Egy évvel az Eb előtt elkezdődött a jegyigénylés

2019. június. 12., 14:00   |    

Egy évvel az Eb előtt elkezdődött a jegyigénylés

Egy hónapon keresztül adhatják le jegyigényeiket a szurkolók a 2020-as Európa-bajnokság mérkőzéseire. A találkozókra három árkategóriában lehet belépőket váltani. Hogy ki jut jegyhez, azt az UEFA sorsolja ki az igénylők között.

A 12 helyszín között 8 főváros van, és 11 olyan stadion, aminek befogadóképessége meghaladja az ötvenezer főt – ez azt jelenti, hogy rekordnak számító hárommillió jegy lesz elérhető a szurkolók számára a 2020-as kontinensviadalra. Az első Európa-bajnokság 60. évfordulóján rendezett torna jegyigénylő rendszerébe már eddig is lehetett regisztrálni, de a szurkolók egy évvel a torna előtt, június 12., 14.00-tól egy hónapon át, július 12-ig igényelhetnek belépőket az UEFA magyar nyelvű oldalán.

Amennyiben az igénylések száma meghaladja a rendelkezésre álló jegyek számát, a belépők sorsolás útján találnak gazdára az igénylők között. Az igényléssel nem kell kapkodni, a jegyhez jutás esélye független a jegyigénylés időpontjától.

A jegyek legnagyobb része ebben az időszakban fog elkelni, AZ EURÓPA-bajnoksághoz közeledve már csak korlátozott számú belépő lesz elérhető, így aki ott akar lenni az Eb-n, akár a Puskás Arénában, az ebben az egy hónapban igényeljen belépőt!

Az UEFA fenntart jegyeket a kijutó csapatok szurkolóinak, ezeket a selejtezősorozatok lezártát követően, decembertől, illetve áprilistól (a rájátszásban kvalifikált nemzetek szurkolóinak) értékesíti.

A jegyek három árkategóriában érhetők el minden helyszínen. A budapesti találkozókra 125, 75, valamint 30 euróba kerülnek a belépők.

A szurkolók kétféle jegy közül választhatnak: Az egyéni jegyek egy adott mérkőzésre, egy adott stadionba szólnak; míg a „követem a csapatom” típusú jegyekkel – amelyen 2019 decemberétől lesznek elérhetőek – a szurkolók végigkövethetik csapatuk szereplését a tornán, függetlenül a mérkőzések helyszíneitől. Ha az adott csapat a torna egy korábbi szakaszában kiesik, a jegyek árát 100 százalékban visszatérítik a szurkolóknak.

Egységes ár a mozgáskorlátozottaknak
A mozgáskorlátozott szurkolók részére is számos jegyet értékesít az UEFA. Ezek a jegyek mindig a legalacsonyabb árkategóriába tartoznak, függetlenül attól, hogy hová szólnak a stadionban. Emellett a mozgáskorlátozott szurkolók kísérőjének  egy ingyen jegyet is biztosítanak.

Egy szurkoló maximum 4 jegyet vehet egy mérkőzésre, a jegyeken szerepel majd a vásárló neve, a stadionoknál ellenőrizhetik, hogy a jegyekkel valóban az arra jogosult szurkolók lépnek-e be az arénába. 

Tíz szerencsés magyar szurkoló, akik tagjai az MLSZ Szurkolói Klubnak, már biztosan ott lesznek a Puskás Arénában: ők ugyanis első kategóriás belépőt nyertek a budapesti nyitómérkőzésre, amelyeket Gera Zoltán mellett olyan legendás játékosoktól vehettek át, mint Luís Figo és Nuno Gomes.  Erről korábbi cikkünkben írtunk részletesen: 

Magyar szurkolók jutottak először Eb-jegyekhez

Magyar szurkolók jutottak először Eb-jegyekhez

Világsztár labdarúgók adták át az MLSZ Szurkolói Klub szerencsés nyerteseinek jegyeit a 2020-as Európa-bajnokság első budapesti találkozójára. Aki még szeretne ott lenne az új Puskás Arénában a torna mérkőzésein, az regisztráljon az UEFA oldalán!

Tovább

A jegyekkel egy időben a vendéglátói csomagok széles választéka is elérhetővé válik a stadionokban, amely számos lehetőséget kínál majd az érdeklődők számára a privát boxoktól az üzleti társalgókon át egy kötetlenebb klubtagságig. További információk az euro2020.com/hospitality oldalon érhetők el. 

Legyél ott önkéntesként!

Az önkéntesek fontos szerepet kapnak az ünnepi Európa-bajnokságon. Ők azok, akik kapcsolatban állnak a szurkolókkal, és akik különféle feladatok ellátásával segítik a torna és a mérkőzéseket kísérő programok lebonyolítását, hogy azok minél nagyobb élményt jelentsenek a kilátogatóknak. Ez pedig nem csak munka, de remek lehetőség kapcsolatépítésre, fejlődésre és szórakozásra is. 

Fantasztikus, hogy valaki belülről élheti át az Európa-bajnokságot

fogalmazott Lisztes Krisztián, a budapesti Eb-helyszín önkéntes nagykövete. 

Az önkéntességről és a jelentkezésről ide kattintva olvashatsz bővebben.

Elindult az EURO 2020 Önkéntes Programja

Elindult az EURO 2020 Önkéntes Programja

Az UEFA EURO 2020 Önkéntes Programjának célja, hogy minőségi szolgáltatást nyújtson az UEFA EURO 2020 városaiban. Helyszínenként körülbelül ezer önkéntesre van szükség.

Tovább


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS