Merkantil Bank Liga: Kikapott az MTK, óriási csaták jönnek a kiesés elkerülése ellen

2018. május. 27., 22:11   |    

Merkantil Bank Liga: Kikapott az MTK, óriási csaták jönnek a kiesés elkerülése ellen

Már pénteken lejátszották a Merkantil Bank Liga két feljutójának rangadóját, az MTK két nappal a 37. forduló többi mérkőzése előtt fogadta a Kisvárda Master Good legénységét.

MTK Budapest–Kisvárda 2–3 (1–1)

A bajnok MTK majdnem százszázalékos mérleggel fogadta a kisvárdaiakat, csupán a Dorog ellen veszített pontokat pályaválasztóként. Hazai gólkülönbsége is szenzációs, 53-12. A Kisvárda is célba ért, de a legutóbbi öt bajnoki meccséből csupán egyet tudott megnyerni. Vendégként tavasszal csak Szolnokon és Csákváron nyert, a legutóbbi két alkalommal Dorogon és Putnokon a Kazincbarcika ellen, pont nélkül maradt.

A két csapat péntek esti összecsapásán viszont fordult a kocka: először kapott ki hazai pályán a listavezető MTK a labdarúgó NB II-ben, miután a 37. forduló péntek esti nyitómérkőzésén a szintén feljutó Kisvárda 3–2-re diadalmaskodott az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A mérkőzés szöveges közvetítése elolvasható az MTK Budapest hivatalos oldalán

Vasárnap kilenc mérkőzést rendeztek a labdarúgó NB II 37. fordulójában. A Budafok 2–1-re legyőzte a Gyirmótot, ezzel bent maradt a másodosztályban, míg a Csákvár a Kazincbarcikát verte meg 2–0-ra – ez az eredmény pedig azt jelenti, hogy mindkét csapat meghosszabbította NB II-es tagságát. A ZTE hátrányból felállva nyert Sopronban és életben tartotta bennmaradási reményeit, míg a Szolnok ismét kikapott, így nagyon nehéz helyzetbe került.

A harmadik helyen álló Békéscsaba 3–2-re győzött a Dorog vendégeként, és sikerével egy fordulóval a szezon zárása előtt bebiztosította a bronzérmét.

Eredmények, NB II, 37. forduló:
Gyirmót FC–Budafoki MTE 1–2 (1–1)
Budaörs–Szolnoki MÁV FC 1–0 (1–0)
Nyíregyháza Spartacus FC–Vác FC 2–0 (2–0)
Dorogi FC–Békéscsaba 1912 Előre 2–3 (0–1)
Soroksár SC–Ceglédi VSE 3–0 (2–0)
Kazincbarcika–FC Csákvár 0–2 (0–1)
Szeged 2011–BFC Siófok 1–1 (1–0)
Soproni VSE–ZTE FC 1–3 (1–0)
Mosonmagyaróvár–ETO FC Győr 2–3 (1–1)


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS