Merkantil Bank NB II: nem tudtak nyerni a bajnokesélyesek

2015. március. 23., 10:08   |    

Merkantil Bank NB II: nem tudtak nyerni a bajnokesélyesek

A Vasas gólnélküli döntetlent játszott a Kaposvárral, a Gyirmót és a Békéscsaba találkozóján négy gól mellett megosztoztak a csapatok a pontokon. A Mezőkövesd hazai pályán veszített szoros mérkőzésen a Szolnok ellen.

A forduló nyitányán a listavezető Vasas meglepetésre gólnélküli döntetlenre végzett az utóbbi időben gyengélkedő, nehéz anyagi helyzetben lévő Kaposvár ellen. A mérkőzés nagy részében az angyalföldiek domináltak, ám komoly helyzetig nem jutottak. A Kaposvár védelme jól működött, a Prukner László által a múlt héten átvett csapat első pontját szerezte 2015-ben.

A forduló rangadóján a második Gyirmót a harmadik Békéscsabát fogadta. A hazaiak kezdtek jobban, a 28. percben Cseri Tamás tálalt remekül a jobb összekötő helyén érkező Madarász Márk elé, aki éles szögből, tizenhárom méterről a kimozduló Mursits Roland mellett a hosszú alsó sarokba gurított (1-0). A második játékrészben egyenlítettek a vendégek, az 59. percben egy bal oldali szögletet követően Szilágyi Péter elé került a labda, aki tíz méterről laposan a kapuba lőtt (1-1). A 77. percben a forduló egyik legszebb jelenete következett, ugyanis a csereként beállt Birtalan Botond a tizenhatos környékéről sarokkal húzta kapura a labdát, ami a felső lécről a gólvonal mögé csapódott (1-2). A 84. percben Papp Kristóf ívelte fel a labdát a kezdőkörből Lengyel Dánielnek, aki a jobb oldalon érkező Bobál Gergely elé passzolt, ezt követően a csatár ballal a kapu jobb oldalába lőtt (2-2). A döntetlennel a két csapat megőrizte pozícióját és továbbra is küzd a feljutásért.

A negyedik Mezőkövesd hazai pályán fogadta a tabella ötödik helyén álló Szolnokot. A mérkőzésen a Borsod-Abaúj-Zemplén megyeiek szerezték meg a vezetést, a 23. percben Molnár Gábor vette be a szolnoki kaput (1-0). A szünetig megőrizte az eredményt a hazai együttes, majd a folytatásban megduplázt az előnyét: a 49. percben Máté János talált a hálóba (2-0). A hátralévő időben magasabb fokozatra kapcsolt a Szolnok, az 54. percben B. Tóth Balázs talált a hálóba (2-1), majd Zvara Dávid is gólt szerzett (2-2). Az egyenlítést követően nem álltak meg a vendégek, és a hajrában megszerezték a győztes találatot: a 84. percben Antal Dávid talált be (2-3). Rendkívül értékes pontokat gyűjtött Mezőkövesden a Szolnok, győzelmével felzárkózott az élmezőnyhöz, és a Mezőkövesd csak jobb gólkülönbséggel előzi meg.

A forduló további mérkőzésein magabiztosan nyert a Sopron a Szigetszentmiklós ellen, a Zalaegerszeg és a Balmazújváros is megszerezte első idei győzelmét. Előbbi csapat a Soroksárt múlta felül hazai pályán, míg a Balmazújváros az Ajka ellen nyert szintén hazai pályán. A Szeged otthon tartotta a három pontot a Csákvár ellen, míg a Cegléd az előző fordulóhoz hasonlóan ezúttal is nyerni tudott, most a Siófokot múlta felül az együttes.

Továbbra is rendkívül kiélezett a bajnokság, az első öt csapat közül bármelyik felkerülhet az élvonalba a bajnokság végén.

VASAS FC - KAPOSVÁRI RÁKÓCZI FC 0-0

SZEGED 2011-GROSICS AKAD. - AQVITAL FC CSÁKVÁR 2-0
Gólszerző: Tóth Gábor 73., Oláh Lóránt 78.

CEGLÉDI VSE - BFC SIÓFOK
Gólszerző: Koós Gábor 18., Markó Ádám 90., Dóczi Krisztián 94.

ZTE FC - SOROKSÁR SPORT CLUB 1-0
Gólszerző: Króner Martin 50.

GYIRMÓT FC GYŐR - BÉKÉSCSABA 1912 ELŐRE 2-2
Gólszerző: Madarász Márk 28., Bobál Gergely 84., illetve Szilágyi Péter 59., Birtalan Botond 79.

MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC - SZOLNOKI MÁV FC 2-3
Gólszerző: Molnár Gábor 23., Máté János 49., illetve B. Tóth Balázs 54., Zvara Dávid 80., Antal Gábor 84.

SOPRONI VSE-GYSEV - SZTK-ERIMA 4-0
Gólszerző: Eszlátyi István 27., Domokos Bálint (öngól) 54., Zamostny Balázs 66., Erdélyi László 90.

BALMAZ KAMILLA GYÓGYFÜRDŐ - FC AJKA 1-0
Gólszerző: Ante Batarelo 69.

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal Magyar Kupa – Szerdán kezdődnek a negyeddöntők
Bajnokságok / Kupák
Férfi futsal NB I – Kezdődnek a rájátszás visszavágói
Bajnokságok / Kupák
Hetvenéves Pásztor József

2024-03-20 12:23:25

Hetvenéves Pásztor József

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS