Legyőzte a bajnokot a Kecskemét, kiesett a Vasas

2023. május. 13., 22:24   |    

Legyőzte a bajnokot a Kecskemét, kiesett a Vasas

Az OTP Bank Liga 31. fordulójának szombati játéknapján a Kecskemét 2-0-ra nyert a Ferencváros ellen, a DVSC-Honvéd és a Vasas-ZTE mérkőzések pedig döntetlennel zárultak, utóbbi az angyalföldiek kiesését jelentette.

Vasas FC-Zalaegerszegi TE 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Hinora (62.), illetve Németh (6.)
Vasas FC: Uram - Szivacski, Iyinbor, Baráth, Ódor (Balogh, 78.) - Hinora, Berecz, Hidi (Cipf, a szünetben), Szilágyi (Hidi M., a szünetben) - Holender (Otigba, 91.), Novothny (Ihrig-Farkas, 86.)
Zalaegerszeg: Demjén - Lesjak, Mocsi, Kálnoki Kis, Gergényi (Bedi, 85.) - Szalay (Mim, 64.), Kovács, Tajti (Huszti, 85.) - Németh (Ubochioma, 53.), Ikoba, Szendrei

A ZTE gyorsan megszerezte a vezetést: Kovács a Vasas térfelének közepén szerzett labdát, amivel betört a tizenhatoson belülre, a legurítását követően pedig Németh lőtte ki laposan, 16 méterről, középről a jobb alsó sarkot. A vendégek találata után a hazaiak irányítottak, Novothny és Holender is gólt szerezhetett volna. Előbbi előbb öt méterről fejelt a kapus kezébe egy ígéretes beadást, majd egy újabbra berobbanva a kapu torkából lőtt fölé. Holender szép akció végén lőtt kapura, de Mocsi nagyot mentve belelépett a kapu felé tartó labdába. A szünetben kettőt cserélt a Vasas, de a fordulás után a ZTE futballozott veszélyesebben, mígnem egy beadást követő, kapu előtti kavarodás után Hinora 20 méterről lőtt szép gólt a jobb felső sarokba. A hazai találat után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, és bár az angyalföldiek a hajrában rendkívül támadó szellemű csapattal játszottak, nagy gólhelyzetet egyik csapat sem tudott kialakítani, így az eredmény sem változott. Az angyalföldiek - akik újoncként estek ki egyből az NB I-ből - ezzel továbbra nyeretlenek hazai környezetben 2023-ban, négy vereség mellett harmadszor játszottak döntetlent.

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 0-0
Debrecen: Megyeri - Kusnyir, Dreskovic, Romancsuk, Ferenczi - Lagator, Loncar (Szécsi, 87.) - Kiziridisz (Bódi, 72.), Manrique, Varga K. (Bárány, 62.) - Do. Babunski (Mance, 62.)
Budapest Honvéd: Szappanos - Szabó A., Klemenz, Lovric - Eördögh, Gomis, Zsótér, Tamás - Kocsis (Keresztes, 83.), Ennin (Átrok, 66.), Kerezsi (Jónsson, 93.)

Az első félidőt komoly debreceni mezőnyfölény jellemezte, de a hazaiak - akik az öt sárga lap miatt eltiltott csapatkapitányuk, Dzsudzsák Balázs nélkül játszottak - kevés helyzetet alakítottak ki. A 7. percben Dorian Babunski előtt adódott gólszerzési lehetőség, Szappanos azonban védte a lövését, majd a 32.-ben ugyanő pöckölte fölé a labdát közelről, szorongatott helyzetben. A Honvéd pontatlanul vezette szórványos támadásait, ritkán jutott át a debreceni térfélre, de igazából nem is erőltette az előrejutást. Védekezésben 5-4-1-es formációt vett föl, elsősorban arra törekedett, hogy ne kapjon gólt. A második félidő hasonló forgatókönyv szerint alakult, azzal a különbséggel, hogy a Honvéd ellentámadásai már sokkal veszélyesebbek voltak, Kerezsi akár meg is szerezhette volna a vezetést a fővárosi csapatnak, amikor az 59. percben középen kilépve kapásból lőtte kapura a jobbról érkező labdát. A továbbiakban akadt helyzet mindkét oldalon, Szécsi még a 94. perc végén is bevehette volna a Honvéd kapuját egy szabadrúgást követő csúsztatással, de gól nem esett az összességében így is mozgalmas mérkőzésen. A hazai csapat ezzel pontszámban utolérte a vasárnap pályára lépő, harmadik helyezett Paksot, a tizedik pozíciót elfoglaló fővárosi együttes pedig két ponttal előzi meg az ugyancsak vasárnap játszó, 11. MOL Fehérvárt.

Kecskeméti TE-Ferencváros 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Szalai (32.), Tóth B. (86.)
Piros lap: Abena (72.)
Kecskemét: Varga - Szabó, Belényesi (Rjasko, 94.), Szalai - Nagy, Nikitscher, Vágó (Meszhi, 93.), Horváth, Zeke (Hadaró, 93.) - Tóth B., Banó-Szabó (Katona, 81.)
Ferencváros: Bogdán - Botka, Abena, Knoester, Pászka - Baráth (Esiti, a szünetben), Gojak - Owusu (Lisztes, 57.), Zachariassen (Traoré, 57.), Marquinhos - R. Mmaee

Kiegyenlített küzdelmet, de csak hazai gólt hozott az első félidő, melynek során mindkét együttes becsülettel próbálkozott a kapuba találni. Volt is dolga mindkét kapusnak, Bogdán Ádám viszont akkor már nem tudott segíteni a Ferencvároson, amikor Szalai Gábor közvetlen közelről a léc alá vágta a labdát. A találatot megelőzően két fejpárbajt is elbuktak az FTC játékosai a saját tizenhatosukon belül, ezt a védelmi hibát pedig kihasználta a Kecskemét. Fordulás után pontatlanabbá és kapkodóbbá vált a játék, amelyet az idő előre haladtával egyre többször kellett szabálytalanság és sárga lapos figyelmeztetés miatt félbeszakítania a játékvezetőnek. A 72. percben Abenát második sárga lappal kiállították, így a fővárosiaknak nem sok reményük maradt arra, hogy egyenlíteni tudjanak. Ez nem is sikerült nekik, sőt, a hajrában újabb gólt kaptak, így pont nélkül távoztak Kecskemétről. A házigazda együttes két nyeretlenül megvívott bajnoki után győzött ismét, így nagy lépést tett a dobogós helyezés, és ezzel a nemzetközi kupaszereplés elérése felé. Az NB I-ben sorozatban ötödször aranyérmes Ferencvárosnak ezzel a vereséggel megszakadt a négy meccs óta tartó sikerszériája. A Kecskemét a mostani idényben otthon kétszer legyőzte az FTC-t, idegenben pedig döntetlent ért el ellene.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS