Megszenvedett a továbbjutásért a Honvéd

2019. február. 28., 21:07   |    

Megszenvedett a továbbjutásért a Honvéd

Szerdán négy visszavágó mérkőzést rendeztek a Magyar Kupa nyolcaddöntőiben. Az élvonalbeli csapatok, a MOL Vidi és a Honvéd továbbjutottak, míg a Merkantil Bank Ligát a Budaörs és a Soroksár képviseli majd a legjobb nyolc között.

Az MK-nyolcaddöntők keddi játéknapján a Mezőkövesd, a Ferencváros, a Puskás Akadémia és a DVSC biztosította helyét a legjobb nyolc között, szerdán két élvonalbeli és két másodosztályú együttes csatlakozott hozzájuk.

A Budapest Honvéd egy héttel ezelőtt 1-0-ra nyerni tudott a másodosztályú Duna Aszfalt otthonában, és a visszavágó első félidejében egy újabb gólt szerezve megduplázta összesítésbeli előnyét. Ekkor még semmi sem utalt arra, hogy szoros lehet a párharc vége, ám a vendégek nem mondtak le a győzelemről: a fordulás után egyenlítettek, a folytatásban pedig többször is közel jártak a továbbjutást érő gól megszerzéséhez. Egy alkalommal a kapufa mentette meg a Honvédot, a hajrában pedig Horváth kapus bravúrja kellett ahhoz, hogy sikerüljön kivívnia a továbbjutást.

A MOL Vidi is egygólos előnyből kezdte a hazai visszavágót az NB III-as Taksony ellen, de nem bízta a szerencsére a továbbjutást, már az első félidőben eldöntötte a párharcot. Huszti Szabolcs szerzett vezetést a fehérváriaknak, Hadzic növelte az előnyt, majd ismét Huszti volt eredményes. A fordulás után nem változott az eredmény, a Vidi 4-0-ás összesítéssel lépett tovább.

A másodosztályú Soroksár hazai pályán csak egygólos előnyt (3-2) szerzett az NB III-as Andráshida ellen, a visszavágón azonban már a 2. percben bevette ellenfele kapuját, és ezt az előnyt egészen a lefújásig megőrizte. Lipcsei Péter együttese így kettős győzelemmel jutott a negyeddöntőbe, ahola két másodosztályú együttes egyikeként várja a sorsolást.

A másik NB II-es csapat a Budaörs lesz, amely 0-0-ra végzett a Kaposvár otthonában, s miután az első meccsen 2-1-re nyerni tudott, kiejtette a Merkantil Bank Liga egyik bajnokaspiránsát.

Magyar Kupa, nyolcaddöntő, visszavágók

Budapest Honvéd-Duna Aszfalt 1-1 (1-0)
Tj: a Honvéd 2-1-es összesítéssel

Mol Vidi FC–Taksony (NB III) 3–0 (3–0)
Tj: a MOL Vidi 4-0-s összesítéssel

Andráshida (NB III)-Soroksár (NB II) 0-1 (0-1)
Tj: a Soroksár 4-2-es összesítéssel

Kaposvári Rákóczi (NB II) -Budaörs (NB II) 0-0
Tj: a Budaörs 2-1-es összesítéssel


Címkék:

A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS