Merkantil Bank NB II: Cegléden a listavezető, Felcsúton a Csákvár

2016. szeptember. 13., 17:05   |    

Merkantil Bank NB II: Cegléden a listavezető, Felcsúton a Csákvár

Kilenc mérkőzést szerdán, egyet csütörtökön rendeznek a Merkantil Bank Liga 9. fordulójában.

SOROKSÁR SC–ZALAEGERSZEGI TE
(Soroksár, 16.00)

A Soroksár SC rosszul kezdte az idényt, három forduló után még csak egy ponttal állt. Azóta jelentősen javított, csupán a Vác ellen, Dunaújvárosban veszített pontokat. Hazai pályán a legutóbbi két mérkőzését 6-0-s összesített gólkülönbséggel nyerte meg. A ZTE a legutóbbi fordulóban, nagy meglepetésre, hazai pályán kikapott a Budaörstől. Így a legutóbbi négy mérkőzéséből csak egyet nyert meg, idegenben még nem győzött a szezonban. A két csapat legutóbb tavaly ősszel találkozott Soroksáron, a mérkőzésen nem született gól.

BUDAÖRS FC–CREDOBUS MOSONMAGYARÓVÁR
(Csákvár, 16.30)

A pályaválasztó legutóbb idegenben nyert a ZTE ellen, megszakítva rossz sorozatát. Az idény korábbi szakaszában csak veszített vendégként. A legutóbbi fordulókban sokat javult a teljesítménye, az első négy fordulóban csak egy meccset nem veszített el, a második négyben csak egyet bukott el. Az újonc mosonmagyaróváriak rosszabb passzban vannak, az első fordulóban, a ZTE ellen nyerni tudtak, azóta ellenben egyszer sem. A hétvégén kikaptak a Balmazújvárostól, de ez nem nagy meglepetés.

CEGLÉDI VSE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS
(Albertirsa, 16.30)

A ceglédiek a legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették, s most sem vár rájuk könnyű feladat: az albertirsai sporttelepen a listavezetőt fogadják. A szabolcsiak egészen különleges idegenbeli mérleggel rendelkeznek: május 3. óta minden egyes találkozójukat 1-0-ra megnyerték. Sorozatban már ötöt!

SZEGED-2011 GROSICS AKADÉMIA–DOROGI FC
(Gyula, 16.30)

Az akadémisták az eddigi négy hazai mérkőzésükből kettőt nyertek meg, a mostani szezonban ezeken a találkozókon, a Csákvár elleni vereségtől eltekintve, kevés gól esett. A dorogiak az elmúlt hetekben visszaestek, a legutóbbi két mérkőzésüket elveszítették, igaz, a Nyíregyháza és a magára talált Kozármisleny ellen. Vendégként eddig 1-1-1 a mérlegük.

KISVÁRDA MASTER GOOD–CIGÁNDI SE
(Kisvárda, 16.30)

A kisvárdaiak előkelő helyen állnak, de szélsőségesen szerepelnek az utóbbi hetekben. A legutóbbi három meccsükből csak egyet nyertek meg. Pályaválasztóként a legutóbbi két találkozójukon csupán egy pontot gyűjtöttek, igaz, a két tavasszal még az élvonalban szereplő gárda volt az ellenfelük. Az újonc cigándiak egyetlen bravúrgyőzelmüktől eltekintve nehezen állják a versenyt az NB II-ben, a legutóbbi négy találkozójukon csupán egy pontot gyűjtöttek.

SZOLNOKI MÁV FC–VÁC FC
(Szolnok, 18.00)

A két csapat szinte azonos mérleget tud eddig felmutatni, a váciak gólkülönbsége eggyel jobb, ezzel előzik meg a szolnokiakat. A Tisza-parti legénység eddig „elsősorban” hazai pályán szerezte a pontjait, a tizenegyből tízet. A váciak pályaválasztói mérlege is jobb, de ők eddig kiegyensúlyozottabban szerepeltek, négyből kettőt veszítettek vendégként, ellenben szereztek is négy pontot.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ–BFC SIÓFOK
(Balmazújváros, 18.00)

A Balmazújváros két nyeretlen mérkőzés után győzött ismét a legutóbbi fordulóban. A korábbi listavezető pályaválasztóként még nem kapott gólt, de már nem makulátlan a mérlege, miután legutóbb nem tudott gólt rúgni a Zalaegerszegnek. A siófokiak még nem játszottak döntetlent, négyet nyertek és négyet veszítettek. Vendégként mindhárom meccsüket elveszítették, egyetlen gólt tudtak csak szerezni.

SWIETELSKY-SOPRONI VSE–SZEOL SC
(Sopron, 18.00)

A soproniak a legutóbbi négy fordulóban csak egy pontot szereztek, előtte, ugyancsak négyben kilencet, nyilvánvaló a formahanyatlás. Hazai pályán eddig csak keveset játszottak, ott jobb a mérlegük, két győzelem után egy döntetlen. A SZEOL az egyik csapat a kettőből, amelyik még nem játszott döntetlent. Három győzelem mellett öt vereséget szedett össze, idegenben mind a négy találkozóját elveszítette, egyetlen szerzett góllal.

PUSKÁS AKADÉMIA–AQVITAL FC CSÁKVÁR
(Felcsút, 18.00)

Az akadémisták szerezték eddig a legtöbb gólt, de egyben ők is kapták. Eddigi négy győzelmükből hármat a legutóbbi négy fordulóban értek el. Hazai pályán mind a három találkozójukat megnyerték, mindegyiken szereztek legalább három gólt. A csákváriaknak a szomszédvárral szemben javulniuk kell a pontszerzéshez, vendégként csupán két gólt értek el. A Csákvár a legutóbbi négy fordulóban csupán egy győzelmet aratott.

HR-RENT KOZÁRMISLENY–BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE
(Csütörtök, Pécs, 18.00)

A forduló rangadója a legutóbbi hetek eredményei alapján, noha a pályaválasztó kozármislenyiek az ötödik, a békéscsabaiak a tizennegyedik helyen állnak. Ám mindkét csapat a legutóbbi három fordulóban százszázalékos maradt, jó szériában van. A tavasszal még az OTP Bank Ligában szerepelt Békéscsaba vendégként csupán egyszer győzött eddig, de Kisvárdán.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS