Kétgólos előnyt szerzett a ZTE, eggyel nyert az MTK

2020. március. 03., 13:04   |    

Kétgólos előnyt szerzett a ZTE, eggyel nyert az MTK
A Dorog az előző fordulóban a III. ker. TVE ellen diadalmaskodott, most az MTK ellen próbál továbbjutni

Kedden egy mérkőzést rendeztek a férfi Magyar Kupa negyeddöntőiből, a Mezőkövesd 1-0-ra nyerni tudott a Puskás Akadémia otthonában. Szerdán az MTK is egygólos előnyt szerzett idegenben, a ZTE 2-0-ra legyőzte a Fehérvár FC-t.

Kedden este a Puskás Akadémia a Mezőkövesdet fogadta a Pancho Arénában. A bajnokságban hasonlóan szerepel e két együttes, a kövesdiek a harmadikok, a felcsútiak három ponttal lemaradva a negyedikek. A két csapat az OTP Bank Ligában szoros meccseket játszott egymással, Mezőkövesden 1-0-ra a hazaiak nyertek, a Pancho Arénában 1-1 lett a végeredmény. A negyeddöntő első mérkőzésén a kövesdiek Zivzivadze 47. percben szerzett találatával 1-0-ra legyőzték riválisukat, így jó helyzetből várhatják a jövő heti, hazai visszavágót.

A Merkantil Bank Liga csapatai közül a Dorog és az MTK Budapest is búcsúztatott élvonalbeli együttest a sorozat korábbi fordulóiban, az MTK a DVTK-t, a Dorog a DVSC-t múlta felül, az előző körben viszont mindketten NB III-as riválist ejtettek ki. Egymás elleni párharcuk azt is jelenti, hogy idén biztosan lesz másodosztályú gárda a legjobb négy között.

Az első meccsen a fővárosiak idegenben is diadalmaskodni tudtak, ezzel nagy lépést tettek a továbbjutás felé. A találkozó egyetlen gólját Bognár István szerezte. 

Szerdán délután a Paksi FC a Honvédot fogadta. A tolnaiakat a bajnokságban két pont választja el a kiesőzónától, a hatodik Honvéd ennél nyugodtabban játszhat a kupában, mert bár múlt héten 4-0-ra kikapott a DVTK-tól, egyelőre messze van a veszélyzónától a tabellán. A két csapat első meccse nem hozott gólt, döntetlenről folytatódik a párharc jövő héten, Szegeden.

A ZTE és a Fehérvár párharcának a vendégcsapat volt az esélyese, a piros-kékek ugyanis a második helyen állnak az OTP Bank Ligában, a zalaiak viszont hátulról számítva a másodikok, vagyis jelenleg kiesőhelyen vannak. Ennek ellenére a tartalékos felállásban pályára lépő zalaiak nemcsak jól tartották magukat, hanem a hajrában lőtt két góllal 2-0-ra legyőzték a fehérváriakat, és jó helyzetbe kerültek a jövő heti visszavágó előtt.

Magyar Kupa, negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Kedd:

Puskás Akadémia FC-Mezőkövesd-Zsóry 0-1 (0-0)

Szerda:

Dorogi FC-MTK Budapest 0-1 (0-1)
Paksi FC-Budapest Honvéd 0-0
ZTE FC-MOL Fehérvár 2-0 (0-0)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS