Kazincbarcikai kapus és budaörsi középpályás tűnt ki az NB II őszi szezonjából

2020. január. 30., 10:15   |    

Kazincbarcikai kapus és budaörsi középpályás tűnt ki az  NB II őszi szezonjából
Fotó: bsc1924.com

A mezőnyjátékosoknál 19 éves csatár is a kiemelkedő labdarúgók között volt az ősszel; Bognár István és az MTK több szempontból is legjobbak közé tartozott; tiszakécskei kapus védte ki a legtöbb lövést mérkőzésenként; a megnyert párharcokban a váciak középpályása áll az első helyen - a Merkantil Bank Liga statisztikái közül válogattunk.

Kapusok

OTP Bank Liga: Az ősz kiemelkedő teljesítményei - I. rész

OTP Bank Liga: Az ősz kiemelkedő teljesítményei - I. rész

Szombaton, rövidebb téli szünet után rajtol az élvonalbeli bajnokság. Alábbi összeállításunkban megvizsgáljuk, hogy kik voltak azok a labdarúgók az OTP Bank Liga őszi szezonjában, akik egyes mutatókban a teljes mezőnyön túltettek, és a tavaszi folytatásban, erősségeiket kihasználva kulcsemberei lehetnek csapatuknak. Cikkünkhöz az InStat őszi statisztikáit használtuk fel, az összehasonlításnál csak azokat a labdarúgókat vettük figyelembe, akik legalább a bajnoki mérkőzések felén pályára léptek.

Tovább

Kapusposzton a számok alapján Fila Károly, a Kazincbarcika játékosa volt a Merkantil Bank Liga legjobban teljesítő labdarúgója az őszi szezonban, átlagos InStat-indexe 260 volt.

InStat: számos értékelés
A sportok, köztük a labdarúgás statisztikáival foglalkozó szervezet poszttól függően 12–14 teljesítményadaton keresztül vizsgálja meg egy játékos hozzáadott értékét csapata teljesítményéhez, így jön ki a játékosok Instat-indexe.

A második helyen egy hajszállal lemaradva a budafoki Póser Dániel (259), míg a harmadik helyen a csákvári Markek Tamás (253) áll.

Rusák Edvárd (Gyirmót) hozta le a legtöbb találkozót kapott gól nélkül, szám szerint 10-et. Jova Leventének (Nyíregyháza) és Horváth Tamásnak (Győri ETO FC) 7–7 alkalommal nem tudtak betalálni az ellenfelek.

Védett lövések mérkőzésenkénti átlaga:

Molnár Márk (Tiszakécske) 5 63%-os hatékonyság
Mursits Roland (Dorog) 4,6 81%-os hatékonyság
Halasi Péter (Vác) 4,6 69%-os hatékonyság

 

Az OTP Bank Liga legtöbb védését bemutató Pogacsics Krisztián mindössze 6 tizeddel (5,6) hozott jobb átlagot, mint a másodosztályban szereplő Molnár Márk. A második helyen pedig szintén 4,6-os átlaggal áll Kosicky az NB I-ben.

Pontos passzok mérkőzésenkénti átlaga:

Halasi Péter (Vác) 39 83%-os pontosság
Molnár-Farkas Tamás (Szolnok) 34 85%-os pontosság
Varga Ádám (Soroksár) 33 82%-os pontosság

 

A legtöbb vizsgált területen a legfiatalabb kapus teljesített a legjobban a dobogósok közül: Fila Károly 24, Rusák Edvárd 25, míg Molnár Márk 21 éves.

Mezőnyjátékosok

 OTP Bank Liga: Az ősz kiemelkedő teljesítményei - II. rész

OTP Bank Liga: Az ősz kiemelkedő teljesítményei - II. rész

Szombaton, rövidebb téli szünet után rajtol az élvonalbeli bajnokság. Alábbi összeállításunkban megvizsgáljuk, hogy kik voltak azok a labdarúgók az OTP Bank Liga őszi szezonjában, akik egyes mutatókban a teljes mezőnyön túltettek, és a tavaszi folytatásban, erősségeiket kihasználva kulcsemberei lehetnek csapatuknak. Cikkünkhöz az InStat őszi statisztikáit használtuk fel, az összehasonlításnál csak azokat a labdarúgókat vettük figyelembe, akik legalább a bajnoki mérkőzések felén pályára léptek. Második rész.

Tovább

A mezőnyjátékosoknál Nándor Tamás a legfiatalabb, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott az ősszel: a 19 éves csákvári labdarúgóé a 3. legjobb InStat-index, ő átlagosan 263 pontot kapott meccsenként. A legnagyobb szám Zsidai László (Budaörs, 272), a második pedig Bognár István (MTK, 265) neve mellett szerepel.

Ami a passzpontosságot illeti, Khiesz Kornél (Budafok) 80%-ban adott jó labdát meccsenként, ez nála átlagban 72 pontos átadást jelent. A második legjobban passzoló játékos a statisztika alapján a 22 éves Szilágyi Zoltán (Vasas) volt 61 pontos passzal és 88%-os pontossággal mérkőzéseként. A dobogó harmadik fokára Villám Balázs (Gyirmót) került, az ő számai: 58 pontos passz/mérkőzés, 79%-os pontosság.

A kulcspasszokat tekintve már máshogy áll az élmezőny: találkozónként négy kulcspasszal (57%-os pontossággal) segítette a listavezető MTK-t Bognár István. Ugyanezek az adatoka 22 éves Katona Máténál (MTK) 2 és 67%, míg Szatmári Lórándnál (Vasas) 2 és 40%.  

Megnyert párharcok mérkőzésenkénti átlaga:

Bonivárt Erik (Vác) 15 57%-os hatékonyság
Csizmadia Zoltán (Ajka) 15 50%-os hatékonyság
Kovács Milán (Vasas) 14 57%-os hatékonyság

 

Csapatok

Az InStat a csapatokat is elemezte: MTK –  GyirmótETO, e három együttesnek a legmagasabb az átlagos InStat-indexe (241 – 234 – 233) a Merkantil Bank Liga őszi szezonjában – annak ellenére, hogy az ETO a másodosztályú bajnokság dobogójára sem ért fel a téli szünet előtt.

A meccsenkénti gólátlaga szintén az MTK-nak a legjobb (2,4). A Vasas labdarúgói átlagosan 1,95-szer, a budafokiak 1,75-ször találtak be egy találkozón.

Pontos passzok mérkőzésenkénti átlaga:

Vasas 431 79%-os pontosság
MTK 430 81%-os pontosság
Soroksár 417 81%-os pontosság

 

Pontos kulcspasszok mérkőzésenkénti átlaga:

MTK 11 48%-os hatékonyság
Vasas 9 53%-os hatékonyság
Budafok 7 54%-os hatékonyság

 

Megnyert párharcok mérkőzésenkénti átlaga:

Vasas 98 52%-os hatékonyság
ETO 98 50%-os hatékonyság
Kazincbarcika 96 51%-os hatékonyság

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS