Magyar Kupa: MTK-Honvéd és Mezőkövesd-Fehérvár FC az elődöntőben

2020. március. 11., 20:23   |    

Magyar Kupa: MTK-Honvéd és Mezőkövesd-Fehérvár FC az elődöntőben

Szerdán délután lejátszották a Magyar Kupa negyeddöntőinek visszavágóit. A Fehérvár, az MTK, a Honvéd és a Mezőkövesd jutott a legjobb négy közé.

A Puskás Akadémia a 47. percben ledolgozta ugyan az első mérkőzésen összeszedett hátrányát a Mezőkövesd otthonában, de a hazaiak a 89. percben eldöntötték a továbbjutást, Pillár góljával kiegyenlítettek, és 2-1-es összesítéssel jutottak tovább.

Az MTK a dorogi sikerével kényelmes helyzetben várhatta a hazai visszavágót, és a vendégek nem tudták megnehezíteni a dolgukat, a kék-fehérek a szünetig kétgólos előnybe kerültek, amit a fordulás után egy harmadik találattal is megtoldottak.

A paksi 0-0 után a Budapest Honvéd Gazdag Dániel 45. percben szerzett góljával került előnybe a szegedi visszavágón, majd a 78. percben Kamber találatával alakult ki a 2-0-s végeredmény.

A Fehérvár FC egy hete meglepetésre 2-0-ra kikapott a ZTE otthonában, de a visszavágón ellenállhatatlan játékkal fordította meg a párharc állását és jutott az elődöntőbe. A fehérváriak már az első félidő végére összesítésbeli előnybe kerültek, Hodzic, Bamgboye és Houri is bevette a vendégek kapuját. A zalaiaknak volt ugyan helyzetük a második félidőben a szépítéshez, de gólt csak a hazaiak szereztek, Hodzic majd Nikolics Nemanja találatával alakult ki az 5-0-s végeredmény.

A mérkőzések után az M4 Sport élő adásában elkészült az elődöntők párosítása is: az MTK Budapest a Budapest Honvéddal, míg a Mezőkövesd-Zsóry a Fehérvár FC-vel került össze. Az elődöntőben is két mérkőzésen dől el a továbbjutás.

Játéknapok:
2020. április 14-15. (kedd, szerda) és április 21-22. (kedd, szerda)

A negyeddöntő visszavágóinak eredményei:

Mol Fehérvár FC–ZTE FC 5–0 (2–0)
Gólszerző: Hodzic (7., 61.), Bamgboye (26.), Houri (29.), Nikolics (89.)

MTK Budapest-Dorog 3-0 (2-0)
Gólszerző: Cseke (23.), Kanta (33. –11-esből), Prosser (86.)

Budapest Honvéd-Paksi FC 2-0 (1-0)
Gólszerző: Gazdag (45.), Kamber (78.)

Mezőkövesd-Zsóry-Puskás Akadémia 1-1 (0-0)
Gólszerző: Pillár (89.) ill. Gyurcsó (47.)

Az elődöntő párosítása:

MTK Budapest-Budapest Honvéd
Mezőkövesd-Zsóry FC-MOL Fehérvár FC


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS