Jet-Sol Liga: Feljutott a Kelen, folytatódik a bronzcsata

2019. június. 03., 14:36   |    

Jet-Sol Liga: Feljutott a Kelen, folytatódik a bronzcsata
Fotó: dvtk.eu

Kétszer is döntetlent játszott egymással a Kelen SC és a MOL Vidi FC, de több idegenben lőtt góllal a budapestiek kerültek az élvonalba. A Haladás-Viktória és a DVTK harca még nem dőlt el.

A budapesti 1–1 után Székesfehérváron találkozott egymással a MOL Vidi FC és a Kelen SC női csapata szombaton. Az NB II nyugati és keleti csoportjának győztese az NB I-es indulás kivívásért szállt harcba a MOL Aréna Sóstó melletti edzőközpontban.

A találkozó a hazaiak elképzelései szerint kezdődött, a hatodik percben már 2–0-ra vezettek Pasker Renáta (4.) és Ramonczki Kármen (6.) góljaival.

A Kelen azonban egyre jobban magára talált és a 26. percben Tagyi Vivien egy szögletet követően visszahozta a meccsbe csapatát, de a 2–1-es állás még mindig a MOL Vidi FC-nek kedvezett.

A második játékrészben újra sarokrúgáshoz jutottak a vendégek, amiből szintén Tagyi Vivien talált be az 58. percben – a 2–2-es eredménnyel pedig, idegenben lőtt több góljának köszönhetően, a Kelen SC állt feljutásra. A hátralévő bő fél órában – bár mindkét csapat igyekezett megszerezni a párharcot lezáró gólt –, egyik fél sem tudott betalálni, ez pedig azt jelenti, hogy a Kelen SC biztosan a Jet-Sol Ligában folytatja.

A fehérvári együttesre további két mérkőzés vár júniusban a Szent Mihály ellen, amely az élvonalbeli bajnokság 7. helyén végzett. Az osztályozó két találkozón dől el és a győztes csapat szerepelhet a Jet-Sol Liga 2019/2020-as kiírásában.

Makón június 8-án, Székesfehérváron június 15-én néz szembe egymással a két csapat.

Vasárnap – a bajnoki döntő mellett, amit a Ferencváros három év után tudott ismét megnyerni – bronzcsatát rendeztek a női NB I-ben. A DVTK az első találkozót tizenegyesekkel megnyerte, de a harmadik hely megszerzéséhez két győztes mérkőzésre van szükség.

Sokáig úgy tűnt, hogy a visszavágó is tizenegyesekkel fog eldőlni, ráadásul a vendégek közül Christianna Tzeint Kiamout a 82. percben kiállította a játékvezető. Az emberelőnyt is kihasználva hajrázott a Haladás-Viktória és a 90. percben Tóth Alexandra 20 méterről a kapuba lőtt, így 1–0-val ért véget a forduló.

A párharc tehát egy harmadik találkozón fog eldőlni, Miskolcon, június 6-án, 18.00-tól.


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS