Két év után ismét az MTK volt a legjobb teremben

2019. január. 13., 15:21   |    

Két év után ismét az MTK volt a legjobb teremben

Az első játéknapon minden mérkőzését megnyerte és a Ferencváros előtt csoportelső lett az Astra, de a vasárnapi döntőbe nem jutott be. A bronzmeccsen ismét a Fradival nézett szembe és egy küzdelmes, hétméteresekbe torkolló mérkőzésen megszerezte a harmadik helyet. A döntőben az MTK és a Haladás-Viktória csapott össze, a fővárosiak 2017 után újra meg tudták nyerni a kupát.

A vasárnapi játéknapon folytatódtak a csoportküzdelmek a Női NB I-es Teremlabdarúgó-kupán, először a Ferencváros és az ETO játszott a székesfehérvári VOK Sportcsarnokban. Mivel a fővárosiak négy góllal győztek, pontban és gólkülönbségben is behozták a csoportban előttük álló Astrát, melynek így lehetőleg sokgólos győzelemre volt szüksége az addig 0 pontos MOL Vidi ellen, hogy a Ferencváros elleni, utolsó csoportmérkőzésükön már nyugodtan futballozhasson és akár egy kis különbségű vereséggel is csoportelsőként juthasson a középdöntőbe. Pontazonosság esetén ugyanis a több nyert mérkőzés, majd a gólkülönbség számított a csoportban. A székesfehérváriak nem könnyítették meg az Astra dolgát, Dombó János együttese szoros mérkőzésen 2–0-ra tudott győzni. Az Astra és a Ferencváros nagyon szoros meccset játszott egymással, a Fradi valamivel két perccel a vége előtt tudott egyenlíteni, ez az eredmény az Astra csoportelsőségét jelentette.

A B-csoportban is végig nyílt maradt a küzdelem a csoportelsőségért, ami végül a két éllovas, az MTK és a Haladás mérkőzésen dőlt el. Itt a szombathelyieknek mindenképp győzniük kellett, hogy megelőzzék a fővárosiakat. Ez aztán egy izgalmas mérkőzésen sikerült is nekik, s a 3–0-s győzelem után a Ferencváros várt rájuk a középdöntőben.

Vasárnapi eredmények a csoportkörben:

Ferencvárosi FC–ETO FC Győr 4–0 G.: Marija Aleksic, Puszati Sára, Szabó Viktória, Allegra Poljak
MTK Hungária FC–Szent Mihály 2–1 G.: Nagy Lilla, Pinczi Anita, illetve Jelena Koprena
Astra-ALEF HFC–MOL Vidi FC 2–0 G.: Sipos Lilla, Vidács Krisztina
Haladás Viktória–MLE 3–0 G.: Siklér Kinga, Tálosi Szabina, Fördős Beatrix
Astra-ALEF HFC–Ferencvárosi TC 1–1 G.: Dominika Dikanová, illetve Inna Zlidnis
Haladás Viktória–MTK Hungária FC 3–0  G.: Tóth Alexandra Ivett, Tálosi Szabina (2)
MOL Vidi FC–ETO FC Győr 2–2 G.: Pasker Renáta, Szabó Bernadett, illetve Bódai Viktória, Fél Alexandra
MLE–Szent Mihály 0–2 G.: Jelena Koprena, Zimányi Kovács Anikó

A csoportok végeredménye:

A-csoport: 1. Astra-ALEF HFC (16 pont), 2. Ferencvárosi TC (13 pont), 3. ETO FC Győr (4 pont), 4. MOL Vidi FC (1 pont)

B-csoport: 1. Haladás-Viktória (15 pont), 2. MTK Hungária FC (12 pont), 3. Szent Mihály (4 pont), 4. MLE (3 pont)

Az Astra legyőzte a MOL Vidit, a Fradi ellen a döntetlen is elég volt a számára csoportelsőséghez. A MOL Vidi az ETO ellen megszerezte első gólját és pontját a csoportkörök végén. 

A döntőbe jutásért tehát az Astra az MTK-val mérkőzött meg. Az MTK jutott vezetéshez, és hiába nyomott az Astra a végéig, nem jött össze az egyenlítés. A másik meccsen a Fradi és a Haladás-Viktória játszott. A kiegyenlített mérkőzésen sokáig nem esett gól, végül Tálosi Szabina lőtte a döntőbe a szombathelyieket.

A középdöntők eredményei:

Győri ETO FC–MLE 1–2 G.: Sárosi Csilla, illetve Fábián Rebeka (2)
Astra-ALEF HFC–MTK Hungária 0–1 FC G.: Nagy Lilla
MOL Vidi FC–Szent Mihály 1–2 G.: Székely Zsuzsanna, illetve Jelena Koprena, Szil Tünde
Ferencvárosi TC–Haladás-Viktória 0–1 G.: Tálosi Szabina

Vasárnap kétszer is összecsapott az Astra és a Fradi. A csoportmeccsen és a bronzmérkőzésen is az Astra győzedelmeskedett, utóbbin hétméteresekkel.

A torna elején a végső győzelemre is esélyes két csapat, az Astra és a Ferencváros játszott a harmadik helyért. Nagy iramú, küzdelmes meccset láthatott a VOK Sportcsarnok közönsége, amin egy perc sem kellett Dörnyei Balázs együttesének a vezetés megszerzéséhez. Az Astra hamarosan kiegyenlített, sőt a vezetést is átvette. Az eredménynek egyik csapat sem örülhetett, hiszen záporoztak a gólok a találkozón. Az utolsó fél percben, 4–5-ről ismét egalizált az Astra, így hétméteresek döntöttek a bronzéremről. Ebben végül az Astra volt a jobb, megszerezte a harmadik helyet! Krascsenics Petra az érem mellé egy egyéni elismerést is begyűjtött, a torna legjobb mezőnyjátékosának választották.

– Nagyon jól játszottunk, fényesebb is lehetett volna az érmünk. Elcserélném az egyéni díjamat a döntőbe jutásért – mondta a játékos a díjátadó után.

A döntőben a két évvel ezelőtti győztes MTK és a Haladás-Viktória vívott kiegyenlített mérkőzést, a rendes játékidőben nem is bírtak egymással a csapatok, ismét hétméteresekre került a sor. Ebben a kék-fehérek diadalmaskodtak, a 2019-es Női NB I-es Teremlabdarúgó-kupát az MTK nyerte!

A fővárosiak vezetőedzője, Cseh András ezúttal kollégájára, Csopaki Istvánra bízta a csapat irányítását, mivel ő futsaledzői licenccel is rendelkezik. 

Kíváncsi voltam, hogy ilyen rövid felkészülés után hogyan valósítják meg a lányok a pályán azt, amit kérek tőlük. Az első hat mérkőzésen a középdöntőre és a döntőre készültünk. Azokat a védekezési módokat, amiket kitaláltam, jól tudtuk alkalmazni, gólt sem kaptunk az utolsó mérkőzéseken – nyilatkozta a szakember az mlsz.hu-nak. – Először vezethettem ezt a csapatot, ami nagy megtiszteltetés volt számomra, de ugyanakkora nyomást is helyezett rám. A döntőbe jutáskor megnyugodtam. Az előző meccsen kikaptunk a Haladástól 3–0-ra, ez plusz motivációt is adott a lányoknak.

A helyosztó mérkőzések eredményei:

7. helyért
Győri ETO FC­–MOL Vidi FC 1–0 G.: Bódai Viktória

5. helyért
MLE–Szent Mihály 0–1 G.: Szil Tünde

Bronzmérkőzés
Astra-ALEF HFC–Ferencvárosi TC 5–5 (hétméteresekkel az Astra győzött) G.: Krascsenics Csilla, Sipos Lilla (2), Kiss Gabriella Krisztina, Szabó Boglárka, illetve Mosdóczi Evelin, Pusztai Sára, Allegra Poljak, Fenyvesi Evelin, Marija Aleksic

Döntő
MTK Hungária FC–Haladás-Viktória 0–0 (hétméteresekkel az MTK győzött)

A torna végeredménye:
1. MTK Hungária FC (1.000.000 forint) 
2. Haladás-Viktória FC (800 000 forint)
3. Astra-ALEF HFC (700 000 forint)
4. Ferencvárosi TC (600 000 forint)
5. Szent Mihály (500 000 forint)
6. MLE (400 000 forint)
7. Győri ETO FC (300 000 forint)
8. MOL Vidi FC (200 000 forint)

Gólkirálynő: Tálosi Szabina (Haladás-Viktória)
Legjobb mezőnyjátékos: Krascsenics Petra (Astra)
Legjobb kapus: Bíró Barbara (Haladás-Viktória)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS