Kassai Viktor Párizsban vezeti 33. BL-mérkőzését

2016. szeptember. 13., 08:31   |    

Kassai Viktor Párizsban vezeti 33. BL-mérkőzését

Kassai Viktor újabb rangos megbízatása: Paris Saint-Germain-Arsenal párharc a Bajnokok Ligájában.

Kedden 20.45 órától többek között magyar játékvezető sípjelére kezdődik a BL 2016/2017-es kiírásának csoportköre. Nyolc mérkőzést rendeznek azonos időben – a 46 480 néző befogadására alkalmas Parc des Princes katlanjában francia és angol top együttesek csapnak össze. Az 1970-ben alapított Paris Saint-Germain FC hatszor nyerte meg hazája bajnokságot, tízszer pedig kupagyőzelemnek örülhettek a PSG-hívek. Ettől a szezontól a spanyol Unai Emery lett, aki a Sevilla csapatával egymást követő három évben hódította el az Európa Ligát.

A főpróba kevésbé sikerült: a St. Etienne a 91. percben szerzett góllal 1-1-re végzett a katari befektetők által irányított klub otthonában. A BL A csoportjának nyitómeccsén az elefántcsontparti védő, Serge Aurier, az argentín középpályás, Javier Pastore és a francia csatár Hervin Ongenda sérülés miatt hiányzik.

A vendég Arsenal az egyik legpatinásabb angol egyesület, 1886-ban alapították. A 13-szoros bajnok és 12-szeres kupagyőztes Arsenal edzője immár húsz esztendeje a francia Arsene Wenger, aki ezúttal honfitársai ellen bizonyíthat. Csapata a Premier League utóbbi fordulójában a Southampton gárdáját úgy győzte le 2-1-re, hogy a spanyol Santi Cazorla a 94. percben büntetőrúgásból talált be. Sérült a brazil védő, Gabriel, a német hátvéd, Per Mertesacker, a walesi középpályás, Aaron Ramsey és az angol csatár, Danny Welbeck.

Kassai Viktor pályafutása 33. Bajnokok Ligája-mérkőzését vezeti szeptember 13-án a francia fővárosban. Két és fél éve bíráskodott utoljára a PSG-nek a BL-ben, a leverkuseni nyolcaddöntőben. Az Arsenallal sűrűbben találkozott: háromszor idegenben (Braga, 2010, Milan, 2012, Napoli, 2013), kétszer pedig az Emiratesben (Dortmund, 2014, Dinamo Zagreb, 2015).

Asszisztensként a megszokott Ring György, Tóth Vencel duóra számíthat. Alapvonali játékvezetőként Bognár Tamás mellett ezúttal Szabó Zsolt segíti a munkáját. A tartalék-játékvezetői teendőket Berettyán Péter látja el Unai Emery és Arsene Wenger között.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS