Kecskeméten lépne fel a dobogóra a Haladás

2021. november. 27., 12:43   |    

Kecskeméten lépne fel a dobogóra a Haladás
Fotó: haladas.hu

Kilenc mérkőzést vasárnap, egyet – a forduló rangadóját – hétfőn rendeznek a Merkantil Bank Liga 18. fordulójában. A záró mérkőzésen a Kecskeméti TE a Haladást fogadja a Széktói Stadionban.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–III. KERÜLETI TVE
(Vasárnap, Balmazújváros, 13.00)

A Nyíregyháza szerdán egygólos vereséget szenvedett Békéscsabán, s ez azt jelenti, hogy mindössze egy pontot gyűjtött a legutóbbi négy bajnoki találkozóján. A balmazújvárosi albérletben a legutóbbi négy meccséből hármon nem szerzett gólt, csak a Szolnokot győzte le. A Kerület súlyos hazai vereséget szenvedett a hétközi fordulóban a Győrtől, így visszacsúszott az utolsó előtti helyre. Idegenben egy hosszú és rossz sorozat végén a múlt hétvégén nyerni tudott Pécsen.

SZOLNOKI MÁV FC–TISZAKÉCSKEI LC
(Vasárnap, Szolnok, 13.00)

A Szolnok két, a Tiszakécske pedig kilenc pontot gyűjtött a legutóbbi négy fordulóban, ennek ellenére a pályaválasztó előrébb áll a tabellán: a tizenötödik, szemben a sereghajtó vendégek pozíciójával. A Szolnok pályaválasztóként is gyengén teljesít, október eleje óta egyetlen pontot szerzett három mérkőzésen. A Tiszakécske az elmúlt hetekben a Vasast és a Kecskemétet is legyőzte otthon, idegenben ellenben augusztus 8. óta nyeretlen.

WKW ETO FC GYŐR–SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA
(Vasárnap, Győr, 13.00)

Az ETO szerdán győzött Óbudán, s ezzel javított helyzetén, most a hatodik helyen áll, hármat is megnyert a legutóbbi négy bajnokijából. Az ETO Parkban ellenben sokkal gyengébb, mondhatni fordított a mérlege: a legutóbbi négy hazai bajnokiból egyet nyert meg, három vereség mellett. E négy találkozó mindegyike mindössze egy gólt hozott. A szegediek szerdán egy döntetlennel erősítették meg helyüket közvetlenül az élmezőny mögött, az ötödik helyen állnak. Vendégként szeptember eleje óta csupán Csákváron kaptak ki.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–BUDAFOKI MTE
(Vasárnap, Békéscsaba, 17.00)

Immár csupán egy pont van a két gárda között, mivel szerdán a Békéscsaba győzött a Kórház utcában a Nyíregyháza ellen, a Budafok viszont csak egy pontot szerzett az Ajkát fogadva. A lila-fehérek felléptek a tizenhatodik helyre, nagyon régen nem álltak már kieső helyen. Pályaválasztóként szeptember közepe óta csak a Vasastól kaptak ki. Nem veszítettek mérkőzést október 3. óta a Merkantil Bank Ligában. A Budafok az elmúlt hetekben – játsszon otthon vagy akár idegenben – egyetlen kivétellel magabiztosan szállította a döntetleneket, öt mérkőzésből négyen „ikszelt”.

PÉCSI MECSEK FC–DOROGI FC
(Vasárnap, Pécs, 17,00)

A PMFC nagyon jó szériája a múlté, a piros-feketék a legutóbbi három fordulóban nyeretlenek maradtak. A tizedik helyre csúsztak vissza a táblázaton. Pályaválasztóként, múlt vasárnap, meglepő vereséget szenvedtek a III. Kerületi TVE-től. A Dorog a hetedik, egy ponttal megelőzi a baranyai legénységet, ám vendégként a legutóbbi három alkalommal sem gólt, sem pontot nem tudott szerezni.

BFC SIÓFOK–SZENTLŐRINC
(Vasárnap, Siófok, 17.00)

A Balaton-parti gárda jobb formában van, mint baranyai riválisa. A legutóbbi két fordulóban győzött, a legutóbbi négy mérkőzésén hét pontot szerzett, míg a Szentlőrinc csak egyet. Mindez azt jelenti, hogy helyet cserélt a két csapat a táblázaton, a Siófok a kilencedik, a Szentlőrinc pedig a tizenkettedik. A somogyi legénység április 11. óta nem veszített pályaválasztóként a Merkantil Bank Ligában.

VASAS FC–BUDAÖRS FC
(Vasárnap, Angyalföld, Illovszky Rudolf Stadion, 17.00)

A Vasas nagyon magabiztosan vezeti a tabellát, először áll hárompontos előnnyel a tabella élén az idényben. Az Illovszky Stadionban a legutóbbi öt mérkőzését megnyerte, egyiken sem kapott gólt. A Budaörs tizenhatodik helyezettként kiesőhelyen áll. Vendégként legutóbb súlyos vereséget szenvedett Diósgyőrben, de az is igaz, hogy csak háromszor kapott ki eddig idegenben a Merkantil Bank Liga 2021–2022-es kiírásában.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

A Csákvár két, a Soroksár már három forduló óta veretlen, de mindkettő jellemzően döntetleneket játszik. Így aztán a Fejér megyei gárda a tizenhetedik, a budapesti a tizenharmadik helyen áll csak a táblázaton. A Csákvár mindössze egy hazai mérkőzését nyerte meg eddig a bajnoki idényben. A Soroksár ezzel szemben augusztus 15. óta csupán Szegeden szenvedett vereséget vendégként.

DIÓSGYŐRI VTK–FC AJKA
(Vasárnap, Diósgyőr, 17.00)

A tavasszal még az élvonalban szereplő DVTK nagyon belelendült az elmúlt hetekben, egyedüliként a mezőnyből, 13 pontot szerzett a legutóbbi öt mérkőzésén. Győzelmi sorozata szerdán, a Soroksár elleni budapesti döntetlennel szakadt meg. Pályaválasztóként a legutóbbi hat hazai mérkőzésén, egy döntetlennel, mindössze két pontot veszített. Az Ajka a tizenegyedik helyen áll, szeptember 12. óta csak Szombathelyen kapott ki.

KECSKEMÉTI TE HUFBAU–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Hétfő, Kecskemét, 20.00)

A KTE az idegenbeli mérkőzésein botladozik, de pályaválasztóként remek. Ez utóbbinak köszönheti, hogy a harmadik helyen áll a tabellán. A nyitányon elszenvedett vereség óta a Nyíregyháza elleni döntetlent leszámítva minden mérkőzését megnyerte. A negyedik helyezett Haladás az utóbbi hetekben szintén kicsit visszaesett, négy vereségéből hármat a legutóbbi négy fordulóban szenvedett el. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzésén nem talált a kapuba, s csak az elsőn tudott egy pontot szerezni, hármat elveszített.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS