Magyar győzelem a Regions' Cup első játéknapján

2022. október. 06., 19:47   |    

Magyar győzelem a Regions' Cup első játéknapján

Az UEFA Regions’ Cup 2022/23-as kiírásának selejtezőjén szerepel a Pest Megyei Amatőrválogatott Spanyolországban október 6-12. között. A csapat az első mérkőzésen Genf amatőrjeivel csapott össze, és rögtön meg is szerezte első győzelmét.

A Galíciában rendezett tornán amatőrválogatottunk mellett Genf, Ljubljana és Galícia amatőrjei szerepelnek. A selejtezőkör végén a nyolc csoport első helyezettjei jutnak be a jövő évi döntőbe.

Együttesünk első mérkőzését a svájciak ellen vívta. A találkozó jó iramban kezdődött, a felek felváltva birtokolták a labdát, a vezetést végül a mieink szerezték meg, a 18. percben Horváth László szabadrúgásból volt eredményes.

A szünetet követően az ellenfél mindent megtett az egyenlítésért, megállás nélkül vezette a támadásokat a magyar kapu felé, dacára annak, hogy a 49. percben emberhátrányba került.

Együttesünk azonban állta a sarat, nem kapott gólt, és ennek köszönhetően győzelemmel kezdte meg a sorozatot.

 - Nagyon boldogok vagyunk, úgy érzem, hogy nagyon jól összeállt a keret, jó a kohézió a játékosok között. A szabadrúgást követően volt még két-három nagyobb helyzetünk, de ezeket nem sikerült gólra váltanunk. A hajrában óriási nyomás nehezedett a srácokra, de kibírták a végéig, nagyon büszke vagyok rájuk – mondta Győri Zoltán vezetőedző a lefújást követően.

A Pest Megyei Amatőrválogatott legközelebb október 9-én, vasárnap a Ljubljana ellen lép pályára, 17 órától.

UEFA Regions' Cup, 7. csoport, 1. mérkőzés

Genève-Pest Megyei Amatőrválogatott 0-1 (0-1)

Pest Megyei Amatőrválogatott: Bonica Sebastian – Koziorowski Richárd (Vida Dominik, 89.), Abért Márton, Hámor Zsombor, Balogh Bálint (Richter Tamás, 53.) – Balogh Bence (Mudroch Mendel, 53.), Halmos Richárd (Orbán Márk, 89.), Bartucz Martin, Tóth Richárd – Horváth László, Novák Richárd (Balogh Dávid, 68.)

Gólszerző: Horváth László (18.)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS