Hétközi rangadók a Merkantil Bank Ligában

2018. április. 11., 10:46   |    

Hétközi rangadók a Merkantil Bank Ligában

A rossz időjárás miatt elhalasztott 23. forduló mérkőzéseit április 11-én, szerdán rendezik a Merkantil Bank Ligában. A játéknap rangadóját a Gyirmót és a Kisvárda, illetve a Vác és az MTK játssza.

GYIRMÓT FC GYŐR–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Gyirmót, Alcufer Stadion, 15.30)
A harmadik helyezett fogadja a másodikat, két olyan csapat találkozik, amely az előző négy fordulóban egyaránt tíz pontot szerzett. A Gyirmót némi meglepetésre a hétvégén nem bír a Cegléddel, idei hazai mérlege így egy győzelem és egy döntetlen. A Kisvárda a tavaszi szezon elején megtorpant, kétszer is vereséget szenvedett, de az utóbbi hetekben magabiztosan halad célja felé. Idei idegenbeli eredménysora egy vereség, egy döntetlen, egy győzelem, időrendben. f

CEGLÉDI VSE–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Albertirsa, 16.30)
A ceglédiek idén eddig mindössze egy hazai bajnokit játszottak, azt megnyerték a Siófok ellen. Ez eddig az egyetlen győztes mérkőzésük a Merkantil Bank Liga tavaszi mérkőzésein. A Mosonmagyaróvár a tavasz eddigi egyik nagy meglepetését okozta a hétvégén nyíregyházai győzelmével. A csapat ezzel elkerült a kiesőhelyekről. Immár három forduló óta veretlen.

BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE–SOPRONI VSE
(Békéscsaba, 16.30)
A lila-fehérek a negyedik helyen állnak, három forduló óta veretlenek, de csak kétszer győztek eddig tavasszal. Pályaválasztóként idén minden bajnokijukon szereztek egy gólt, de három mérkőzésből csak egyet nyertek meg. A Sopron továbbra is az utolsó helyen áll, a hétvégén szerzett egy pontot Dorogon. Nem rossz az idegenbeli mérlege, a legutóbbi négy meccséből csak egyet veszített el.

VÁC FC–MTK BUDAPEST
(III. kerületi TVE Sporttelep, 16.30)
A Vác hazai mérlege, noha albérletben játszik a csapat, nagyszerű, az elmúlt másfél évben csak egyszer kapott ki. Igaz, a legutóbbi öt hazai mérkőzéséből három döntetlen lett, két győzelem mellett. A legutóbbi öt mérkőzése mindegyikén szerzett egy gólt, aztán ha nem kapott gólt, akkor győzött, ha kapott, döntetlent játszott. Az MTK a legutóbbi hat idegenbeli bajnokijából négyet, a legutóbbi kettőből kettőt elveszített. Minden bajnokiját figyelembe véve a legutóbbi hárman nyeretlen maradt. Nem volt még ilyen rossz sorozata az idényben.

SZOLNOKI MÁV FC–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA
(Szolnok, Tiszaligeti Stadion, 16.30)
A Szolnok javult, méghozzá sokat javult az utóbbi hetekben, de három győzelem után vasárnap otthon kikapott a Kisvárdától. Így a hazai mérlege továbbra is gyenge, a legutóbbi négy szolnoki bajnokijából hármat elveszített. A szegediek egyelőre a tizennyolcadik helyen állnak, tehát ha a hétvégén ért volna véget a bajnokság, búcsúztak volna, de a legutóbbi három fordulóban nem kaptak ki. Vendégként a legutóbbi öt bajnokijukból egy vereség mellett négy döntetlent értek el.

BUDAÖRS FC–SOROKSÁR SC
(Tatabánya, Grosics Gyula Stadion, 16.30)
A pályaválasztó vasárnap 5-2-re megverte a győri ETO gárdáját, tavasszal az egyik legmasszívabb csapat. A hatodik helyen áll a bajnokságban, mindössze kettővel a harmadik helyen álló Gyirmót mögött. Tatabányán idén megnyerte mind a két eddigi bajnokiját. A Soroksár is győzött az előző fordulóban, a tizedik helyen áll. A legutóbbi négy fordulóban kétszer nyert, kétszer kikapott. Idegenben gyengébben szerepel, a szolnoki győzelem mellett október vége óta csupán vereségek állnak a neve mellett.

BFC SIÓFOK–ZALAEGERSZEGI TE FC
(Siófok, Városi Stadion, 19.00)
Mind a két csapat a kiesés elkerüléséért küzd, az egerszegieknek hárommal van több pontja, mint a siófokiaknak. A Balaton-parti gárda három vereség után vasárnap szerzett egy pontot, mégpedig a Vác ellen, idegenben. A ZTE, két vereség után, Budafokról vitt el egy pontot. A ZTE hat idegenbeli vereség után játszott döntetlent. A Siófok otthon mind a két eddigi idei hazai bajnokiját elbukta.

AQVITAL FC CSÁKVÁR–WKW ETO FC GYŐR
(Csákvár, Tersztyánszky Ödön Sportközpont, 19.00)
A Csákvár Békéscsabán szerzett pontot a legutóbbi fordulóban, a legutóbbi öt meccséből csak egyet veszített el. Pályaválasztóként a legutóbbi négy bajnokiján veretlen maradt (két győzelem, két döntetlen). A tizennegyedik helyen áll a Merkantil Bank Liga tabelláján. Az ETO vasárnap súlyos vereséget szenvedett Tatabányán a Budaörstől. Bár a legutóbbi négy bajnoki mérkőzéséből csak egyet tudott megnyerni, a hetedik helyen áll.

BUDAFOKI MTE–KAZINCBARCIKAI BSC
(Budafok, 19.00)
A két újonc közül a vendégek állnak jobban, de a legutóbbi öt fordulóban nem tudtak nyerni. Idegenben a legutóbbi hat bajnokijukból ötöt elveszítettek, nyeretlenek. Az utolsó előtti helyen álló Budafok pályaválasztóként a legutóbbi négy meccséből hármon egy pontot szerzett, egyedül az MTK-tól kapott ki, 3-2-re.

NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC–DOROG FC
(Nyíregyháza, 19.00)
A Nyíregyháza vasárnap nagy meglepetésre kikapott otthon a Mosonmagyaróvártól, s ezzel visszaesett az ötödik helyre. Pályaválasztóként az előző hat meccséből egy döntetlen mellett ötöt megnyert a Merkantil Bank Ligában. A Dorog hazai pályán döntetlent játszott a sereghajtó Sopronnal. Ez volt sorozatban már a negyedik bajnoki mérkőzése, amelyen egy pontot gyűjtött. Vendégként a legutóbbi három idegenbeli meccse, beleértve az MTK elleni bravúrt is, kivétel nélkül 0-0-ra végződött.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS