Jet-Sol Liga: szoros mérkőzésen győzte le a Ferencváros az ETO-t

2016. október. 10., 10:52   |    

Jet-Sol Liga: szoros mérkőzésen győzte le a Ferencváros az ETO-t

Jó iramú, izgalmas meccseket hozott a Jet-Sol Liga alapszakaszának első körét lezáró 7. forduló. Győzött az MTK Hungária, a Viktória, a Ferencváros, és a Kóka-FNLA is meg tudta verni az Astrát, nyitva ezzel az „ollót” a felső- és az alsóház csapatai között.

Erre a hétvégére is jutott olyan mérkőzés a női labdarúgás hazai élvonalában, amelyen két, felsőházi csapat randevúzott. A kőbányai Kocsis Sándor Sportközpontban a legutóbbi fordulóban vereséget szenvedett Ferencváros fogadta, a győri ETO FC-t. Horváth Tamás, a vendégcsapat mestere, a mérkőzés előtt azt nyilatkozta, csapatának egyáltalán nem jó, hogy egy hete a Viktória alaposan meghúzkodta az oroszlán bajuszát. Hamar kiderült, milyen igaza van a győri szakembernek, mert az új, fekete szerelését avató Fradi szinte a kezdést jelző sípszótól roppant motiváltan, elszántan, nagy akarással futballozott.

A meglepően szép számú közönségnek nem is kellett sokáig várnia a gólra, a 4. percben Kocsán Petra bal oldali beadását röviden, csak a tizenhatos előteréig fejelték ki a védők, Nagy Ágnes pedig egy igazítás után, pontos lövést küldött a jobb alsó sarokba. Az ETO-t dicséri, hogy a gyors gól nem roppantotta meg, az ezúttal is a mezőny egyik legjobbjának bizonyuló Gődér Brigitta által parancsnokolt védelem szervezetten, jól állt a lábán, és rendre megálljt parancsolt a ferencvárosi rohamoknak.

Az első félidőre már – két, a kaput elkerülő fejes kivételével – nem is jutott több Fradi-helyzet, igaz, ebben a játékrészben az ETO támadói sem riogatták Németh Júliát. A fordulás után is a Ferencváros játszott fölényben, a „fekete seregből” különösen Ebere Orji megindulásai számítottak veszélyesnek, de a hazaiak próbálkozásai rendre Szőke-Nagy Krisztina kezei között haltak el. A győriek kapusa – talán egy Orji-duplázás kivételével - nem mutatott be különösebb bravúrokat, de látszott, azon ritka képesség birtokában van, hogy rendre „jókor, jó helyen” tudott lenni.

A második félidőben már az ETO is eljutott a Ferencváros kapujáig, Németh Lorettának megugrása végén, Gődér Brigittának pedig kapu közeli szabadrúgásból volt gólszerzési lehetősége, de maradt az 1-0, győzött a Ferencváros – ezzel a különbséggel feltétlenül megérdemelten. Az ETO fiatal játékosai, ha pontszerzésnek nem is örülhetnek, úgy emlékezhetnek a meccsre, hogy a bajnokság során talán ebben a 90 percben futballoztak a legjobban.

Igazi, „hatpontos” mérkőzést vívott Kókán Berla Attila csapata, az Astra HFC ellen. A forduló előtt a csepeliek hárommal több pontot szereztek, mint ellenfelük, így a két csapat azzal a téttel lépett pályára, ha nyernek a vendégek, a sereghajtó pároshoz tapad a Kóka, ha viszont a hazaiak győznek, pontszámban utolérik közvetlen vetélytársukat.

A még mindig nagyon fiatal játékosokból álló kókai gárda a szezon első negyedének meccsein alig-alig mutatott valamit legszebb arcából, az Astra elleni találkozó első 30 percében viszont „ragyogtak” a kókai lányok. Németh Hanna, Zágonyi Barbara és a mezőny legjobbjának bizonyuló Csiki Anna góljaival, félóra játék után „hárommal ment” a Kóka-FNLA és ekkor úgy tűnt, el is dőlt a mérkőzés. A 34. percben azonban Godvár Katalin jobb oldali szöglete nyomán Fogl Katalin a hálóba tuszkolta a labdát, sőt a fordulás után ismét az Astra egyszemélyes csatársora villant: ziccerből leadott bombája a bal kapufán csattant, teret adva a későbbiekben elhangzó, jó néhány, „ha-val” kezdődő mondatnak…

Fogl Katalin nem csak a labdát, de a vendégcsapat puskaporát is ellőtte, mert a „maradék” 40 percben már a mezőnyben lényegesen jobban, tudatosabban játszó kókai lányoké volt a főszerep. A 72. percben a Gál Tímea hibáját kihasználó Kiss Patrícia lőtte be első NB I-es gólját, majd még az utolsó percekre is jutott gólváltás. Az Astra ismét jobb oldali szöglet nyomán, ezúttal Krascsenics Csilla révén szépített (ősszel mindkét Krascsenics, Petra, és Csilla is lőtt gólt egykori csapata kapujába), majd a lefújás előtti pillanatban Zágonyi Barbara bombája tette fel az i-re a pontot. Nyert, méghozzá megérdemelten nyert a Kóka-FNLA, és ezzel nagyobbra nyílt az olló a tabella felső-, illetve alsóházi csapatai között: a 4. ETO, és az 5-6. helyen álló Astra, illetve Kóka között hat pont a különbség.

Igaza lehet Oroszi Sándornak abban, hogy csapata, az UTE, inkább a „nagy csapatok” ellen tud játszani, olyan meccseket nyújt jobb teljesítményt, amelyeken nem nyomja tét a játékosok vállát. A lila-fehérek 75 percig nem kaptak gólt az MTK Hungária vendégeként, őrizték az egy pontot. Az utolsó negyedóráig is az MTK-nak volt több lehetősége, de nem volna igazságos megfeledkezni arról, hogy Orsó Vivien előtt is adódott ziccer, és, ha a fiatal támadó higgadtabban dönt, közelebb kerülhetett volna az UTE a meglepetéshez. A hajrában azután felülkerekedett az MTK, a kék-fehérek házi góllövőlistáját vezető Nagy Lilla előbb a Krascsenics Petra lövése nyomán kipattanó labdát vágta a hálóba, majd Nagy Alexandra passzát értékesítette.

A legutóbbi három bajnokiján egyaránt gólt szerző Vörös Viktória találatával, már az 1. percben vezetett a Viktória FC Kispesten, a Bozsik Stadionban, majd a 38. percben az első találatnál gólpasszt adó Heike Manhart növelte a rengeteg helyzetet kidolgozó, ám majd’ ugyanannyit ki is hagyó szombathelyi csapat előnyét.

A második félidő annyiban hasonlított az elsőhöz, hogy a Viktóriának rengeteg lehetősége volt – „változás” viszont, hogy ezekből gól nem született, sőt Manhart még tizenegyest is hibázott. A lovak közé dobott gyeplő, a legutóbbi találkozókon látottnál lényegesen fegyelmezetlenebb, szervezetlenebb játék majdnem megbosszulta magát: a 76. percben az akkor már – Fábián Dórát megrúgó Várkonyi Orsolya kiállítása miatt – emberhátrányban futballozó Honvéd szépített, egygólosra szűkítette a különbséget. Ahhoz azonban túl nagy a különbség a két csapat között, hogy a Viktória győzelme veszélybe kerüljön: a múlt héten, a Ferencváros ellen mutatottnál lényegesen gyengébb teljesítménnyel, de magabiztosan győzött Csordás Csaba csapata.

Jet-Sol Liga, 7. forduló:

MTK Hungária FC – UTE 2-0 (0-0)
Budapest Honvéd – Viktória FC 1-2 (0-2)
Kóka-FNLA – Astra HFC 5-2 (3-1)
Ferencváros – ETO FC Győr 1-0 (1-0)

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS