Klubrekordot állított fel a Pécs, őszi bajnok a Loki

2013. november. 25., 11:03   |    

Klubrekordot állított fel a Pécs, őszi bajnok a Loki

A PMFC-Matias az egyetlen csapat a mezőnyben, amely mind a 15 fordulóban szerzett gólt, a klub történetében egyébként ez rekord, a pécsiek még sohasem zárták a bajnokság első felét minden találkozón gólt szerezve.

PUSKÁS AKADÉMIA–KTE PHOENIX MECANO 2-2 (1-0)
Gólszerzők: Haraszti (16.), Gallardo (46.), illetve Gréczi (76.), Barry (80.)

– A Puskás Akadémia csapata a legutóbbi öt fordulóban nem tudott nyerni. Az újonc kiesőhelyen zárta a félidényt.
– A KTE a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén nem tudott nyerni.
– A hazaiak közül Haraszti Zsolt és Paco Gallardo is az első bajnoki gólját érte el az idényben. Haraszti 2012. szeptember 2-án, a spanyol középpályás május 4-én lőtt ezt megelőzően legutóbb élvonalbeli gólt.
– A vendégek két gólját is olyan játékosok szerezték, akik az első találatukat jegyzik az idényben. Mi több, mivel mindketten a mostani őszön mutatkoztak be az élvonalban, pályafutásuk első, a magyar élvonalban elért találatára lehetnek büszkék.
– Bekő Balázs együttese az idényben harmadszor szerzett idegenbeli bajnokin két gólt, de csak egyszer, még a második fordulóban, Kaposváron tudott nyerni ezzel.
– Másodszor fordult elő az idényben, hogy a Puskás Akadémia két gólt szerzett, de nem nyert. Az elsőnél Győrben 2-2-re végeztek a sárga-kékek.
– Csak az első félév első és utolsó fordulójában fordult elő, hogy a Puskás FC szerzett gólt egy mérkőzésen, de a gólszerző, vagy a gólszerzők közül legalább az egyik nem volt soha az MTK játékosa.



BUDAPEST HONVÉD–DVSC-TEVA 1-3 (0-1)
Gólszerzők: Perea (83., 11-esből), illetve Zsidai (45.), Szakály (59.), Kulcsár (67.)

– A Bp. Honvéd ötödször kapott ki a bajnoki idényben, s ebből hármadszor a Bozsik Stadionban.
– A kispestiek a nyolcadik forduló óta őrizték bajnoki veretlenségüket. Sorozatban harmadszor zárták egy szerzett góllal a bajnoki mérkőzésüket.
– A legutóbbi hét fordulóban csak egyetlen olyan mérkőzése akadt Marco Rossi együttesének, amelyen külföldi játékosai közül senki sem szerzett gólt.
– Szakály Péter az eddigi 15 fordulóból hétben szerzett gólt. Ezzel, Nemanja Nikoliccsal holtversenyben második e listán, Simon Attila mögött.
– A DVSC-Teva sorozatban a harmadik idegenbeli bajnoki mérkőzését nyerte meg, mindegyiken legalább három gólt szerzett. Kulcsár Tamás mind a három találkozón a kapuba talált.
– A Loki legutóbb 2007 tavaszán szerzett három egymást követő idegenbeli mérkőzésén összesen tíz gólt.
– A 16-os mezőnyből egyedül a DVSC-Teva nem kapott ki egyszer sem a legutóbbi öt fordulóban.
– Az első hét helyezett közül csak a DVSC-Teva nyert a fordulóban.
– A két csapat legutóbbi 18 összecsapásából csak egyet nyert meg a Honvéd, 2010. augusztus 22-én, Kispesten.



KAPOSVÁRI RÁKÓCZI–MTK BUDAPEST 2-2 (0-2)
Gólszerzők: Babic (58.), Markus (83.), illetve Kanta J. (6.), Eppel (30.)

– A Rákóczi három döntetlent játszott a 2013–2014-es bajnoki idény első felében, mindhármat otthon, mindhármat a magyar futballtörténelem legsikeresebb három klubjának valamelyike ellen. Sorrendben: az Újpest, a Ferencváros, majd az MTK ellen.
– Prukner László együttese veretlen maradt a legutóbbi három hazai bajnoki találkozóján. Hasonlóra április-májusban volt legutóbb példa.
– Minden sorozatot figyelembe véve már öt mérkőzés óta veretlen a kaposvári csapat a Rákóczi Stadionban. Hasonlóra több mint egy éve volt példa. 2012 áprilisa és októbere között nem veszítettek a zöld-fehérek hazai mérkőzést.
– A horvát Stjepan Babic először szerzett gólt a magyar NB I-ben. Az ugyancsak a mostani szezonra megszerzett Adrian Markus már a harmadik találatánál jár.
– A bajnokság első felében a kaposvári klub magyar játékosaiból csak Balázs Benjamin és Waltner Róbert szerzett (egy, illetve két) gólt.
– Az MTK a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén kivétel nélkül döntetlent játszott.
– Kanta József utolérte Pölöskei Zsoltot: a kék-fehérek közül ők szereztek a legtöbb mérkőzésen gólt, mindketten négyen négyet.
– Egymást követő második évben játszott egymással november 23-án, Kaposváron döntetlent bajnoki mérkőzésen a Rákóczi és az MTK.



SZOMBATHELYI HALADÁS–PMFC-MATIAS 1-3 (1-1)
Gólszerzők: Fehér Z. (7.), illetve Romic (40.), Szatmári L. (69.), Koller K. (86.)

– A bajnoki idényben először kapott ki hazai pályán a Haladás. A zöld-fehéreket legutóbb a Videoton FC győzte le a Rohonci úton, áprilisban.
– 2011 júliusa, a Bp. Honvéd eleni 2-4 óta nem kapott ki legalább három gólt kapva hazai pályán a csapat.
– Érdekes, hogy a 2012–2013-as idényben kétszer is 3-3-ra végzett a Ligakupában a Haladás, tehát a kapott gólok ellenére nem szenvedett vereséget. A két ellenfél egyike ismét csak a Bp. Honvéd, a másik pedig az NB II-es Gyirmót volt.
– Fehér Zoltán már négy szerzett gólnál jár az idényben. A védő a szezon kezdetéig 219 élvonalbeli meccsen egyetlen gólt ért el.
– A Haladás a 64. perctől, Németh Márió kiállítása miatt, tíz emberrel játszott.
– A PMFC-Matias négy idegenbeli mérkőzést nyert meg a bajnoki szezonban (hasonlóan a Haladáshoz, a Diósgyőrhöz és a Ferencvároshoz), egyetlen csapat sem nyert nála többet vendégként.
– 1999 után nyert ismét a Pécsi MFC a Perint partján.
– A PMFC-Matias az egyetlen csapat a mezőnyben, amely mind a 15 fordulóban szerzett gólt. A klub történetében egyébként ez rekord, a pécsiek még sohasem zárták a bajnokság első felét minden találkozón gólt szerezve.



ÚJPEST FC–LOMBARD PÁPA TERMÁL FC 4-2 (3-2)
Gólszerzők: Litauszki (3.), Simon K. (28.), Sztaniszavljevics (43., 50.), illetve Kenesei (7.), Présinger (32.)

– Mindössze második győzelmét aratta az Újpest hazai bajnokin a mostani idényben.
– A lilák a két megnyert hazai bajnokin tíz gólt szereztek. A további 13 mérkőzésen 13 gólt.
– A szerb Filip Sztaniszavljevics a 24. magyar élvonalbeli bajnokiján szerezte meg az első gólját. S rögtön a másodikat is.
– Simon Krisztián hat gólt szerzett a 2013–2014-es idény őszi szezonjában. Annyit, amennyit korábbi élvonalbeli pályafutása alatt összesen.
– A Pápa elveszítette három bajnoki mérkőzésen át őrzött veretlenségét.
– Amióta (ismét) Tóth Bálint irányítja a pápaiakat, a csapat másodszor kapott bajnoki mérkőzésen négy gólt. Az első alkalom a győri fellépés volt.
– Kenesei Krisztián a félidény utolsó négy fordulójából háromban is gólt szerzett. „Kenő” több mint húsz éve, 1993. október 10-én szerezte az első élvonalbeli bajnoki gólját.



MEZŐKÖVESD-ZSÓRY–GYŐRI ETO FC 3-0 (1-0)
Gólszerző: Melczer (29.), Balajti (81.), Harsányi (91.)

– Augusztus 31. után nyert ismét hazai bajnoki mérkőzést a Mezőkövesd, amely így a 13. helyen zárja az első félévet.
– A legutóbbi hét bajnoki mérkőzésén nyeretlen Mezőkövesd élvonalbeli pályafutása során harmadszor szerzett legalább három gólt.
– Melczer Vilmos a második, Balajti Ádám a harmadik, Harsányi Zoltán a negyedik gólját szerezte a bajnoki idényben. Harsányi, noha csak a hetedik fordulóban mutatkozott be az újoncnál, az őszi félszezon házi gólkirálya.
– Ezt megelőzően legutóbb szeptember 14-én zárt bajnoki meccset kapott gól nélkül a Mezőkövesd.
– Csak két őszi bajnokin nem szerzett gólt a Győri ETO, Kecskeméten és Mezőkövesden.
– Pintér Attila együttese április 26. óta először kapott bajnoki mérkőzésen három gólt.
– Nem kell messzire menni az időben ahhoz, hogy példát találjunk arra, hogy az újonc megveri a bajnokot az OTP Bank Ligában. A 2012–2013-as szezonban a DVSC-Teva kikapott az Egertől és az MTK-tól is.



DIÓSGYŐRI VTK–VIDEOTON FC 2-2 (1-2)
Gólszerzők: Bacsa (5.), Gohér (72.), illetve Kleinheisler (1.), Kovács I. (30.)

– A DVTK hatodszor, a Videoton FC mindössze másodszor játszott döntetlent a bajnoki idényben.
– A Videoton FC elszalasztotta a lehetőségét annak, hogy visszaelőzze a Lokit, így a DVSC-Teva lett a félidény „bajnoka”.
– A Diósgyőr a legutóbbi négy bajnoki mérkőzésén nyeretlen maradt. Fura képet mutat a teljesítménye: az első négy és az utolsó négy meccsen nyeretlen, de a közbenső hetet, méghozzá kapott gól nélkül, megnyerte.
– A Videoton FC a legutóbbi öt idegenbeli bajnokijából csak egyet nyert meg. A fehérváriak az idegenben szerzett pontok alapján csak kilencedikek lennének, igaz, a DVSC kivételével mindegyik ellenfelüknél kevesebbet találkozót játszottak vendégként.
– A négy gólszerző közül Góhér Gergő a maga 26 évével „matuzsálem”, Bacsa és Kovács 21, Kleinheisler 19 éves.
– A Diósgyőr az első 11 fordulóban nyolc, a legutóbbi négyben kilenc gólt kapott.
– Noha ezúttal két gólt is kapott, a Videoton FC a mezőnyből az egyedüli csapat, amely kevesebb gólt szedett be, mint ahány mérkőzésen szerepelt eddig az idényben. Két csapat van a mezőnyben, amelyik egyetlen meccsén sem kapott három gólt: a Vidi és az MTK.



MVM PAKS–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Bartha (61.), Simon A. (63.), illetve Böde (43.), Jenner (66.)

– A Paks a legutóbbi nyolc fordulóban a megszerezhető 24 pontból mindössze hármat gyűjtött.
– A Ferencváros az Újpest elleni rangadó megnyerése óta csak egyetlen bajnoki mérkőzését (a diósgyőrit) tudta megnyerni.
– Mind a két oldalon az egyik gólt olyan játékos szerezte, aki az ellenfél színeiben mutatkozott be az első osztályban: Bartha László és Böde Dániel.
– Böde a Fradi legutóbbi hat idegenbeli bajnoki mérkőzéséből ötön is gólt szerzett.
– Simon Attila az OTP Bank Liga mezőnyének egyetlen játékosa, aki nyolc bajnoki mérkőzésen is gólt szerzett az idényben. Ő az ősz gólkirálya az NB I-ben, 12 góllal.
– Simon a Paks nyolc hazai mérkőzéséből haton gólt szerzett. Ha Pakson ő nem talált a kapuba, akkor a játékostársai közül sem tudott senki.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS