Merkantil Bank Liga: a feljutás és a kiesés is eldőlhet a fordulóban

2023. május. 13., 22:30   |    

Merkantil Bank Liga: a feljutás és a kiesés is eldőlhet a fordulóban

Az utolsó előtti fordulót játsszák vasárnap és hétfőn a Merkantil Bank Ligában. Eldőlhet a második feljutó kiléte, s eldőlhet a második kiesőjé is.

SZEGED-CSANÁD GROSICS AKADÉMIA–GYIRMÓT FC GYŐR
(Vasárnap, Szeged, 17.00)

Az ötödik helyezett a negyediket fogadja. A szegediek az elmúlt hetekben sokat javítottak hazai mérlegükön, a legutóbbi öt, pályaválasztóként játszott bajnokiból csupán az Ajka ellen játszottak döntetlent, a többit megnyerték. A Gyirmót egy héttel ezelőtt a Kazincbarcika vendégeként nyert. Mivel a negyedik helyezetthez látogat, érdemes kiemelni, hogy eddig három vereséget szenvedett idegenben a Merkantil Bank Liga 2022–2023-as idényében, mégpedig a jelenlegi első, második és harmadik ellen.

MTK BUDAPEST–KOLORCITY KAZINCBARCIKA SC
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 17.00)

A képlet viszonylag egyszerű. Ha az Ajka nem nyeri meg az utolsó két mérkőzését, vagy az MTK legalább egy pontot még begyűjt, a kék-fehérek végeznek a második helyen. A kicsit bonyolultabb pedig úgy, hogyha az Ajka be is hozza hatpontos hátrányát, de nem nyer rekordkülönbségekkel, az MTK pedig nem szenved nagyon súlyos vereségeket, akkor is a kék-fehérek jutnak fel. A kék-fehérek, persze, minden számítgatást gyorsan lezárhatnak, s erre még annak ellenére is jó esélyük van, hogy a legutóbbi hat fordulóban csupán két pontot szereztek. A Kazincbarcika a legutóbbi két fordulóban kikapott, négy pont az előnye már csak a legjobb osztályozós helyen álló Kozármisleny előtt.

SZENTLŐRINC SE–PÉCSI MFC
(Vasárnap, Szentlőrinc, 17.00)

Baranyai rangadón fogadja az osztályozós helyek elől menekülő Szentlőrinc a PMFC-t. A pécsiek a legutóbbi három fordulóban mindig egy pontot szereztek, nagy valószínűséggel a 7–9. hely valamelyikén fejezik majd be az idényt. Alig kapnak gólt, de keveset is szereznek, igaz, a legutóbbi öt fordulóban, a Kazincbarcikán kívül, a tabella mostani 2–5. helyezettjeivel játszottak. A Szentlőrinc a legutóbbi két fordulóban hat pontot gyűjtve lépett előre. Az utolsó fordulóban majd Kazincbarcikán játszik, várhatóan nagyon éles mérkőzést.

DOROGI FC–FC AJKA
(Vasárnap, Dorog, 17.00)

Az Ajka esélye matematikai arra, hogy megszerezze a második helyet, s története során először, feljusson az élvonalba. Mindazonáltal óriási tiszteletet érdemel már eddigi teljesítményéért a története legjobb idényét teljesítő zöld-fehér gárda, függetlenül attól, hogy a végére elfogyott a lendület, a legutóbbi négy fordulóban mindössze négy pontot szerzett. A Dorog az előző héten győzött Tiszakécskén, ennek ellenére eldőlt a sorsa, kiesik a második vonalból.

BUDAFOKI MTE–SOROKSÁR SC
(Vasárnap, Budafok, 17.00)

A Budafok 2022–2023-as idénye a Magyar Kupa döntőjébe jutásról marad emlékezetes, de tavasszal a bajnokságban is előrelépett a gárda, biztos középcsapattá vált. Függetlenül attól, hogy legutóbb kikapott Siófokon. A Soroksár elképesztő idényzárást produkál, a legutóbbi kilenc fordulóban mindössze öt pontot veszített, a hatodik helyen áll. Talán még előre is léphet, tekintve, hogy a Szeged és a Gyirmót egymás ellen játszik.

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BFC SIÓFOK
(Vasárnap, Mosonmagyaróvár, 17.00)

A kisalföldi gárda az előző fordulóban bravúros győzelmet aratott Szombathelyen, ezzel tovább nyújtotta veretlenségi sorozatát. Még fontosabb: matematikailag is biztosság tette bennmaradását. A Budafokkal azonos pontszámmal, szinte azonos eredménysorral, a tizenegyedik helyen áll. A Siófok hasonlóan nagy hajrát vágott ki, a kilencedik helyen áll, március 19. óta nem kapott ki.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–SZOMBATHELYI HALADÁS
(Vasárnap, Kozármisleny, 17.00)

A kozármislenyiekre még két nehéz mérkőzés vár, előbb a Haladást fogadják, majd Siófokon zárják az idényt. A mérlegük fura képet mutat, pályaválasztóként a legutóbbi két meccsükön kikaptak, idegenben viszont február vége óta veretlenek, a legutóbbi három alkalommal győztek. A tabellán a tizenhatodik helyen állnak, ez a legjobb osztályozós hely, a biztos bennmaradáshoz még egy csapatot kellene megelőznie. Ugyanakkor a tizenhetedikkel és a tizenyolcadikkal azonos számú pontja van. A Szentlőrinc egy, a Kazincbarcika négy ponttal előzi meg. A Haladás nyolcadik, a legutóbbi két találkozóját elveszítette.

DIÓSGYŐRI VTK–ETO FC GYŐR
(Vasárnap, Diósgyőr, 17.00)

A Diósgyőr feljutóként, sőt, bajnokként fogadja az ETO-t, másképpen: legalább egy bő évig ez lesz az utolsó hazai mérkőzése a Merkantil Bank Ligában. A legutóbbi kilenc, pályaválasztóként játszott bajnokijából nyolcat megnyert, egyedül a Mosonmagyaróvárral játszott döntetlent. Az ETO középcsapatként zár, a legutóbbi négy fordulóban csupán két pontot szerzett. Idegenben a legutóbbi négy mérkőzésén szerzett gól nélkül maradt.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Vasárnap, Csákvár, 17.00)

Mind a két csapat osztályozós helyen áll, mind a két csapat 38 pontot gyűjtött eddig. S mind a két csapatnak nagyon kellene a három pont. Ha a Békéscsaba nem nyer, a Nyíregyháza veresége esetén is biztosan legalább osztályozós, függetlenül az utolsó forduló eredményétől. Ha a Békéscsaba kikap, ugyanez vonatkozik a Csákvárra is. A Csákvár október 30. óta nem nyert pályaválasztóként. A Nyíregyháza viszont március eleje óta kizárólag az MTK-tól kapott ki vendégként.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–TISZAKÉCSKEI LC
(Hétfő, Békéscsaba, 20.00)

A Békéscsaba utolsó esélye a győzelem, négy pont a hátránya az osztályozós helyeken álló csapatok mögött, s összesen hatot lehet szerezni. A Kórház utcai pályán idén eddig csak a Szentlőrinc és az ETO ellen tudott nyerni. A Tiszakécske a tizenharmadik, de még matematikailag visszacsúszhat osztályozós helyre, ellenben Békéscsabán bebiztosíthatja második ligás tagságát.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen
Bajnokságok / Kupák
Idegenbeli sikerek a futsal NB I-ben, izgalmas lesz a rájátszás vége Frissült

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS