Megszerezte első győzelmét a Pintér Attila vezette válogatott

2014. június. 04., 22:31   |    

Megszerezte első győzelmét a Pintér Attila vezette válogatott

Az albánok elleni felkészülési mérkőzés egyetlen gólját Priskin Tamás szerezte a 82. percben.

Pintér Attila két újoncot avatott a kezdőcsapatban, a kapuban Rózsa Dániel kezdett, előtte a védelem jobb oldalán Heffler Tibor szerepelt, ugyancsak debütánsként. A magyar védelem erőssége nem a tapasztalat volt, Lang Ádám és Korhut Mihály második válogatott meccsén lépett pályára, a rutint Lipták Zoltán képviselte a hátsó alakzatban.

A dánok ellen védőt játszó Varga József visszakerült a középpályára, mellett Pátkai Máté játszott a tengelyben, míg Rudolf Gergely ezúttal a szokásosnál egy sorral hátrébb kapott helyet, feladata a támadások segítése volt. A támadósorban Stieber Zoltán, Futács Márkó és Dzsudzsák Balázs kapott helyet.

Az első félidő a közepesnél alacsonyabb iramot hozott, a magyar válogatott enyhe mezőnyfölényben játszott ugyan, de kevés helyzetet alakított ki, a legnagyobb lehetőségünk a 10. percben adódott, amikor Stieber mélységi passzáról Futács maradt le centikkel. Az albánok szervezett védekezése a folytatásban kifogott rajtunk, támadásban visszafogottan teljesítettünk, igaz, Rózsának sem volt dolga, komoly lövéssel nem tesztelték a vendégek.

A második félidőre Futács helyére beállt a fiatal Kalmár Zsolt, majd sorra érkeztek az újabb cserék, Vécsei Bálint, Priskin Tamás, Varga Roland, Bosnjak Predrag és Lovrencsics Gergő is lehetőséget kapott. A hajrához közeledve valamelyest megélénkült a meccs, és a 82. percben sikerült megszereznünk a vezetést is: Varga Roland bal oldali beadása után Priskinnel szemben szabálytalankodtak a 16-oson belül, a megítélt tizenegyest a sértett váltotta gólra. Az utolsó percekben az albánok megmutatták, hogy tudnak támadni is, ha a körülmények megkívánják, Rózsának is be kellett mutatnia, hogy nem véletlenül áll a válogatott kapujában. Az eredmény nem változott, a magyar válogatott 1-0-ra megnyerte a meccset, Pintér Attila irányításával harmadik meccsén első győzelmét szerezte meg az együttes.

Magyarország-Albánia 1-0 (0-0)
MAGYARORSZÁG: Rózsa – Heffler T., Lipták, Lang (Bosnjak, 67.), Korhut – Varga J., Pátkai (Vécsei, 54.) – Dzsudzsák (Lovrencsics, 73.), Rudolf (Priskin, 69.), Stieber (Varga R., 64.) – Futács (Kalmár, 46.).
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Mavraj, Curri (Kace, 65.), Lenjani – Lila, Cana, Agolli – Rama (Vajushi, 70.), Cikalleshi, Gashi (Kapllani, 66.).
Gólszerző: Priskin a 82. percben

[galleryRel id="68725|Magyarország-Albánia 1-0]

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Szombati csúcsrangadó a Merkantil Bank Ligában
Bajnokságok / Kupák
Eldőlhet a kiesés a Simple Női Ligában
Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS