Magyar csapattal indul újra a FIFAe Nations Cup

2021. december. 14., 14:04   |    

Magyar csapattal indul újra a FIFAe Nations Cup

A 2022-es selejtezőben is megméretteti magát két magyar esportoló Európa legjobbjai között. A FIFA esport bajnoksága idén decemberben rajtol.

A FIFA hivatalos esport bajnokságában, a FIFAe Nations Cup 2022-es selejtezőjében ismét szerepel a magyar válogatott. A csapatot két játékos, Molnár Gábor (Molnargabo, Domination Esports) és a versengés előző kiírásában is részt vevő Borkai Ádám (Boresz, LV Esports Team) alkotják.

Idén nem volt lehetőség előselejtező tornát tartani a magyar versenyzők számára, ezért a FIFA Global Series Ranking alapján, a ranglista legjobb két játékosa képviselheti Magyarországot.

A torna résztvevői között ismét ott van Magyarország is.

A szervezők az idei eseményt két konferenciára, azokon belül 2 osztályra bontották. Az elsőosztályban 8-8, míg a másodosztályban 7-7 csapat szerepel. A magyarok az egyes konferencia, másodosztályába kerültek, ahol a következő csapatokkal kell megmérkőzniük: Svájc, Luxemburg, Málta, Írország, Ukrajna és Csehország.

Ellenük kellene megszerezniük a magyaroknak az első három hely egyikét a selejtezősorozatban, hogy feljussanak az elsőosztályba. A play off körbe a két konferencia elsőosztályú csapatai jutnak.

Az első selejtező mérkőzést december 16-án 17.00-tól, Svájc ellen vívja a magyar csapat. A találkozókat a versenyzők Playstation 5 konzolon játsszák.

A mérkőzések a játékosok Twitch csatornáin élőben követhetőek:
Molnár Gábor: https://www.twitch.tv/molnargabor
Borkai Ádám: https://www.twitch.tv/boreszfifa


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS