Második helyen zárt Telkiben az U16-os válogatott

2013. május. 24., 12:25   |    

Második helyen zárt Telkiben az U16-os válogatott

A Telkiben rendezett UEFA Development Torna utolsó játéknapján az U16-os válogatott 4-0-ás vereséget szenvedett a svájciaktól.

Az örmény és a szlovén válogatott legyőzése után Tuboly Frigyes csapata a szintén hibátlan svájciakkal mérkőzött meg a torna utolsó játéknapján. A mieink a Rátkai Zsolt - Szalai Ádám, Hursán György, Csonka Bonifác (Nyúl Krisztián, 53.), Forgács Péter (Ternován Patrik, 36.) - Katona Máté, Szatmári István, Szőke Dániel (Takács Tibor, 18.) - Damásdi Alex (Balogh László, 78.), Bíró Bence (Péter Bence, 51.), Nyári Martin (Tajti Mátyás, 41.) összeállításban szerepeltek a mérkőzésen.

A svájciak lendületesen kezdték a meccset, és jelentős fizikális fölényüket kihasználva már a 10. percre kétgólos előnyre tettek szert. A mezőnyben egy pillanatig sem játszott alárendelt szerepet a magyar válogatott, de az erősebb, gyorsabb svájciak rendre győztesen jöttek ki a párharcokból, és ezt nem tudták kompenzálni a mieink. A magyar válogatott a második félidőben is jól küzdött, de a vendégek, kihasználva nagyobb fizikumukat, két további gól szereztek, és 4-0-ra megnyerték a meccset.

- El kell ismerni, hogy nem voltunk egy súlycsoportban ezzel a svájci válogatottal, kiváló játékosokból álló ellenféltől szenvedtünk vereséget. Az eredmény ellenére le a kalappal a játékosaim előtt, mert mezőnyben, labdabirtoklásban felvették a versenyt a svájciakkal, de az ellenfél fizikális előnyét nem tudták ellensúlyozni - mondta a mérkőzés után az mlsz.hu-nak Tuboly Frigyes.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS