NB II: A ZTE nyerte a rangadót

2019. február. 03., 20:14   |    

NB II: A ZTE nyerte a rangadót
Fotó: zaol.hu

Kiélezett a küzdelem az elsőségért a Merkantil Bank Ligában. A Gyirmót 0–0-s első félidő után négyet lőtt, a Kaposvár eggyel győzött Mosonmagyaróváron. A ZTE–ETO mérkőzésből hátralévő játékidőt szerdán pótolták, a hazaiak a ráadásban nyertek.

A Zalaegerszegbe góllal tért vissza vasárnap Bobál Gergely (27.) az ETO elleni rangadóm, de Vukasovic Marko (31.) néhány perc elteltével kiegyenlített a Merkantil Bank Liga 22. fordulójában. Az időjárás megnehezítette a játékosok dolgát a vasárnapi játéknapon: a csapatok még kijöttek a második félidőre, de a játékvezető az 51. percben, a kedvezőtlen körülmények miatt félbeszakította a találkozót.

A Labdarúgás versenyszabályzatának 43. pontja értelmében az MLSZ Versenybizottsága elrendelte a hátralevő játékidő lejátszását, amire február 6-án került sor. A szerdai pótláson bő negyven percet játszottak a csapatok. A ráadásig mindkét fél egyszer volt eredményes, de a győriek emellett több nagy helyzetet kihagytak. Már úgy tűnt, 2–2-es döntetlennel ér véget a találkozó, ám a háromperces hosszabbítás utolsó másodperceiben tizenegyest ítélt a játékvezető a hazaiaknak, a büntetőt pedig szintén Bobál Gergely értékesítette, ezzel megszerezve csapatának a három pontot.

A vasárnapi forduló összefoglalója: 

Legyőzte a Siófok a Vasast az év első Merkantil Bank Liga mérkőzésén. A Balaton-partiak az ETO-tól frissen szerződtetett Magasföldi József révén a 31. percben jutottak vezetéshez, majd a 60. percben Réti Patrik duplázta meg csapata előnyét, ezzel biztosítva a három pont megszerzését.

A Soroksár szintén hazai pályán, 3–0-ra veszített a Vác ellen. Huszák Tamás már a 15. percben betalált, majd a második félidőben Orosz Márk (75., 79.) lőtt két gólt gyors egymásutánban.

A Duna Aszfalt TVSE 5 góllal kezdte a tavaszi idényt, ezeket a Kazincbarcika kapta. A vendégek Fótyik Dominik (22.), Kanalos Tony-Markos (32.) és Oltean Sergiu Adrián (45.) révén már a félidőben 3–0-ra vezettek; majd Palmes Raul-Ioan (70.) és Lukács Raymond Barna (88.) is betalált.

A kieső helyen álló Mosonmagyaróvárnak nem indult jól 2019, az élmezőnyhöz tartozó Kaposvártól 1–0-ra kikapott, a találkozó egyetlen gólját Ádám Marin (49.) jegyezte. A tabella utolsó helyét elfoglaló Monor pedig 2–2-t játszott a Csákvárral. A vezetést a vendég Csákvár szerezte meg a 18. percben a még csak 17 éves Skribek Alen Martin révén. Palincsár Martin aztán a 30. percben egyenlített, amire – mindössze hat perc elteltével – ismét a fiatal játékos válaszolt. Végül Szuhodovszki Soma (59.) állította be a végeredményt és mentet meg egy pontot a Monornak.

A Budaörs a Nyíregyházát fogadta az idénynyitón, a vendégeknek nem is kellett egy percnél több a vezetés megszerzéséhez, Kártik Bálint József talált be. Stieber András a 3. percben egalizált, a Szpari ráadásul a 43. perctől, Rubus Tamás kiállításával 10 emberrel játszott. A szabálytalanságért megítélt büntetőt szintén Stieber András értékesítette. Az eredmény a lefújásig nem változott.

A Cegléd a Békéscsabával csapott össze a 22. fordulóban és kikapott 4–0-ra. A vendégeknek Viczián Ádám (16.) szerezte meg a vezetést, majd Szatmári István (18.) büntetőből növelte előnyüket. Még a félidő vége előtt Vólent Roland (41.) is feliratkozott a gólszerzők közé, a mérkőzés utolsó gólját pedig Mészáros Márk (55.) lőtte.

A Budafok Dorogra utazott, ahol kikapott 2–1-re, pedig a vezetést Kovács Dávid (23.) révén még a fővárosiak szerezték meg. Erre Tomás Lénárt (26.) válaszolt, majd a második játékrészben Dlusztus András (71.) eldöntötte a három pont sorsát.

Gyirmóton a szünetben még 0–0 volt az állás, az 50. percben aztán Lipták Zoltán belőtte a hazaiak első gólját. Nagy Patrik tíz perc múlva, tizenegyesből megduplázta csapata előnyét, majd Szilvási Péter (80.) és ismét Nagy Patrik (87.) is betalált a Balmazújváros kapujába. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS