Kisvárdai siker Felcsúton, kecskeméti vereség Mezőkövesden

2022. november. 05., 21:46   |    

Kisvárdai siker Felcsúton, kecskeméti vereség Mezőkövesden

Szombaton három mérkőzést játszottak le az OTP Bank Liga 14. fordulójából. Mindegyik meccs szoros csatát hozott, egy gól döntött a győztesek javára. A Kecskemét vereséggel zárt Mezőkövesden, a Kisvárda az utolsó pillanatban szerzett góllal nyert Felcsúton. A ZTE hosszú ideig emberhátrányban játszva is 1-0-ra nyert az Újpest ellen.

Puskás Akadémia FC - Kisvárda Master Good 0-1 (0-0)
Gólszerző: Ilievski (92.)
Puskás Akadémia: Tóth B. - Mezghrani, Batik, Stronati, Brandon - Corbu, van Nieff (Favorov, a szünetben) - Slagveer (Skribek, 57.), Gruber Zs. (Urblík, 67.), Nagy Zs. - Zahedi (Colley, 81.)
Kisvárda: Odincov - Hej, Kovacic, Széles, Peteleu - Karabeljov, Ötvös (Melnyik, 63.) - Navrátil, Makowski (Vida K., 71.), Camaj (Ilievski, 71.) - Mesanovic (Lucas, 84.)
    
Tapogatózó játékkal kezdett a bajnokság harmadik és negyedik helyezett csapata, aztán a huszadik perctől felpörögtek az események: előbb Makowski ziccerénél védett hatalmasat a hazai kapus, majd az ellentámadás végén Nagy Zsolt lövését Peteleu blokkolta a gólvonal közelében. A folytatásban is kialakultak ígéretes helyzetek mindkét oldalon, ám a hálók nem rezdültek meg. A második félidőben is próbálkoztak becsülettel a felek, ám sok hiba csúszott a támadásokba, így a védelmeknek nem volt nehéz dolga. A vége felé fokozta a nyomást a Puskás Akadémia, de a Kisvárda magabiztosan őrizte a döntetlent, egy-egy kontra végén pedig esélye nyílt a három pontot érő gól megszerzésére is, amelyet az utolsó pillanatban Mario Ilievski vállalt magára. Mivel korábban a Kecskemét kikapott, így a Kisvárda megelőzte a táblázaton és már a második helyen áll.

Mezőkövesd Zsóry FC-Kecskeméti TE 2-1 (2-1)
Gólszerzők: Karnyicki (18.), Besirovic (42.), illetve Kállai (28., öngól)
Mezőkövesd Zsóry FC: Piscitelli - Kállai, Pillár, Lukic, Vadnai (Brtan, 68.) - Cseri (Vajda, 68.), Karnyicki, Besirovic - Molnár G. (Schmiedl, 85.), Da. Babunszki, Drazic (Bobál G., 93.)
Kecskemét: Varga B. - Nagy K., Szabó A. (Rjasko, a szünetben), Belényesi, Szalai, Zeke (Grünvald, 74.) - Banó-Szabó, Vágó (Djuranovic, 82.), Katona B. (Gréczi, 88.) - Szuhodovszki, Tóth B. (Szabó L., 74.)

Jó iramú első félidőt produkáltak a csapatok. Kezdetben jóval többet volt a labda a hazaiak térfelén, a Kecskemét kezdeményezőbben lépett fel ellenfelénél. A vezetést bő negyedóra után mégis a Kövesd szerezte meg egy remek szögletvariáció végén. A vendégek továbbra is feltolták a védekezésüket, s miután egyenlítettek, változatlanul többet birtokolták a labdát, de újabb helyzetet nem tudtak kialakítani, a hazaiak pedig egy gyors ellenakció után ismét előnybe kerültek. A fordulást követően is a Kecskemétnél volt többet a labda, s az 57. percben 11-est harcolt ki az együttes: Kállai a 16-os vonalánál buktatta Zekét. A büntetőhöz Banó-Szabó állt oda, de a hetek óta nagyszerű formában védő hazai kapus, Piscitelli hárította a lövését. A félidő közepén kijött a szorításból a Mezőkövesd, többször veszélyeztetett is, de nem tudta kihasználni, hogy az egyenlítésért támadó vendégek védelme kinyílt. Hátul azonban magabiztosak voltak a hazaiak, így sikerült megőrizniük előnyüket. Az újonc csapat mindössze másodszor kapott ki a mostani idényben, s ezt megelőzően hét meccse veretlen volt. A Kövesd sorozatban ötödik bajnokiján nem talált legyőzőre.

ZTE FC-Újpest FC 1-0 (1-0)
Gólszerző: Szalay (23.)
Piros lap: Csóka (55.)
ZTE FC: Demjén - Kálnoki Kis, Csóka, Mocsi - Huszti, Szendrei (Kovács B., 96.), Tajti, Szalay (Szafronov, 59.), Gergényi - Ubochioma (Májer, 77.), Ikoba
Újpest FC: Nikolic - Pauljevic, Diaby, Szabó B. (Borello, 71.), Antonov - Mack, Onovo (Jakobi, 71.), Csongvai - Simon K. (Ambrose, 80.), Gouré (Tallo, a szünetben), Katona

A mérkőzés elején nem alakult ki folyamatos játék a sok apró szabálytalanság miatt. Az iramra viszont nem lehetett panasz, így amint tisztábban futballoztak a csapatok, rögtön voltak ígéretes akciók, melyek után elsősorban az újpesti hálóőrnek akadt dolga, hogy megőrizze kapuját a góltól, de a játékrész derekán Szalay közeli lövésével szemben már Nikolic is tehetetlen volt. Ubochioma a jobb oldalon ugyan rendre megbontotta az Újpest védelmét, de lövései sorozatosan pontatlanok voltak, így a hazaiak nem tudták növelni az előnyüket a szünetig. A két 16-os közötti mezőnyjátékkal kezdődött a második félidő, de ez azonnal megváltozott, miután emberelőnybe került az Újpest, mivel az utolsó emberként szabálytalankodó Csókát - a videobíró segítségével - kiállította a játékvezető. Ezt követően a lila-fehérek egyértelmű fölényben futballoztak, de a befejezésekbe rendre hiba csúszott. Bár az Újpest jószerivel egykapuzott, mégsem tudott veszélyes helyzeteket kialakítani, így végül pont nélkül távozott Zalaegerszegről.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS