Feljutott a Kecskemét

2022. május. 15., 20:29   |    

Feljutott a Kecskemét
Fotó: Kecskeméti TE

Ötöt lőtt a Vasas a Merkantil Bank Liga 37. fordulójában. Már biztosan bennmarad a másodosztályú bajnokságban a Dorog, a Budafok és Szentlőrinc. A Kecskemét a Haladás otthonában jutott az NB I kapujába, majd a DVTK döntetlenjével be is lépett ezen a kapun.

A már bajnok Vasas 5–0-ra legyőzte a sereghajtó Budaörs együttesét a Merkantil Bank Liga utolsó előtti, 37. fordulójában. Radó András az 5. és a 22. percben is eredményes volt; majd betalált Otigba (31.), Hinora Kristóf (47.) és Pátkai Máté (81.) is. Ezzel a Vasas rekordot döntött: az egycsoportos másodosztályban 84 pontnál jár a csapat. Korábban, 2019-ban az MTK szerzett 82-t.

A jelenleg a 19. helyet elfoglaló III. Ker. TVE 2–0-ra legyőzte a Nyíregyházát; a gólszerzők Birtalan (26.) és Barczi (73.) voltak. A 18. helyezett Szolnok is nyerni tudott a 37. fordulóban: a Tiszakécske vendégeként, 2–1-es sikerrel szerezte meg a pontokat. Bár Kovács Barnabás (19.) révén vezettek a hazaiak, előbb Kónya Márk (32.) egyenlített, majd Sipos Zoltán (59.) eldöntötte a három pont sorsát.

Megnyugodhatott a Budafok: Kovács Dávid (41.) és Szabó Levente (66.) révén 2–0-ra legyőzte a Békéscsabát és ezzel biztosította bennmaradását. Szintén 2–0-ra győzött a Soroksár: Nagy Olivér a 11., Damir Redzic pedig a 79. percben vette be a Csákvár kapuját.

Hajdú Roland (77., 89.) duplájával és Barna Gergő (52.) találatával 3–0-ra legyőzte a Dorog a Pécset, amivel biztossá vált, hogy a bányavárosiak jövőre is a Merkantil Bank Ligában szerepelhetnek. Az ETO pedig Klausz Milán (79.) góljával nyert a Szeged ellen.

A 36. percben Grumics révén vezetést szerzett a hazai pályán szereplő Szentlőrinc, amely az 58. percben Harsányi tovább növelte csapata előnyét; a Siófok a 90. percben szépített Szakály góljával, de a három pont a hazaiaké lett, akik így már biztosan maradnak az NB II-ben.

Lukács Dániel (26.) vezető találatát követően Tóth Barna (28.) is bevette a Haladás kapuját, így 2–0-s kecskeméti vezetéssel kezdődött a második félidőben. Tóth Milán az 59. percben ugyan szépített, de Szuhodovszki Soma a 69. percben beállította a 3–1-es végeredményt. Sikerével a Kecskemét nagyon közel került ahhoz, hogy feljusson az OTP Bank Ligába, és hétfőn este hivatalossá is vált a feljutása, miután a DVTK csak 0-0-s döntetlent ért el az Ajka ellen.

OTP Bank Liga NB I. 37. forduló

Sorsolás

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS