Jó formában lévő Ajka fogadja a Pécset, a DVTK a Mosonmagyaróvárral csap össze

2023. április. 15., 11:27   |    

Jó formában lévő Ajka fogadja a Pécset, a DVTK a Mosonmagyaróvárral csap össze

A Merkantil Bank Liga 32. fordulójában kilenc mérkőzést vasárnap játszanak, egyet hétfőn. Utóbbin a listavezető Diósgyőri VTK a Mosonmagyaróvárt fogadja.

BFC SIÓFOK–MTK BUDAPEST
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A Siófok a legutóbbi két fordulóban győzött, előbb otthon a Kazincbarcika ellen, majd Gyirmóton. A pályaválasztóként elért siker három nyeretlen hazai meccset követett. A csapat a tizedik helyen áll. Az MTK a legutóbbi fordulóban szenvedte el az első vereség Horváth Dávid vezetőedzővel. Idegenben viszont a legutóbbi kilenc bajnokiján 23 pontot szerzett. A második helyen áll, előnye a harmadik helyezett Ajkával szemben 11 pont.

SOROKSÁR SC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Soroksár, 17.00)

A Soroksár a legutóbbi két mérkőzését megnyerte, sőt, a legutóbbi négy fordulóban kilenc pontot gyűjtött. Pályaválasztóként a legutóbbi három bajnokiját kapott gól nélkül megnyerte. A Gyirmót a hét közepén, meglepetésre, otthon kikapott a Siófoktól. Egy nagyszerű sorozat után a legutóbbi két fordulóban csak egy pontot gyűjtött. Vendégként a legutóbbi két mérkőzésén három-három gólt lőtt.

TISZAKÉCSKEI LC–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Tiszakécske, 17.00)

A tizenharmadik helyen álló Tiszakécske három vereség után nyert szerdán Pécsen. A legutóbbi öt hazai mérkőzéséből csupán egyet nyert meg. A Kazincbarcika egyetlen ponttal áll a Tiszakécske előtt, miután szerdán és előtte vasárnap is kikapott. Idegenben a legutóbbi, siófoki veresége előtt három mérkőzésen hét pontot gyűjtött.

FC AJKA–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Ajka, 17.00)

Az Ajka a harmadik helyen áll, győzelmi sorozata véget ért szerdán, de Szegeden döntetlent elérni egyáltalán nem rossz eredmény. Ráadásul pályaválasztóként a legutóbbi három meccsét megnyerte. A PMFC a legutóbbi hat fordulóban elért eredmények alapján osztályozós helyen állna, de mivel előtte jól szerepelt, még így is a hatodik helyen áll. Idegenben a legutóbbi négy fordulóban négy pontot gyűjtött.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A Csákvár fontos győzelmet aratott szerdán Békéscsabán, a tizennegyedik helyen áll. Pályaválasztóként október 30. óta nem nyert, az utóbbi hetekben jellemzően döntetleneket játszott. A Budafok csütörtökön a Promontor utcában kikapott a listavezető Diósgyőrtől. A tizenegyedik helyen áll, miután a legutóbbi négy fordulóban háromszor is kikapott. Idegenben legutóbb veszített Kozármislenyben, október 30. óta akkor maradt először vendégként szerzett gól nélkül.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Vasárnap, Balmazújváros, 17.00)

A Nyíregyháza javított a helyzetén az elmúlt egy hétben, két mérkőzésén négy pontot szerzett. Még így is osztályozós helyen áll. A balmazújvárosi albérletben három vereség után legutóbb legyőzte a Szentlőrincet. A Békéscsaba az utolsó előtti helyen áll, az elmúlt napokban mindkét bajnokiját elveszítette. Idegenben a legutóbbi négy fordulóban kétszer döntetlent játszott, előtte és utána pedig kikapott az első két helyezettől.

ETO FC GYŐR–DOROGI FC
(Vasárnap, Győr, 17.00)

A legutóbbi hat fordulóban csak a Békéscsaba szerzett az ETO-nál kevesebb pontot. A győriek a kilencedik helyen állnak, négy forduló óta nyeretlenek. Otthon október 30. óta nem nyert bajnoki mérkőzést. A Dorog az utolsó helyen áll, noha a legutóbbi négy fordulóban csak egyszer kapott ki. Idegenben nem rossz a mérlege 2023-ban, eddig öt mérkőzésből egy-egy győzelem és vereség, valamint három döntetlen.

SZOMBATHELYI HALADÁS–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Szombathely, 17.00)

A Haladás nagyon értékes győzelmet aratott csütörtökön az MTK ellen a Hungária körúton, ezzel lezárt egy rossz szériát, az előző négy mérkőzésén nyeretlen maradt. Pályaválasztóként idén vereséggel kezdett, de azóta veretlen, igaz, csak egyszer nyert, három döntetlen mellett. A Szentlőrinc a tizenhetedik helyen állva osztályozós pozícióban van. A legutóbbi négy idegenbeli mérkőzésén mindössze egy pontot gyűjtött.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Kozármisleny, 17.00)

A Kozármisleny a legutóbbi öt fordulóban csak egyszer kapott ki, nyolc pontot szerzett, s ezzel előrébb lépett, de még mindig csak tizennyolcadik. Pályaválasztóként a Budafok elleni 2-0 egy rossz sorozatot zárt le, négy mérkőzésen sem gólt, sem pontot nem szerzett. A Szeged-Csanád legutóbb otthon tartott egy pontot a nagy formában lévő Ajka ellen, ezzel ötödik. Idegenben augusztus 14. óta csupán egyszer, a Dorog ellen kapott ki.

DIÓSGYŐRI VTK–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Hétfő, Diósgyőr, 20.00)

A Diósgyőr a legutóbbi négy fordulóban csak nyert, megerősítette az első helyét. Huszonegy pontot lehet még szerezni a hátralévő hét fordulóban, tizenöt pont az előnye a harmadik helyezett Ajkával szemben. A legutóbbi hat hazai bajnokiját kivétel nélkül megnyerte. A Mosonmagyaróvár tizenötödik, a legutóbbi négy bajnoki fordulóban két pontot szerzett. Idegenben a legutóbbi három alkalomból kettőt veszített, egyet nyert, mind a három mérkőzésen csupán egy gól esett.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS