Kényszerű változtatások az U21-es keretben

2013. november. 17., 14:33   |    

Kényszerű változtatások az U21-es keretben

Adorján Krisztián, Windecker József és Nagy Gergő sem léphet pályára hétfőn este az osztrákok elleni idegenbeli Eb-selejtezőn.

U21-es válogatottunk tagjai vasárnap ebéd után buszra ültek, és elindultak Grazba, a holnapi Eb-selejtező helyszínére (UPC Arena, 20.30). Róth Antal szövetségi edzőnek az utolsó pillanatban is kényszerű változtatásokat kellett eszközölnie, három játékosa ugyanis nem tudott elutazni a többiekkel: a vasárnapi edzés után Adorján Krisztián bokája bedagadt, ezért aligha kaphatott volna szerepet a meccsen, Nagy Gergő komolyabb húzódás miatt dőlt ki, Windecker József pedig rosszul érezte magát az edzőtáborban, és orvosi javaslatra nem tarthatott a válogatottal. Windecker nem az első kieső védekező középpályásunk, korábban Batik Bence mondta le sérülése miatt a játékot, helyére került be a most szintén megsérülő Nagy Gergő.

Róth Antal a biztonsági tartalékok közé jelölt Patvaros Zsoltot hívta be a csapatba, a kecskeméti középpályás külön utazik a válogatott után, és vasárnap este, Ausztriában csatlakozik az együtteshez. Ugyancsak új ember a keretben a Kisvárda kapusa, Nacsa Péter, aki biztonsági okokból tartott a válogatottal, mert egyelőre kérdéses, hogy a második számú kapus, a kisebb sérüléssel bajlódó Dombó Dávid le tud-e ülni a kispadra hétfőn.

u21_8|

A sok rossz hír mellett azért egy jóról is beszámolhatunk, Holman Dávid a mai edzés után jelezte: felépült korábbi sérüléséből, és vállalni tudja a játékot Grazban. Ugyancsak ott lehet a kezdőcsapatban Vécsei Bálint, aki az albánok ellen eltiltása miatt nem kaphatott lehetőséget.

A szakmai stáb az utóbbi napokban minden megtett annak érdekében, hogy a játékosok kilábaljanak a csütörtöki váratlan vereség okozta sokkból, és a lehető legjobb mentális állapotban lépjenek pályára Ausztriában. Hétfői ellenfelünk egyébként múlt csütörtökön felkészülési mérkőzéssel hangolt a mieink elleni találkozóra, és ismét bizonyította, hogy a kontinens élmezőnyéhez tartozik: magabiztosan, 2-0-ra legyőzte a török korosztályos válogatottat.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS