Kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK

2013. május. 04., 20:32   |    

Kétgólos hátrányból mentett pontot a DVTK

Az OTP Bank Liga 26. fordulójának szombati játéknapján 3-3-as döntetlent játszott a DVTK és a DVSC-Teva, míg a somogyi rangadót a Siófok nyerte.

Budapest Honvéd - Lombard Pápa 2-0 (1-0)
Vezette:
Erdős József (Albert István, Szpisják Zsolt)
Gólszerző: Délczeg (11-eből) a 45., Nagy a 81. percben

A Pápa a 2. percben vezetést szerezhetett volna, de Lagator óriási helyzetben nem találta el a kaput. A folytatásban a Honvéd irányított, és a 45. percben megszerezte a vezetést, a Zsivanovics ellen elkövetett szabálytalanságért megítélt büntetőt Délczeg Gergely váltotta gólra (1-0). A meccs végén veszélyesebb lett a Honvéd támadójátéka, és néhány kihagyott lehetőség után a 81. percben beállította a 2-0-ás végeredményt: Vécsei Bálint sarkazásos passza után Nagy Gergő 12 méterről talált a hálóba (2-0).



DVTK - DVSC-Teva 3-3 (1-1)
Vezette:
Kassai Viktor (ifj. Tóth Vencel, Szalai Dániel)
Gólszerző: Fernandez a 40., Luque (11-esből) a 77., Gallardo a 85., ill. Kulcsár a 23., Coulibaly a 62., Bódi a 66. percben

Az első 20 percben a vendégek játszottak enyhe fölényben, majd a 23. percben megszerezték a vezetést is, Czvitkovics Péter jobb oldali beadása után a balösszekötő helyén érkező Ferenczi János készítette le a labdát Kulcsár Tamásnak, aki 5 méterről passzolt a hálóba (0-1). A 40. percben egyenlített a DVTK, egy bal oldali szöglet után Fernando Fernandez fejelt 5 méterről a kapu közepébe (1-1). A második félidőben alaposan bekezdett a DVTK, két óriási helyzet is kimaradt a debreceni kapu előtt. A 62. percben Adamo Coulibaly lőtt nagy gólt: a bal oldalon, a felezővonaltól iramodott meg a kapu felé, lerázta Takács Pétert, majd az alapvonal közelében átverekedte magát Kádár Tamáson is, végül éles szögből a bal sarokba lőtt (1-2). A 66. percben a lesre játszó védők közt kilépő Bódi Ádám tört kapura, majd a balösszekötő helyéről, 13 méterről a bal felső sarokba csavart (1-3). A 77. percben a Tisza Tibor akasztásáért megítélt büntetőt Luque értékesítette (2-3), majd a 85. percben egy szöglet után Gallardo fejelt kapura, Bernáth már csak a gólvonal mögül tudott felszabadítani (3-3), így alakult ki a végeredmény.



FGSZ Siófok - Kaposvári Rákóczi 2-1 (1-1)
Vezette:
Szőts Gergely (Farkas Balázs, Varga Gábor)
Gólszerző: Windecker a 15., Melczer az 56., ill. Oláh (11-esből) a 32. percben

Jól kezdett a Siófok, az első negyedóra végén megérdemelten szerzett vezetést: egy jól felépített támadás végén az U20-as válogatott középpályása, Windecker József lőtt jó 20 méterről a bal sarokba (ez volt a fiatal játékos első élvonalbeli találata, 1-0). A gól után bátrabb lett a Kaposvár, negyedóra múlva meg is szerezte az egyenlítő találatot, a Takács kezezése miatt megítélt büntetőt Oláh Lóránt értékesítette (1-1). Az 56. percben a hazaiak gyorsan elvégeztek egy szabadrúgást, Melczer Vilmos pedig 8 méterről a bal alsó sarokba továbbított (2-1). A hajrában a kaposváriak több nagy helyzetet is kihagytak, kapufát is lőttek, de a pontot érő találatot nem tudták megszerezni.



Egri FC - PMFC-Matias 2-3 (1-2)
Vezette:
Becséri Dániel (Horváth Róbert, Medovarszki János)
Gólszerző: Lasimant a 14., Gaál (öngól) a 91., ill. Simon (11-esből) a 23., Horváth a 45., Wittrédi a 64. percben

A 14. percben vezetéshez jutott az Eger, Yohann Lasimant vitte végig a pécsi térfélen a labdát, túlverekedte magát a védőkön, majd a jobb alsó sarokba passzolt (1-0). A 23. percben büntetőhöz jutottak a pécsiek, Simon Attila nem hibázott a tizenegyespontról (1-1). A félidő utolsó pillanataiban már a vendégeknél volt az előny, Gaál Miklós bal oldali beadása után Horváth Adrián 10 méterről, kapásból a jobb alsóba lőtt (1–2). Az egriek a folytatásban már nem tudtak újítani, a 64. percben megduplázta a vezetést a PMFC, Wittrédi Dávid 13 méterről vette be a kaput (1-3). A 91. percben egy jobb oldali egri szabadrúgást követően a menteni próbáló Gaál Miklós saját kapujába fejelt, kialakítva a 2-3-as végeredményt.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS