Keleti rangadó a Merkantil Bank Ligában

2016. szeptember. 17., 12:24   |    

Keleti rangadó a Merkantil Bank Ligában

A 10. fordulót rendezik vasárnap a Merkantil Bank Ligában. A rangadó marad a végére: a listavezető Nyíregyháza a Balmazújvárost fogadja.

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–HR-RENT KOZÁRMISLENY
(Gyula, 16.00)

A két csapat között egy pont a különbség a tabellán, a Szeged 2011 javára. Az akadémisták az elmúlt egy hónapban, öt mérkőzésen, mindössze egy vereséget szenvedtek, a legutóbbi találkozójukon, otthon, 1-0-ra verték a Dorogot. Még többet mondó adat, hogy május 8. óta, hét mérkőzés, 630 perc alatt mindössze két gólt kaptak, mindkettőt augusztus elején, a Csákvár ellen elveszített meccsen. A kozármislenyiek jó sorozatot zártak le csütörtökön, három megnyert mérkőzés után otthon kikaptak a Békéscsabától.

DOROGI FC–CEGLÉDI VSE
(Dorog, 16.00)

A Dorog a legutóbbi három meccsét elveszítette, hazai pályán két győzelem mellett háromszor kikapott eddig az idényben. Szerdán idegenben kapott ki a Szeged 2011-től, előtte, a Buzánszky-stadionban a Balmazújváros és a Kozármisleny verte meg. A dorogiak a 270 perc alatt nem szereztek gólt. A CVSE pontosan azokat a mutatókat érte el eddig, mint a vasárnapi rivális, nemcsak a győzelem-döntetlen-vereség szám, de még a gólkülönbség is azonos. A ceglédiek is elveszítették a legutóbbi három meccsüket. Az egyetlen különbség: a mostani vendégek, négy mérkőzés alatt, még nem tudtak pontot szerezni idegenben.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–SOROKSÁR SC
(Mosonmagyaróvár, 16.00)

A tizedik helyezettől „lefelé” a Mosonmagyaróvár győzött egyedül a hétközi fordulóban, igaz, így is csak utolsó előtt. Az első forduló óta először nyert, a Budaörs elleni sikere bravúros. Hazai pályán most az elmúlt héten megtorpant Soroksárt fogadja. A vendégek a legutóbbi két mérkőzésükön csak egy pontot szereztek, egy kapott gól nélküli, hármas győzelmi sorozat után. A soroksáriak augusztus 7. óta veretlenek idegenben.

VÁC FC–PUSKÁS AKADÉMIA FC
(Dunaújváros, 16.00)

A váciak a legutóbbi négy fordulóban nem kaptak ki, két győzelem, két döntetlen a mérlegük. Pályaválasztóként 2-1-1 eddig a mérlegük. A felcsútiak rosszul kezdtek, de az utóbbi hetekben sokat javultak, szerdán is győztek, egy a 91. percben elért góllal. A legutóbbi öt meccsükből négyet megnyertek, már csupán a Nyíregyháza szerzett náluk több pontot. Ugyanakkor idegenben eddig, összesen öt kísérletből, mindössze egyszer nyertek.

SZEOL SC–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Szeged, 16.00)

A szegediek két vereség után döntetlent játszottak, de így is csak egy pontot szereztek a legutóbbi három fordulóban. A tizennyolcadik helyen állnak. Hazai mérlegük 75 százalékos, három győzelem, egy vereség. A Békéscsaba nagyon rossz kezdés után az elmúlt hetekben feljavult, a legutóbbi hat fordulóban csupán a Nyíregyháza szerzett több pontot nála, a legutóbbi négy fordulóban százszázalékos. Csütörtökön Pécsen győzött a Kozármisleny ellen. A legutóbbi négy fordulóban nem kapott gólt a Békéscsaba.

CIGÁND SE–SWIETELSKY-SOPRONI VSE
(Balmazújváros, 16.00)

Az albérletbe kényszerű cigándi csapat sereghajtó, a legutóbbi öt meccsükön csupán egy pontot szereztek. Pályaválasztóként egyetlen mérőzésen győztek csak, de nem Balmazújvárosban, mivel éppen a Balmaz Kamilla Gyógyfürdőt verték, Nyíregyházán. A soproniak a legutóbbi fordulóban, némi meglepetésre, csak 1-1-es döntetlent játszottak otthon a SZEOL ellen, egyébként idegenben öt mérkőzésen három pontot szereztek eddig, négyszer már kikaptak.

BFC SIÓFOK–BUDAÖRS
(Siófok, 18.00)

A legutóbbi két mérkőzését megnyerő Siófok ötödik a tabellán. Hazai mérlege remek, öt meccsből négy győzelem, a szerzett pontok, sőt a gólok alapján sincs jobb mérleg az övénél a Merkantil Bank Ligában. (A Puskás Akadémia az otthon vesztett pontokat tekintve jobb, négy meccsen szerzett 12 pontot, míg a Siófok ötön.) A Budaörs ugyanakkor gyengélkedik, a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, tíz szerzett pontjánál csak kettő gyűjtött kevesebbet. Vendégként csak egyszer győzött, de éppen legutóbb, a ZTE ellen.

ZALAEGERSZEGI TE FC–SZOLNOKI MÁV FC
(Zalaegerszeg, 18.00)

A ZTE szerdán értékes győzelmet csikart ki a Soroksár vendégeként, kijavítva ezzel az egy fordulóval korábbi, a Budaörs elleni kudarcot. Az egerszegiek pályaválasztóként e botlás előtt sorozatban hatszor nyertek. A Szolnok eddig többnyire kétarcú csapat volt, otthon erős, mindenkire veszélyes, idegenben gyengébb. Pályaválasztóként tíz, vendégként csupán egy pontot szerzett eddig.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Csákvár, 18.00)

A csákváriak még veretlenek odahaza, ugyanakkor a legutóbbi öt fordulóban mindössze egyszer nyertek. A Kisvárda jobb passzban van, a második helyen áll a táblázaton, mindössze a Nyíregyháza előzi meg. Vendégként csak Szolnokon kapott ki eddig. Érdekes, hogy a két csapat az előző idényben két nagyon gólgazdag mérkőzést játszott egymással, mindegyiken mindkettőn legalább három gólt szerzett. (Ősszel Kisvárdán 4-3-ra nyert a Csákvár, a tavaszi találkozó 3-3-ra végződött.)

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ
(Nyíregyháza, 18.30)

Kétségtelenül ez a találkozó a forduló rangadója, a listavezető egyik legnagyobb riválisát, a negyedik helyezettet fogadja. Akár szomszédvárakat is emlegethetünk, a két város közötti távolság légvonalban még ötven kilométer sincsen. A Szpari a legutóbbi három fordulóban kilenc pontot szerzett, ugyanakkor a hazai mérlege nem túl jó, a tabellán elfoglalt helyéhez képest. A gólkülönbsége még mindig negatív, a legutóbbi hazai találkozóján, a szegedi akadémisták ellen szerzett először két gólt. A Balmazújváros kiváló kezdés után megtorpant, a legutóbbi négy fordulóban csak négy pontot szerzett. Vendégként (két győzelem, két vereség) minden találkozóján szerzett eddig gólt.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS