Javításra készül a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia

2021. július. 14., 21:58   |    

Javításra készül a MOL Fehérvár és a Puskás Akadémia

Mindkét csapat 1-1-es döntetlenről várja a Konferencia Liga 1. selejtezőkörének visszavágóját. A felcsútiak hazai pályán fogadják a finn Inter Turkut, a fehérváriak Örményországban lépnek pályára az Ararat Jereván ellen.

A MOL Fehérvár a hajrában szerzett góllal előnybe került ugyan az Ararat Jereván elleni, múlt heti Konferencia Liga-mérkőzésen, de az örmények a 94. percben szerzett találattal egyenlítettek, így teljesen nyílt a párharc az örményországi visszavágó előtt. Miután ebben a szezonban már nem számít az idegenben szerzett gól, a fehérváriak győzelemmel harcolhatják ki a továbbjutást, ha viszont 90 és 120 perc után is döntetlen lesz az állás, tizenegyesek döntenek a továbbjutóról.

Magyar döntetlenek a Konferencia Ligában

Magyar döntetlenek a Konferencia Ligában

A Puskás Akadémia a finn Inter Turku otthonában ért el 1-1-es döntetlent az UEFA Konferencia Liga 1. fordulójának első mérkőzésén, míg a MOL Fehérvár hazai pályán játszott 1-1-et az örmény Ararat Jereván ellen.

Tovább

Az Ararat lesz ugyan a visszavágó pályaválasztója, de az örményeket sem igazán segíti a hazai pálya, mert a találkozót nem a saját stadionjukban rendezik, hanem Gyumriban küzdenek meg egymással a felek.

– Nehéz meccs vár ránk, olyan, amilyen a párharc fehérvári találkozója is volt – nyilatkozta a fehérváriak hivatalos oldalának Stopira, a Vidi védője. – Az Ararat fegyelmezetten futballozó csapat, a játékosai végig koncentráltan védekeztek, és veszélyesek voltak a kontratámadásaik is. Nem egyszerű egy ilyen csapat ellen futballozni, de így is sikerült helyzeteket kialakítanunk, sajnos a befejezéseknél pontatlanok voltunk. A visszavágón főleg a helyzetkihasználáson kell javítanunk.

Másik Fejér megyei kupacsapatunk, a Puskás Akadémia már idegenben előnyt szerezhetett volna a párharcban, de elhibázta a lehetőségeit, az Inter Turkut kétszer is a kapufa mentette meg a kapott góltól. A meccs képét is figyelembe véve az 1-1-es döntetlen után a felcsútiak jó helyzetből várják a visszavágót.

– Az első mérkőzéssel kapcsolatban hiányérzetünk van, hiszen sok helyzetet dolgoztunk ki. Remélem, a visszavágón is így lesz, és odafigyelünk arra, hogy a védelmünk ne kövessen el hibákat, miközben használjuk ki a helyzeteink ötven százalékát, így tovább tudnánk jutni. A Turku szerintem nehéz ellenfél, agresszív csapat, úgyhogy nem becsüljük le. Mindent meg fogunk tenni, hogy továbbjussunk, amihez jó teljesítmény kell – fogalmazott Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia szakvezetője.

Tóth Balázs, a csapat válogatott kerettag kapusa hozzátette: azért is fontos mindenki számára a győzelem, mert a Puskás Akadémia még soha nem jutott tovább története során nemzetközi kupában.

Konferencia Liga-selejtező, 1. forduló, visszavágók:

Puskás Akadémia-Inter Turku 20.00 (M4 Sport)
Ararat Jereván-MOL Fehérvár FC 15.00 (M4 Sport)


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS