Merkantil Bank Liga: Kisvárdán a jó tavaszi rajtot vett Siófok

2018. március. 10., 10:00   |    

Merkantil Bank Liga: Kisvárdán a jó tavaszi rajtot vett Siófok

Egy mérkőzést már szombaton, kilencet vasárnap rendeznek a Merkantil Bank Liga 24. fordulójában. A listavezető MTK a Szolnokot fogadja, a második helyezett Kisvárda a hét közepén a bajnok Bp. Honvédnak is nehéz perceket okozó Siófokot látja vendégül.

MTK BUDAPEST–SZOLNOKI MÁV FC
(Hidegkuti Nándor Stadion, szombat, 17.00)

A Magyar Kupában legutóbbi veresége ellenére is versenyben maradó budapesti kék-fehér alakulat a tizenkettedik helyre visszacsúszott Szolnokot fogadja. Az MTK a legutóbbi négy fordulóban csak győzött, a Szolnok ellenben a legutóbbi hat bajnoki mérkőzését elveszítette. A vendégek az MTK-t és a Kisvárdát üldöző bolyból a középmezőnybe estek vissza. Vendégként a legutóbbi négy meccsükön pont nélkül maradtak, miközben minden találkozón két gólt kaptak. Az MTK-nak nagyszerű a hazai mérlege a Merkantil Bank Ligában, mind a tizenegy eddigi meccsét megnyerte.

SOROKSÁR SC–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC
(Soroksár, vasárnap 14.00)

A Soroksár a legutóbbi három bajnoki mérkőzésén kilenc pontot szerzett, jól zárta az őszt, majd még tovább erősödve jól kezdte a tavaszt. A Szamosi Mihály Sporttelepen egy október közepén kezdődött rossz sorozatot lezárva decemberben és februárban is nyert egy-egy mérkőzést. A Nyíregyháza november 5. óta, immár hat mérkőzésen veretlen maradt a bajnokságban, a három győzelem és a három döntetlen a negyedik helyre repítette előre. Ugyanakkor a jó idénykezdet után augusztus 13. óta csak egyszer (októberben, Zalaegerszegen) győzött a Merkantil Bank Ligában vendégként.

KAZINCBARCIKA BSC–BUDAÖRS 
(Tiszaújváros, vasárnap 14.30)

Az őszt remek kezdése után gyengén záró újonc kazincbarcikai legénység a tavasszal nyerni tudott első meccsén a Szolnok ellen. Így továbbra is a mezőny első felébe tartozik, éppen tizedikként. A legutóbbi siker hazai pályán egy rossz, három vereségből álló hazai szériát zárt le. A Budaörs továbbra is az idény egyik meglepetése, februárban folytatta ősz végén látott jó szereplését, a hatodik helyen áll a tabellán. A legutóbbi öt fordulóban 13 pontot szerzett. Vendégként az október nyolcadikai, kisvárdai vereség óta öt mérkőzésből négyet megnyert, egyen pedig döntetlenre végzett. 

SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA–BUDAFOKI MTE
(Gyula, vasárnap 14.30)

Az akadémisták megnyerték otthon az első tavaszi bajnoki mérkőzésüket, s ezzel valamelyest javítottak a helyzetükön, elkerültek a kieső helyekről, éppen a mostani ellenfelet, a Budafokot megelőzve. A szegediek a Vác elleni győzelem előtt szeptember 10-én szereztek három pontot a Merkantil Bank Ligában! Az újonc budafoki együttes Soroksáron háromgólos vereséggel kezdte a naptári évet, sorozatban immár négy mérkőzés óta veretlen, visszaesett az utolsó előtti helyre. Idegenbeli mérlege gyenge, augusztus 6. óta nyeretlen, a legutóbbi három meccsét vendégként mind elveszítette.

SOPRONI VSE–VÁC FC
(Sopron, vasárnap 14.30)

A soproni vasutasok nagyon nehéz helyzetben vannak, az utolsó helyen állnak, tíz pont a hátrányuk a már nem kieső helyen álló csapattal, a Szeged 2011-gyel szemben. A tavaszt, legalábbis a tétmérkőzéseket tekintve most kezdik majd, mivel február végén elmaradt a Cegléd elleni hazai meccsük, majd nem léptek pályára a múlt vasárnap sem. A hazai mérlegük gyenge, ősszel tíz soproni meccsükből egyet nyertek meg, A Vác előkelő helyen áll, hiszen ötödik, de rosszul kezdte a tavaszt, kikapott gyulán. Ha hozzávesszük ehhez, hogy a magyar Kupában is kettős vereséggel búcsúzott a Diósgyőr ellen, a 2018-as mérleg nem kedvező. (Igaz, a DVTK elleni 0-2 és 0-1 egyáltalán nem katasztrofális egy élvonalbeli csapattal szemben.) 

CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Mosonmagyaróvár, vasárnap 14.30)

Mind a két csapat pont nélkül indította 2018-as bajnoki találkozóinak a sorát, de ez távolról sem jelenti azt, hogy hasonló helyzetben lennének. A mosonmagyaróvári együttes a tizenhatodik, a békéscsabai a harmadik helyen áll. A magyaróváriak némi meglepetésre veszítettek pályaválasztóként a bennmaradás érdekében nagy erőket mozgósító Csákvár ellen. Pedig hazai mérlegük ősszel a sok döntetlen dacára sem volt rossz: az utolsó, decemberi vereség előtt áprilistól kezdődően csupán a Ceglédtől és a Soroksártól kaptak ki egyszer-egyszer. A Békéscsaba kissé szeszélye gárda, jó és rosz sorozatok váltják egymást az életében. Az MTK elleni, egyébként legfeljebb csak a különbségét tekintve (0-3) meglepő februári vereség előtt az ez előző négy bajnoki mérkőzését megnyerte. Vendégként, beleértve két Magyar Kupa-meccset is, a Hungária körúti vereség előtt négyszer nyert. Érdekes, hogy augusztus 19. óta nem játszott idegenben döntetlent. 

KISVÁRDA MASTER GOOD–BFC SIÓFOK
(Kisvárda, vasárnap 14.30)

Ez a találkozó ígérkezik az egyik legérdekesebbnek a fordulóban, noha a két csapatot tizenhárom hely és huszonnégy pont választja el egymástól a tabellán. A második helyezett várdaiak rosszul zárták az őszt (kikaptak otthon a Győri ETO legénységétől) és rosszul kezdték a tavaszt (vereséget szenvedtek Zalaegerszegen. A legutóbbi négy bajnokijukból csak egyet nyertek meg. (Amúgy éppen egy éve veszítettek legutóbb kétszer egymás után a Merkantil Bank Ligában.) A Siófok ugyan kiesett a Bp. Honvéd elen a Magyar Kupából, de helyt állt, a hazai 2-2 után idegenben 1-2-vel búcsúzott. Az első tavaszi bajnokiján győzött a Győri ETO ellen, a legutóbbi négy idegenbeli bajnokijából hármat megnyert, csak az MTK-tól kapott ki.

DOROGI FC–GYIRMÓT FC GYŐR
(Dorog, vasárnap 14.30)

Az előző bajnoki évben még az OTP Bank Ligában szerepelt Gyirmót ugyan öt hellyel is megelőzi a dorogiakat, de a két csapat között csupán négy pont a különbség. Az egykori bányászváros csapata a jó őszi zárás után rosszul rajtolt tavasszal, a Buzánszky Jenőről elnevezett stadionban kikapott a Budaörstől. Szeptember 2. óta először szenvedett vereséget a Merkantil Bank Ligában pályaválasztóként. A Gyirmót február végén Nyíregyházáról hozott el egy pontot, ami nem rossz eredmény, de a sárga-kékek szeptember 24. óta csupán egyszer, Zalaegerszegen tudtak három pontot szerezni vendégként az NB II-ben. Más kérdés, hogy egyetlen csapat sem szerzett eddig idegenben több gólt ebben az osztályban a Gyirmótnál a 2017–2018-as idényben. (A teljesség kedvéért: a Kisvárda, a Budaörs és a Békéscsaba ugyancsak húsz adott gólnál jár idegenben.)

WKW ETO FC GYŐR–CEGLÉDI VSE
(Győr, vasárnap 17.00)

Az ETO elrontotta a bajnoki rajtot, kikapott a Siófoktól. A vereség ellenére sokkal inkább elfogadható eredmény a Balmazújváros elleni 2-3 ugyancsak az ETO Parkban, Magyar Kupa-mérkőzésen. Érdekes, hogy a zöld-fehérek októbr 29. óta nem játszottak döntetlent a Merkantil Bank Ligában. A Cegléd, miután az első tavaszi fordulóban elmaradt a Soproni VSE elleni mérkőzése, tulajdonképpen most kezd 2018-as tétmérkőzéseinek a sorát. A Merkantil Bank Ligában a hetedik (a vesztett pontokat tekintve negyedik) helyen álló gárda vendégként a döntetlenek csapata, az utolsó öt idegenbeli őszi bajnokijából négyen „ikszelt”, illetve legyőzte a Kazincbarcikát Tiszaújvárosban. Október 1. óta nem kapott ki idegenben.

ZALAEGERSZEGI TE FC–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Zalaegerszeg, vasárnap 17.00)

A nagyon rosszul sikerült őszi szezon után a ZTE előrelépett, csak nagy csatában búcsúzott a Magyar Kupában a Puskás Akadémia ellen, a bajnokságban pedig legyőzte a feljutás egyik nagy esélyesét, a Kisvárdát. Október elsejétől a Merkantil Bank Ligában az egrszegiek csupán egyszer győztek az őszi idény végéig, a Soroksárt verték meg még október 22-én. A Csákvár is igyekszik előretörni, az első tavaszi fordulóban Mosonmagyaróváron győzött a még mindig csak a 18. helyen álló gárda. Ugyanakkor feltétlenül kiemelendő: október 29. óta mindössze egy meccsét veszítette el a Merkantil Bank Ligában, azt is a listavezető és pályaválasztóként még százszázalékos MTK otthonában. 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS