Merkantil Bank Liga: A Kisvárda a második feljutó

2018. május. 20., 21:12   |    

Merkantil Bank Liga: A Kisvárda a második feljutó

A bajnok MTK után a Kisvárda biztosította másodikként helyét az élvonalban, miután hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott vasárnap a Szeged együttesével labdarúgó NB II 36. fordulójában.

A szabolcsi gárda története első NB I-es idényére készülhet.

A kiesés ellen harcoló ZTE hazai pályán egy rendkívül látványos mérkőzésen 5–4-re legyőzte a már bajnok MTK-t – sikerükkel az utolsó előtti helyen álló zalaegerszegiek két pontra megközelítették a már bennmaradó pozícióban lévő Szeged együttesét.

Merkantil Bank Liga NB II, 36. forduló:

Kisvárda Master Good–Szeged 2011 1–1 (0–0)
Kisvárda, 1100 néző, v.: Nagy N. (Baghy, Kovács II G.).

Kisvárda: Zöldesi – Vári B., Rjasko, Papucsek – Lucas –Melnik, Oláh G., Misic (Heffler N., 91.), Hej (Jánvári, 69.) – Lukács R. (Oltean, 81.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Szeged: Szántai – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Horváth A. (Nicorec, 60.), Coroian –Szabó P., Germán T., Zsivanovics – Zádori (Tóth L., 78.). Vezetőedző: Őze Tibor.

Gól: Hej (1–0) az 51., Germán T. (11-esből, 1–1) a 72. percben

Kondás Elemér: Az első félidőben gyengébben futballoztunk, mert remegtek a lábak, de a második játékrészt jól kezdtük, gólt is szereztünk. Az egyenlítés után arra figyeltünk, hogy megmaradjon a célok eléréséhez számunkra megfelelő eredmény. Itt szeretném megköszönni mindenki munkáját, aki azért dolgozott, hogy a Kisvárda feljusson, a kollégák, a játékosok, a vezetés, a technikai személyzet és a bennünket mindenhova elkísérő szurkolók közös sikere ez.

Őze Tibor: A mérkőzés képe alapján teljesen reálisnak érzem a döntetlent. Csapatunk erejét jelzi, hogy a mérkőzés legnagyobb, kihagyott helyzete után is talpra tudtunk állni, és nagyon értékes pontot szereztünk egy NB I-es csapat otthonában.


Vác FC–Budaörs 1–1 (0–1)
Szolnoki MÁV FC–Budafoki MTE 1–2 (0–1)
ETO FC Győr–Soproni VSE 3–2 (2–1)
BFC Siófok–Kazincbarcika 1–2 (0–2)
FC Csákvár–Soroksár SC 1–2 (0–1)
Ceglédi VSE–Dorogi FC 1–1 (0–1)
Békéscsaba 1912 Előre–Nyíregyháza Spartacus FC 3–1 (1–1)
Mosonmagyaróvár–Gyirmót FC 3–0 (0–0)

A forduló mérkőzéseinek részletes jegyzőkönyve az Adatbankban érhető el. 


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS