Magyar Kupa: A három Vidi-siker már történelem

2019. május. 24., 14:34   |    

Magyar Kupa: A három Vidi-siker már történelem

Péntek kora délután a szombati kupadöntő helyszínén, a Groupama Arénában tartották meg a mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatót a találkozó főszereplői.

Az esemény első részében a két vezetőedző, Supka Attila és Marko Nikolics beszélt várakozásairól a kupadöntő kapcsán. Supka Attila pályafutása során egyszer már kupagyőzelemre vezette a Honvédot, igaz, ez 2007-ben, vagyis tizenkét évvel ezelőtt volt. A kispestiek szakvezetője a sajtótájékoztatón elmondta: bár a bajnokságban nem ment jól a Vidi ellen az idény során (mindhárom egymás elleni meccset a fehérváriak nyerték), bízik benne, hogy a kupadöntő a saját csapatáról szól majd.

– Teljesen másképp készülünk a kupadöntőre, mint egy normál bajnokira. A bajnokságban elértük a célunkat a nemzetközi porondra kerüléssel, a következő cél az, hogy eredményesek legyünk a kupadöntőben is, és elhódítsuk a trófeát. Bízom benne, hogy olyan teljesítménnyel rukkolunk elő, amivel hazavihetjük a kupát. A bajnokságban három meccsen három vereség volt a mérlegünk a Vidi ellen, viszont meccsről meccsre egyre jobb teljesítményt nyújtottunk riválisunk ellen. Bízom benne, hogy a negyedik összecsapás már rólunk fog szólni, és a kupadöntőben vissza tudunk vágni a vereségekért – fogalmazott a Honvéd mestere. 

Marko Nikolics, a fehérváriak szakvezetője kiemelte: semmit sem jelent, hogy a Vidi az elmúlt hónapokban rendre legyőzte a Honvédot, és csapatának csak akkor lehet esélye a sikerre, hogy végig száz százalékon teljesít szombaton.

– A szombati találkozó nem egy normál meccs lesz, hanem a kupadöntő, ezért semmilyen következtetést nem lehet levonni a három bajnoki mérkőzésünk eredményéből – fogalmazott a szerb szakember. – A fontos meccseken jól teljesítettünk ebben az idényben, de ez már történelem, a holnapi összecsapás egy teljesen új sztori lesz. Tavasszal sérülések és eltiltások miatt egy mérkőzésen sem tudtunk abban az összeállításban szerepelni, amiben szerettünk volna, most lesz az első alkalom, hogy végre a legerősebb csapattal állhatunk ki. A bajnokság hajrájában már biztos volt, hogy másodikként zárunk, ezért tudtunk kicsit készülni a kupadöntőre az elmúlt hetekben, és közben természetesen odafigyeltünk a Honvéd teljesítményére is. Ellenfelünk életveszélyes kontrákból és pontrúgásokból is, erre fel kell készülnünk, de úgy érzem, készen állunk a feladatra. A Honvéd jó formában van, nagyon kellemetlen ellenfél, csak akkor tudjunk legyőzni, ha mindenki száz százalékosan koncentrált lesz, és végig fegyelmezetten futballozunk. Nyertem már kupát pályafutásom során, de nem ezt, amiért most pályára lépünk. Supka Attilának már van Magyar Kupa-győzelme, szeretném, ha szombat este én is elmondhatnám ezt magamról. 

Miután az edzők elmondták, mire számítanak szombaton, az asztalon álló Magyar Kupa-trófea mellé került egy másik, valamivel kisebb serleg is. Ez szinte teljesen ugyanúgy néz ki, mint az eredeti kupa, ám ezt a győztes végleg megtarthatja, ellentétben a vándorserleggel. 

A sajtótájékoztatón résztvevő Vidi-csapatkapitány, Juhász Roland elmondta: hiba lenne a Honvéd elleni három bajnoki győzelemből kiindulni.

– Sosem szoktam a múlttal foglalkozni, most sem teszem, a kupadöntő egy teljesen más mérkőzés lesz, mint az előző három bajnoki találkozónk. A Vidi egy Magyar Kupát nyert eddigi története során, szeretnénk ezt megduplázni most, és akkor elmondhatjuk majd, hogy valóban jó idényt zártunk. Hosszú szezon van mögöttünk, de én személy szerint nem érzem fáradtnak magam, nem hiszem, hogy ez befolyásolhatja a kupadöntőt – így a 95-szörös válogatott védő. 

A Honvéd játékosait Gazdag Dániel képviselte az eseményen: 

– A bajnokságban háromszor kikaptunk a Viditől, a mostani remek alkalom arra, hogy visszavágjunk ezekért a vereségekért. A reváns vágya mellett természetesen a kupa megszerzése is hatalmas motivációt jelent mindenki számára, óriási dolog lenne, ha haza tudnánk vinni a trófeát – fogalmazott a Honvéd középpályása.

A szombaton 19.30-kor kezdődő kupadöntőre már több mint 10 ezer jegy elkelt, de a belépők továbbra is megvásárolhatók a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Szurkolói információk a 78. Magyar Kupa-döntőre

Szurkolói információk a 78. Magyar Kupa-döntőre

A Bp. Honvéd először néz szembe NB I-es ellenféllel az MK 2018/19-es kiírásában - a döntőig elkerülte az élvonalbeli kihívókat. A MOL Vidi FC a Ferencvárost és a DVSC-t is búcsúztatta a sorozatból. A találkozóra már 2500 forinttól válthatók jegyek a meccsjegy.mlsz.hu oldalon.

Tovább

Az Év Játékvezetője fúj a Magyar Kupa-döntőn

Az Év Játékvezetője fúj a Magyar Kupa-döntőn

Iványi Zoltán lesz a szombati Budapest Honvéd-MOL Vidi Magyar Kupa-döntő játékvezetője.

Tovább


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS