Jó hétvégét zártak a dobogósok

2014. március. 24., 10:19   |    

Jó hétvégét zártak a dobogósok

A Hidegkuti Stadionban megszakadt a Videoton FC hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozata, Thomas Dollnak továbbra is várnia kell első ferencvárosi bajnoki győzelmére.

LOMBARD PÁPA TERMÁL FC–SZOMBATHELYI HALADÁS 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Marics (86.), illetve Radó (25.)

– A Pápa eddigi négy tavaszi bajnoki mérkőzése közül három 1-1-re végződött, nyeretlen még a csapat.
– Mind a három döntetlennél az utolsó percekben mentette meg az egyik pontot Tóth Bálint együttese.
– A 86. percben csereként beállt Goran Marics az első labdaérintéséből szerzett gólt. A szerb támadó hosszú kihagyás után tért vissza, ezt megelőzően legutóbb 2013. május 24-én játszott bajnoki találkozót.
– A 2012–2013-as bajnokságban a Pápa Marics góljával nyert 1-0-ra hazai pályán a Haladás ellen. A tavaly tavaszi és őszi, egyaránt szombathelyi mérkőzéseken ellenben Radó András szerzett összesen három gólt.
– Radó András szülővárosa csapata ellen volt eredményes. A 11 gólnál járó támadó a tavaszi bajnoki idényben az első gólját szerezte. Október 18. óta először lőtt akciógólt.
– A Haladás december 1. óta először játszott bajnoki mérkőzésen döntetlent.
– A november 11-i, Ferencváros elleni budapesti győzelem óta először szerzett idegenben pontot Artner Tamás csapata.



DVSC-TEVA–PÉCSI MFC-MATIAS 1-0 (0-0)
Gólszerző: Tisza (94. – 11-esből)

– A forduló kezdetéig a legjobb hazai mérleggel és a legjobb idegenbeli mérleggel rendelkező csapat rangadóját a listavezető nyerte, tovább javítva hazai eredménysorát.
– A Loki immár 13 forduló óta veretlen, a mezőny egyetlen, az idény minden eddigi, pályaválasztóként játszott mérkőzésén pontot szerzett csapata.
– A PMFC október 19. óta először szenvedett bajnoki mérkőzésen vereséget.
– A bajnoki idényben először maradt egy mérkőzésen a PMFC szerzett gól nélkül.
– A DVSC-Teva az eddigi 11 hazai mérkőzéséből négyen szerzett büntetőből gólt. Érdekes, hogy a négyet három játékos érte el: Volas kétszer, Sidibe egyszer, Tisza ugyancsak egyszer értékesített tizenegyest. A négyből három a mérkőzés utolsó gólja volt, pontot, vagy pontokat hozott a Lokinak.
– A 30. évében járó Tisza Tibor élete első NB I-es mérkőzését játszotta anyaegyesülete mezében. Emlékezetes debütálás volt, döntő góllal. Teljes karrierjét nézve 204. élvonalbeli bajnokiján a 79. gólját szerezte.
– Ez volt a DVSC-Teva ötödik, kapott gól nélküli hazai bajnokija az idényben.



PUSKÁS AKADÉMIA–MEZŐKÖVESD-ZSÓRY 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Lencse (45., 67., 87., az utolsót 11-esből), Tischler (63.)

– Az újoncok csatája hozta a Puskás Akadémia eddigi legnagyobb különbségű élvonalbeli győzelmét.
– A Mezőkövesd négygólos, vagy még ennél is súlyosabb vereséget korábban csak egyszer szenvedett az OTP Bank Ligában, 2013. augusztus 24-én, Újpesten (1-6).
– A Puskás FC ugyancsak először szerzett egy félidő alatt három bajnoki gólt az élvonalban.
– Benczés Miklós együttese a legutóbbi négy hazai mérkőzésén 9 pontot szerzett, s csak a Bp. Honvéd ellen elveszített találkozón kapott gólt.
– Lencse László a második mesterhármasát szerezte a magyar élvonalban. Az elsőt, szinte napra pontosan két évvel a mostani előtt, 2012. március 23-án, a KTE játékosaként a Bp. Honvéd ellen érte el. E triplával (holtversenyben) a góllövőlista élére ugrott.
– Lencse László és Tischler Patrik 19 gólt szerzett összesen a Puskás FC eddigi 27 találatából. De most először szereztek ugyanazon a bajnoki mérkőzésen mindketten gólt az Akadémia színeiben.
– Véber György együttese az eddigi négy tavaszi bajnokijából hármat szerzett gól nélkül elveszített.
– A Mezőkövesd tíz emberrel zárta a találkozót Vermes Krisztián kiállítása (86.) miatt.



MTK BUDAPEST–VIDEOTON FC 1-2 (0-0)
Gólszerzők: Torghelle (83., 11-esből), illetve Álvarez (72.), Nildo (74.)

– A Hidegkuti Stadionban megszakadt a Videoton FC hat mérkőzésből álló nyeretlenségi sorozata.
– A fehérváriak szeptember 28. óta először nyertek idegenbeli bajnoki mérkőzést. Ez volt az idényben az első olyan idegenbeli győzelmük, amelyen a gólokat nem Nemanja Nikolics lőtte.
– Álvarez és Nildo egyaránt legutóbb a Puskás Akadémia elleni székesfehérvári találkozón szerzett gólt, a 11. fordulóban. Azóta a mostani mindössze a csapat második győzelme volt az OTP Bank Ligában.
– Egymást követő második mérkőzésen ítéltek büntetőt a Videoton FC ellen. A Győr ellen Calatayud védett, most nem.
– Torghelle Sándor gólt lőtt egykori csapatának. Ez volt a 2013–2014-es idényben az MTK első, büntetőből elért gólja.
– A csatár a visszatérése óta mindkét hazai bajnokin eredményes volt.
– Az MTK a legutóbbi hat hazai bajnoki mérkőzéséből csak egyet, a Ferencvárosi ellenit tudta megnyerni.



BUDAPEST HONVÉD–KAPOSVÁRI RÁKÓCZI 1-0 (1-0)
Gólszerző: Holender (23.)

– Marco Rossi együttese 10 pontot szerzett az első négy tavaszi fordulóban, s ezzel 2014 legeredményesebb csapata eddig. Az ősz végi két fordulót is beszámítva a második kör eddigi hat fordulója alapján harmadik lenne a Bp. Honvéd a Győri ETO és a DVSC-Teva mögött.
– A kispestiek augusztus 18. óta először nyertek kapott gól nélkül hazai bajnoki mérkőzést.
– Filip Holender a két csapat őszi, kaposvári mérkőzésén is a kapuba talált.
– Immár két csapat is akad a mezőnyben (a Puskás FC és a Rákóczi), amely ellen a Bp. Honvéd kapott gól nélkül begyűjtötte a 2013–2014-es idényben mind a hat bajnoki pontot. A négy találkozón 12-0-s gólkülönbséget produkált a Honvéd.
– A Kaposvári Rákóczi először veszített bajnoki mérkőzést Selymes Tibor irányításával.
– November 9. óta először maradt szerzett gól nélkül a sereghajtó.
– Sorozatban a nyolcadik bajnokiján maradt nyeretlen a kaposvári csapat ugyanazon bajnokságon belül, ilyen rossz sorozata 2011 ősze óta nem volt. Akkor a 14. fordulóban győzött először.



MVM PAKS–GYŐRI ETO FC 1-2 (1-2)
Gólszerzők: Bartha (20.), illetve Rudolf (12., 26.)

– A paksiak immár sorozatban 14 fordulóban maradtak győzelem nélkül.
– A Győri ETO Horváth Ferenccel három idegenbeli mérkőzésen hét pontot szerzett eddig.
– Az ősszel még a paksiakat irányító edző (miután ősszel kikapott Kecskeméten) először nyert olyan együttes ellen bajnoki mérkőzést, amelyet korábban vezetőedzőként irányított.
– A Győri ETO megszerezte mind a hat bajnoki pontot a 2013–2014-es idényben a Paks ellen. A tolnai legénység az első, amelyről ezt elmondhatja az ETO.
– Rudolf Gergely 2009. augusztus 28-án, a DVSC-Teva játékosaként, a Nyíregyháza ellen szerzett a mostanit megelőzően legutóbb két bajnoki gólt magyar bajnoki találkozón.
– A válogatott csatár az első a 2013–2014-es bajnoki idényben a győriek közül, aki egy mérkőzésen két gólt szerzett.
– Bartha László a Paks legutóbbi négy hazai mérkőzéséből hármon – a Ferencváros, az Újpest és a Győri ETO ellen – gólt szerzett.



ÚJPEST FC–DIÓSGYŐRI VTK 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Tschibuabua (8.), Kabát (19., 11-esből)

– November 23. óta először nyert a Megyeri úton bajnoki mérkőzést az Újpest.
– A lila-fehérek másodszor nyertek meg egy megnyert bajnoki mérkőzés után egy újabbat, az első ilyen duplázás a november végi, a Pápa és a Paks elleni hat pont volt.
– A bajnoki idényben először fordult elő, hogy két egymást követő bajnoki találkozón is érintetlen maradjon az Újpest hálója. Dmitrovics a Mezőkövesd és a DVTK, a mezőny két borsodi tagja ellen nulla találatos maradt.
– Kabát Péter október 20. óta először szerzett bajnoki gólt. A rutinos csatárnak ez volt a 105. gólja az élvonalban.
– A bajnokság második köréből lejátszott hat fordulóban egyetlen csapat sem szerzett több gólt az Újpestnél (13), ellenben csak a Paks kapott a lila-fehérek kilencénél többet. (A teljesség kedvéért: a Paks 11-et kapott, s Nebojsa Vignjevics csapatához hasonlóan kilencet kapott a Győr, a Ferencváros, a Mezőkövesd, a Videoton és a Diósgyőr is.)
– A Diósgyőri VTK augusztus 11. óta először veszített vendégként bajnoki mérkőzést.
– Újabb diósgyőri játékos kapott feleslegesen piros lapot a mérkőzés hajrájában: ezúttal Futács Márkót (90.) állította ki a játékvezető.



KECSKEMÉTI TE-PHOENIX MECANO–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-0

– Debrecenben csak majdnem, Kecskeméten aztán meg is született az idény második gól nélküli végeredménye. A 2013–2014-es idényben a Haladás–MTK találkozó után ez volt a második gól nélküli 90 perc.
– A legutóbbi hat fordulóban (a bajnokság második feléből eddig lejátszott mérkőzéseken) a KTE kapta a legkevesebb gólt (4), de öt szerzett góljánál csak a Haladás és a Mezőkövesd mutatója rosszabb (4-4).
– Bekő Balázs csapatának legutóbb négy hazai mérkőzéséből három is 1-1-re végződött. A negyediken a KTE egy öngóllal 2-1-re megverte a Rákóczit.
– Thomas Doll továbbra is nyeretlen a Ferencvárossal bajnoki mérkőzésen.
– Magyar játékos még nem szerzett gólt 2014-ben, az OTP Bank Ligában, a Ferencváros mezében.
– A zöld-fehérek immár négy bajnoki találkozó óta nyeretlenek. Ugyanilyen hosszú nyeretlenségi szériájuk akadt már a 2013–2014-es idényben Ricardo Monizzal, az Újpest elleni hazai bajnoki után is. Ennél hosszabbra azonban 2012 augusztusa óta nem volt példa.
– A Ferencváros a mostanit megelőzően legutóbb 2013. április 6-án, Szombathelyen a Haladás ellen játszott legutóbb gól nélküli 90 percet bajnokin. A Kecskeméti TE 2013. április 20-án, a Honvéd ellen végzett ezt megelőzően legutóbb 0-0-ra.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS