Jól ment a Pápának a dobogósok ellen

2013. június. 11., 12:40   |    

Jól ment a Pápának a dobogósok ellen

Közvetetten az Újpestnek köszönheti a bennmaradást a Lombard Pápa, miután az utolsó fordulóban a lila-fehérek nyertek Siófokon. A Veszprém megyei csapat tavasszal nagyon visszaesett, de megúszta a kiesés szégyenét, elsősorban azért, mert Pápán remekelt a dobogósok ellen.

A Lombard Pápa Termál FC 2009-ben került vissza az élvonalba, az első idényében a 11. helyen zárt. A következőben 13. lett, majd 2011–2012-ben és 2012–2013-ban is a 14., tehát a leggyengébb bennmaradó helyen végzett. A négy idény közül most szerezte a legkevesebb pontot, s a mostanit zárta a legrosszabb gólkülönbséggel (-20).

A pápaiak Bene Ferenc irányításával kezdték az idényt, augusztus 27-én ideiglenesen Kovács László kapusedző vette a csapatot. Szeptember másodika és május ötödike között Zsivóczky-Pandel Gyula kezében volt a sárga-kék alakulat, majd ismét Kovács László ugrott be. Az utolsó fordulóban, Diósgyőrben Tóth Bálint vezetésével született döntetlen.

A hetedik forduló után a tizedik helyen állt a Pápa a tabellán, de két fordulóval később már a 15. helyre esett vissza a csapat. Ám két további két mérkőzés után előrelépett, s azt követően már egyszer sem állt kiesőhelyen. Az előző két összetett mondat azért túl szép képet festene a pápaiak idényéről, tekintve, hogy az utolsó forduló utolsó perceiben is még a kiesés ellen küzdöttek. Sőt, valójában nem a saját kezükben volt a sorsuk, az Újpest tartotta benn őket siófoki győzelmével.

A csapat ősszel hazai pályán legyőzte a végül második helyezett Videotont és a bronzérmes Honvédot. A pápaiak szempontjából tavasszal a legsikeresebb mérkőzés az Egri FC elleni hazai találkozó volt, a 6-1 klubrekordot jelentett az élvonalban a szerzett gólok számát tekintve. A legértékesebb eredmény ellenben minden bizonnyal a bajnok Győr elleni 1-1, vagy a címvédő Loki elleni hazai győzelem (1-0). Megjegyzendő – s alkalmasint ez a legnagyobb negatívum –, hogy a Pápa a 16. és a 26. forduló között mindössze ezt a két gólt szerezte a csapat, ráadásul még ebből a kettőből is az egyik öngól volt. Ebben az időszakban még Goran Marics sem tudott segíteni, aki pedig a visszatérése után szinte egyedül vitte a szerzett gólok tekintetében a csapatot: szeptember közepétől az őszi szezon végéig rajta kívül csak Benko és Seye szerzett gólt a pápaiak közül (Marics nyolcat, a többiek egyet-egyet).

A 30 bajnoki mérkőzésen 29 játékos lépett pályára, közülük 11 a légiós. A legtöbb találkozón a kapus Szűcs Lajos szerepelt, aki a 40. évében járva végigvédte az évet. A házi gólkirály Goran Marics lett, kilenc találattal. A legtöbbet játszók tizenegye: Szűcs (30) – Quintero (29), Dlusztus (25), Tóth G. (25), Présinger (21) – Rodenbücher (27) – Arszics (26), Szabó O. (20), Tóth B. (20) – Marics (22), Maróti (19)

A bajnoki helyezés: 14.
30 mérkőzés, 7 győzelem, 7 döntetlen, 16 vereség, 26-46-os gólkülönbség 28 pont.
Pályaválasztóként: 15 mérkőzés, 6 győzelem, 3 döntetlen, 6 vereség, 18-16-os gólkülönbség 21 pont
Vendégként: 15 mérkőzés, 1 győzelem, 4 döntetlen, 10 vereség, 8-30-as gólkülönbség 7 pont

Helyezés a hazai mérkőzések tabelláján: 12.
Helyezés az idegenbeli mérkőzések tabelláján: 14.
Helyezés az első 15. fordulóban játszott mérkőzések alapján: 13.
Helyezés a második 15. fordulóban játszott mérkőzések alapján: 15.

A pápaiak egyik legnagyobb bravúrja a szezonban: győzelem a Videoton ellen (a fehérváriak otthon sem bírtak a Lombarddal):



A Honvéd is pont nélkül távozott Pápáról:



A bajnoki Győri ETO ugyancsak elvesztett két pontot a Lombard otthonában:


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS