Jet-Sol Liga: Fordult a kocka, az MTK került közel az aranycsatához

2018. április. 30., 15:38   |    

Jet-Sol Liga: Fordult a kocka, az MTK került közel az aranycsatához

A kék-fehérek legyőzték a friss Magyar Kupa-győztes Ferencvárost, a DVTK pedig csak 1-1-es döntetlent ért el az ETO ellen a Jet-Sol Liga felsőházi rájátszásában, így nagy eséllyel idén is a Fradi és az MTK küzd majd a bajnoki aranyéremért.

A múlt héten, az MTK Fraditól elszenvedett veresége és a DVTK győri diadala után még arról írtunk, hogy a miskolciaknak nagy esélyük lehet a felsőházi második hely megszerzésére, így újoncként akár az aranyéremért is játszhatnak az idény végén. A hétvégi fordulót követően fordult a kocka: az MTK immár páholyban érezheti magát a DVTK-val szembeni különcsatájában. Úgy tűnik, a csütörtöki Förch Női Magyar Kupa-döntő sokat kivett a Ferencvárosból és a DVTK-ból is, három nappal a színvonalas kupacsata után egyik csapat sem tudott nyerni a bajnokságban.

A Ferencváros a múlt héten még négy gólt lőtt az MTK Hungáriának, vasárnap egyet sem tudott, a kék-fehérek pedig Demeter Réka 7. percben szerzett találatával 1-0-ra nyertek. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Dörnyei Balázs, a Ferencváros szakvezetője több alapemberét is pihentette ezen a meccsen, és lehetőséget adott a fiataloknak, ami annak fényében érthető, hogy a Fradi számára nem volt tétje a találkozónak.

A DVTK nem tartalékolt, de így is csak 1-1-es döntetlent játszott hazai pályán az ETO-val. A meccs egészen a hajráig nem hozott gólt, a 85. percben azonban Oliver Markovic góljával vezetést szerzett a miskolci csapat. A győriek nem adták fel, és az utóbbi hetekben pazar formában játszó Süle Dóra a 93. percben kiegyenlített, pontot szerezve csapatának. A második MTK és a harmadik DVTK között öt pontra nőtt a különbség, így a kék-fehérek jövő héten, az ETO ellen bebiztosíthatják második helyüket.

Az alsóházban az Újpest FC jobb teljesítményt nyújtott, mint amire korábbi eredményei alapján számítani lehetett, de Öreg Cintiára nem volt válaszuk: a vendég Haladás Viktória támadója mesterhármast szerzett, a szombathelyiek ezzel nyertek 3-0-ra. A Kóka és az Astra bajnokiját kedden rendezik.

Jet-Sol Liga, rájátszás, 4. forduló, felsőház:

MTK Hungária-Ferencváros 1-0 (1-0)
DVTK-ETO FC Győr 1-1 (0-0)

Alsóház:

Újpest FC-Haladás Viktória 0-3 (0-2)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS