Fordítások és magabiztos sikerek a Magyar Kupában

2020. február. 12., 16:24   |    

Fordítások és magabiztos sikerek a Magyar Kupában

Az MTK és a Puskás Akadémia háromgólos előnyt szerzett a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén, három csapat hátrányból felállva győzött mérkőzésén. Az NB I-es egerszegiek három gólt kaptak az NB III-as Lipót otthonában.

A ZTE idén még nyeretlen az OTP Bank Ligában, és egyelőre a hét elején történt edzőváltás sem rázta fel a csapatot, a zalaiak Márton Gábor irányításával 3-1-es vereséget szenvedtek az NB III-as Lipót otthonában. A lipótiak a korábbi NB I-es csatár, Harsányi Zoltán góljával szereztek vezetést a meccs elején, és az előnyt a szünetig sikerült megtartaniuk. A fordulás után gyorsan emberhátrányba került a Zalaegerszeg, Barczi Dávid kapott piros lapot. A lipótiak hat perccel később megduplázták az előnyüket, majd Stjepan Ostrek szépítő találata után a 76. percben meglőtték a harmadik góljukat is. A végeredmény 3-1 lett, vagy a ZTE nehéz visszavágó elé néz jövő héten.

A Paks is hátrányba került a szintén NB III-as Pécs otthonában, de a fordulás után Kecskés Tamás és Sajbán Máté góljaival fordítani tudott, és végül 2-1-re megnyerte a mérkőzést. A pécsiek bosszúsak lehetnek, mert két büntetőt is kihagytak, az egyiket még 1-0-s vezetésnél, a másodikat 1-2-nél.

A harmadik kora délutáni találkozón a Dorog érvényesítette az osztálykülönbséget, hátrányból fordítva 4-1-re legyőzte a III. kerületi TVE csapatát.

A Mezőkövesd és a Kaposvár összecsapásán a vendégek a 66. percben Ádám Martin révén vezetést szereztek, de a kövesdiek a hajrában fordítottak, Pillár és Cseri volt a két gólszerző. Az MTK Budapest és a Puskás Akadémia alighanem eldöntötte a továbbjutást alacsonyabb osztályú riválisa ellen: a kék-fehérek a Dunaújvárost, a felcsútiak a Békéscsabát verték egyaránt 3-0-ra.

A Honvéd is érvényesítette osztálybeli fölényét, legalábbis az eredményt tekintve, ugyanis a játéka nem volt igazán meggyőző, de végül 1-0-ra legyőzte a Haladást. Az M4 Sport által is közvetített zárómérkőzés végén a játékosok között pályára nem illő jelentsor alakult ki, amellyel kapcsolatban a szövetség fegyelmi eljárást indított.

Magyar Kupa, 9. forduló, 1. mérkőzések:

Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC 3–1 (1-0)
Gólszerző: Harsányi Z. 7., Csete 57., Zimonyi 76., ill. Ostrek 61.

Dorogi FC (NB II)–III. Kerületi TVE (NB III) 4–1 (3-1)
Gólszerző: Vígh Á. 24., Beke 34., Barna G. 40., 91., ill. Bori G. 4., 11-esből

Pécsi MFC (NB III)–Paksi FC 1–2 (1-0)
Gólszerző: Rácz L. 39., ill. Kecskés T. 54., Sajbán Máté 57.

Mezőkövesd-Zsóry-Kaposvári Rákóczi 2-1 (0-0)
Gólszerző: Pillár a 82., Cseri a 91., ill. Ádám a 66. percben

MTK Budapest (NB II) -Dunaújváros PASE (NB III) 3-0 (2-0)
Gólszerző: Bognár a 18., Bíró a 27., Bíró a 77. percben

Békéscsaba 1912 Előre (NB II)-Puskás Akadémia 0-3 (0-2)
Gólszerző: Vanecek a 22., Slagveer a 34., Vanecek a 78. percben

Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II) 1-0 (0-0)
Gólszerző: Kukoc az 57. percben

 


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen
Bajnokságok / Kupák
Eldőlt a kiesés kérdése a Simple Női Ligában

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS