Továbbra sem megy idegenben a DVTK-nak

2019. március. 30., 19:30   |    

Továbbra sem megy idegenben a DVTK-nak

Pont nélkül maradt a Honvéd Mezőkövesden, továbbra sem tud nyerni a Paks az Újpest ellen. Három gólt és pontot is gyűjtött a Haladás, hozta a kötelezőt a Fradi. A MOL Vidi nyerte a rangadót.

OTP Bank Liga, 26. forduló:

Szombathelyi Haladás–Puskás Akadémia FC 3–0 (2–0)
Szombathely, v.: Berke
gólszerzők: Rabusic (31.), Rui Pedro (45+1., 58.)
sárga lap: Habovda (3.), Dausvili (64.), Holodiuk (73.), illetve Poór (56.)
Haladás: Rózsa D. – Habovda, Jagodics, Tamás, Németh Mi. – Dausvili, Holodiuk (Németh Má., 80.) – Ivanov (Gaál, 76.), Rui Pedro, Ofosu – Rabusic (Priskin, 65.)
Puskás Akadémia: Hegedűs – Szolnoki, Poór, Hadzsijev, Sós (Tamás N., 38.) – Varga J., Mioc (Arabuli, 58.) – Knezevic (Urblik, 58.), Nagy Zs., Kiss T. – Radó 

Az utolsó helyezett hazai csapatban nem állhatott a kapuba Király Gábor, akit az előző fordulóban kiállítottak, ezúttal Rózsa Dániel védett – eredményesen.

Aktívan kezdett a hazai csapat, sorra alakította ki a helyzeteit, de a lehetőségek az első félórában kimaradtak. A vendégek sok technikai hibával játszottak, a szombathelyi letámadás viszont jól működött, és a sokadik helyzet már gólt eredményezett egy szöglet után.

Hátrányba kerülve a Puskás Akadémia is vezetett támadásokat, egy védelmi hibát kihasználva azonban a szünet előtt nem sokkal növelte előnyét a Haladás.

A pihenő után bő tíz perccel Rui Pedro kihagyta a kezezés miatt megítélt büntetőt, de hamar javított, két perccel később betalált, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a három pont sorsát.

A vendégek ezután nagy fölénybe kerültek, kapufát is lőttek, ezzel együtt nem volt esélyük a felzárkózásra.

Kisvárda Master Good–Ferencváros 0–1 (0–0)
Kisvárda, v.: Iványi
gólszerző: Szihnyevics (47.)
sárga lap: Lucas (15.), Lukjancsuk (50., 60.), Beriosz (77.), illetve Isael (54.), Szihnyevics (59.), Heister (71.) 
piros lap: Lukjancsuk (60.)
Kisvárda: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Beriosz, Protics – Karaszjuk (Horváth Z., 84.), Gosztonyi (Melnyik, 66.), Cukalasz, Lucas, Seco (Sassá, 73.) – Ilic 
Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics G., Blazic (Frimpong, 33.), Dvali, Heister – Haratin, Sigér (Tokmac, 75.) – Isael, Gorriarán, Petrjak – Szihnyevics (Lanzafame, 64.)

A hazai csapat a kezdetektől elsősorban a védekezésre összpontosított, bár kontrákból azért megpróbált eljutni a rivális kapujáig, és többször veszélyeztetett is. A vendégek ugyan többet birtokolták a labdát, de nem tudták feltörni a jól záró kisvárdai védelmet.

Ami nem sikerült az első félidőben, az aztán a másodikban már két perc elteltével összejött az FTC-nek, amely a gól után is lendületben maradt. Újabb találatot ugyan nem ért el, de Lukjancsuk kiállítása után már emberelőnyben is játszhatott, és ezt ki is használta, végig fölényben volt. A szórványos hazai támadásokat könnyedén hatástalanította a Ferencváros, s a hajrában még egy kapufát is lőtt, végül azonban maradt az egygólos siker.

Paksi FC–Újpest FC 0–2 (0–0)
Paks, v: Farkas Á.
gólszerző: Bobál D. (60., öngól), Traoré (68. - 11-esből)
sárga lap: Lenzsér (44.), Bobál D. (67.), Zsidai (79.), illetve Burekovic (64.), Diallo (85.)
Paks: Nagy G. – Kulcsár (Kővári, 25.), Lenzsér, Bobál D., Báló – Zsidai (Kesztyűs, 79.), Windecker – Hahn, Papp, Remili (Simon A., 69.) - Könyves 
Újpest: Pajovic – Pauljevic, Litauszki, Ristevski, Burekovic – Sankovic, Diallo – Nwobodo, Rácz, Nagy D. (Simon K., 71.) – Traoré (Zsótér, 88.)

Az első félidőben kevés helyzet alakult ki a kapuk előtt, inkább a küzdelem dominált, bár az iram nem volt túl nagy. A hazaiak átengedték a kezdeményezés lehetőségét az Újpestnek, ám a fővárosi lila-fehérek a szünetig nem tudtak ezzel mit kezdeni.

A fordulás után a Paks inkább a védekezésre koncentrált, de egy szerencsétlen mozdulat nyomán bekövetkező öngól átírta a hazai együttes által elképzelt forgatókönyvet. A váratlanul hátrányba került Tolna-megyei csapat játékosai nem tudták nyugodtan kezelni a helyzetet, így hét perccel az öngól után tizenegyeshez jutott az Újpest, ezzel el is dőlt a három pont sorsa.

MTK Budapest–Diósgyőri VTK 2–1 (2–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Andó-Szabó
gólszerzők: Gera (22., 27.), illetve Tajti (43.)
sárga lap: Kanta (60.), Katona (84.), Mihajlovic (92.), illetve Márkvárt (46.)
MTK Budapest: Horváth L. – Katona, Balogh B., Pintér, Gengeliczki, Szelin – Vass Á. – Kanta (Vass P., 61.), Bognár I., Gera (Mihajlovic, 78.) – Torghelle (U. Diallo, 70.)
DVTK: Antal – Sesztakov, Polgár (Bacsa, 74.), Brkovic, Tamás M., Juhar (Prosser, a szünetben) – Szabó B., Márkvárt, Tajti – Hasani, Mihajlovic (Vernes, 66.)

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték mellett riválisával ellentétben az MTK a kapura is veszélyt jelentett. A játékrész közepén Gera Dániel öt perc alatt kétgólos előnyhöz juttatta a házigazdákat, akik megtörték a meddő támadójátékot nyújtó diósgyőriek koncentrációját. A szünet előtti hajrában váratlanul szépítettek a vendégek Tajti Mátyás révén.

A második felvonásban a vendégek húsz percig irányították a játékot, gólhelyzetig azonban akkor sem jutottak. A 65. perc után kijött a szorításból a házigazda, de miután néhány lehetősége kimaradt, a védekezést helyezte előtérbe, és megelégedett azzal, hogy a lefújásig megőrizze előnyét.

A két együttes szezonbéli harmadik összecsapásán is egy góllal nyert a házigazda, a fővárosiak másodszor bizonyultak jobbnak. A DVTK vendégként sorozatban negyedszer kapott ki.

MOL Vidi FC–Debreceni VSC 2–1 (0–0)
Székesfehérvár, v.: Pintér Cs.
gólszerző: Scepovic (77.), Pátkai (84.), illetve Tőzsér (54.)
sárga lap: Vinícius (53.), illetve Kinyik (52.), Haris (80.), Zsóri (90.)
MOL Vidi FC: Kovácsik – Nego, Juhász R., Vinícius, Stopira – Kovács I. (Huszti 66.), Pátkai, Elek (Hadzic 72.), Milanov (Hodzic 66.) – Futács, Scepovic
Debrecen: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Jovanovic (Csősz 81.), Haris (Takács T. 86.), Tőzsér, Bódi – Varga K. (Zsóri 83.), Szécsi

A rangadót a második helyezett MOL Vidi kezdte lendületesebben, de a forduló előtt harmadik Debrecen is rendre odaért a hazai kapu elé, gólt azonban egyik gárda sem szerzett. A folytatásban kiegyenlített játék folyt a pályán, a kapusoknak kevés dolga akadt.

Nem úgy a fordulást követően, amikor Nagy Sándornak szinte a középkezdés után védenie kellett, Futács Márkó szöglet utáni fejesét ütötte fölé. Kovácsik Ádám viszont a másik oldalon nem tudta hárítani Tőzsér Dániel kiválóan helyezett szabadrúgását, így a Debrecen került előnybe. A gól után sebességet váltottak a hazaiak, időnként nagy nyomást helyeztek a vendégkapura és Marko Scepovic távoli lövésével egyenlítettek.

A Vidi ezután is támadásban maradt, erőfeszítéseit pedig siker koronázta: a horvátok elleni Eb-selejtezőn győztes gólt szerző Pátkai Máté volt eredményes. A hajdúságiak hátrányba kerülve ismét felpörögtek, Zsóri Dániel fejesénél az egyenlítéshez is közel jártak, ám Kovácsik nagy bravúrral védett. A túloldalon Futács dönthette volna el a meccset, de fejesét Nagy ujjheggyel kiütötte, így maradt az egygólos Vidi győzelem.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS