Megosztozott a pontokon a Honvéd és a Dunaújváros

2014. november. 28., 21:24   |    

Megosztozott a pontokon a Honvéd és a Dunaújváros

Az OTP Bank Liga 16. fordulójában a Dunaújváros Pase hazai pályán gólnélküli döntetlent játszott a Budapest Honvéddal.

Dunaújváros PASE - Budapest Honvéd (0-0)
Vezette: Iványi Zoltán

Kiegyenlített játékot hozott az első félidő. Az első nagy helyzet a hazaiak előtt adódott: a 24. percben Nikházi Márk távoli lövése után Kemenes Szabolcs oldalra tenyerelte a labdát. A szögletzászlónál Zsótér Donát és Nikházi Márk visszaszerezte a játékszert, majd utóbbi nagyszerűen észrevette, hogy a hosszú oldalon Petneházi Márk egyedül érkezik, szépen elé is tálalt, de társa lapos lövését a kispestiek kapusa lábbal hárította. A 43. percben George Ikenne-King indítása után Youla Souleymane parádésan tartotta meg a labdát védője szorításában, majd az alapvonal közelében Prosser Dánielhez sarkazott, akinek kiszorított helyzetből leadott kísérletét a szöget jól záró Nagy Gergely kivédte.

A második játékrészben frissebben kezdett a Dunaújváros, az 54. percben Orosz Márk mélységi indítása után Böőr Zoltán alapvonalról visszakotort labdája kipattant Kemenes Szabolcsról, a berobbanó Nikházi Márk azonban öt méterről túlzottan alányúlt a labdának, így fölé lőtt. A 75. percben tovább próbálkoztak a hazaiak, a védők mögé beívelt labdát Böőr Zoltán szelídítette meg, majd fordulásból 12 méterről a jobb felső sarok mellé lőtt. Ezután kétszer is megszerezhette volna a vezetést a Honvéd. Előbb Bobál Gergely közeli kísérletét hárította lábbal Nagy Gergely, majd Baráth fejesét védte.

Összességében elmondható, hogy közönségszórakoztató, színvonalas mérkőzésen játszott döntetlent a két csapat. Rengeteg helyzet adódott mindkét fél előtt, azonban a két kapus, Nagy Gergely és Kemenes Szabolcs is remekül teljesített, így nem született gól.

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS