Már a döntőért játszanak a Magyar Kupában

2019. április. 15., 22:36   |    

Már a döntőért játszanak a Magyar Kupában

Kedden MOL Vidi-DVSC, szerdán Budapest Honvéd-Soroksár mérkőzéseket rendeznek a Magyar Kupa elődöntőjében.

A Magyar Kupa elődöntőjébe négy olyan csapat jutott be, amely története során már ünnepelhetett kupagyőzelmet. A jelenleg másodosztályú Soroksár még 1934-ben hódította el a trófeát, míg a szintén egyszeres győztes MOL Vidi 2006-ban diadalmaskodott a sorozatban. A DVSC és a Budapest Honvéd gazdagabb kupamúlttal büszkélkedhet, a debreceniek hatszor (legutóbb 2013-ban), a kispestiek hétszer (legutóbb 2009-ben) emelhették magasra a végső győztesnek járó trófeát. 

Kedden délután a Vidi a DVSC-t fogadja a párharc első mérkőzésén. A két csapat ebben az idényben háromszor találkozott egymással a bajnokságban, kétszer a fehérváriak nyertek (2-1-re és 1-0-ra), egy alkalommal döntetlenre végződött a két csapat találkozója. Az OTP Bank Liga tabelláján a második helyen álló Vidi még esélyes a bajnoki címvédésre is, míg a negyedik DVSC a nemzetközi kupaindulásért harcol az idény hajrájában.

A szerdai elődöntő két résztvevője közül a Honvéd számít esélyesebbnek, ellenfele a másodosztályú Soroksár már azzal is nagy bravúrt ért el, hogy eljutott a legjobb négy közé. A Honvéd két NB II-es riválist már búcsúztatott a sorozatban, a Tiszakécskét 2-1-es, a Budaörsöt 6-3-as összesítéssel. A Soroksár viszont élvonalbeli ellenfelet is felülmúlt, mégpedig éppen az előző fordulóban, amikor a Puskás Akadémiával játszott kétszer 1-1-et, majd a tizenegyesrúgásokban diadalmaskodott riválisa ellen. A Soroksár a hetedik helyen áll a Merkantil Bank Ligában, két legutóbbi idegenbeli bajnokiján nem volt esélye a pontszerzésre (0-3 a ZTE és 0-4 a Vasas otthonában), de a Honvéd sincs csúcsformában, legutóbbi három bajnokiját összesen egy pontot gyűjtött, igaz, így is tartja ötödik helyét a tabellán.

Magyar Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:

Április 16., kedd:
MOL Vidi-DVSC, 18.00

Április 17., szerda:
Budapest Honvéd-Soroksár SC, 18.00


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS