NB I: Megszerezte első győzelmét a Honvéd, hatgólos mérkőzésen nyert a Kisvárda Újpesten

2020. szeptember. 12., 17:05   |    

NB I: Megszerezte első győzelmét a Honvéd, hatgólos mérkőzésen nyert a Kisvárda Újpesten

Szerderov 50. percben szerzett góljával verte meg a hazai pályán szereplő Mezőkövesd az újonc Budafokot; az eddig pont nélküli Budapest Honvéd hat gólt, két kiállítást és egy kihagyott büntetőt hozó mérkőzésen legyőzte a házigazda Diósgyőrt az OTP Bank Liga 4. fordulójában.

OTP Bank Liga, 4. forduló:

Mezőkövesd Zsóry–Budafoki MTE 1–0 (0–0)
Mezőkövesd, v.: Farkas
gólszerző: Szerderov (50.)
sárga lap: Neszterov (8.), Lakveheliani (28.), Jurina (85.), illetve Filkor (1.), Romic (45.), Vaszicsku (48.)
    
Mezőkövesd: Szappanos – Farkas D., Neszterov, Katanec, Lakveheliani – Karnyickij – Cseri, Szeles (Meszhi, 66.), Berecz, Besirovic (Jurina, 71.) – Szerderov (Andril, 63.)
Budafoki MTE: Póser – Margitics, Romic, Vaszicsku, Medgyes – Filkor (Micsinai, 39.), Oláh B. – Szabó M., Lőrinczy (Kulcsár, 71.), Skribek (Ihrig-Farkas, 65.) – Kovács D.
    
A négypontos csapatok találkozója igazi különlegességnek számított, mivel a Mezőkövesd és a Budafok még egyik osztályban sem csapott össze egymással. Élénk mezőnyjátékkal és fegyelmezett védőmunkával indult a mérkőzés, az első fél órában két hatalmas hazai helyzet maradt ki.

A térfélcsere után egy lendületes kontrából a házigazdák megszerezték a vezetést, az újonc Budafok viszont a hajráig nem jelentett igazi veszélyt a kövesdi kapura. Az utolsó percekben mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de az eredmény már nem változott.

Diósgyőri VTK–Budapest Honvéd 2–4 (2–2)
Diósgyőri Stadion, v.: Bognár
gólszerzők: Grozav (42.), Molnár G. (45+2.), illetve Zsótér (16.), Gazdag (41., 63.), Ugrai (89.)
sárga lap: Drazic (19.), Ivanovski (53.), Hegedűs J. (64.), Antal (70.), illetve Ugrai (39.), Gazdag (40.), Traore (86.)
kiállítva: Polgár (70.), Grozav (94.)

Diósgyőri VTK: Antal – Sesztakov, Polgár, Hegedűs J., Memolla – Molnár G. (Hasani, 78.), Iszlai, Rui Pedro (Max, 68.) – Drazic, Ivanovski (Szűcs, 74.), Grozav
Budapest Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Baráth, Batik, Aliji (Uzoma, 87.) – Ugrai, Hidi, Zsótér, Gazdag, Bocskay (Kesztyűs, a szünetben) – Balogh (Traore, 65.)

Az első negyedóra mezőnyjátéka után gyakorlatilag az első komolyabb helyzetet értékesítve megszerezte a vezetést a vendégcsapat, amely a folytatásban is többet veszélyeztetett. A hazaiak csak a játékrész utolsó harmadában váltak aktívabbá, de ez – legalábbis elsőre úgy tűnt – megbosszulta magát: Gazdag egy kontrából megiramodott, majd nagyszerű megoldással, szinte álló helyzetből, a labdát az egész diósgyőri védősoron átemelve megduplázta a Honvéd előnyét. A különbség azonban nem tartott sokáig, Grozav és Molnár révén ugyanis még a szünet előtt egyenlíteni tudtak a hazaiak. Az első játékrész hajrájában hat perc alatt három gól született.

A szünet után kiegyenlített játékot láthatott a közönség, majd ismét a félidő második felében pörögtek fel az események. Előbb Gazdag ismét vezetéshez juttatta a vendégeket, majd Polgár Ugrai lerántásáért piros lapot kapott. A Diósgyőr emberhátrányban sem adta fel a csatát, többször is zavarba hozta a Honvéd védelmét, de még egyszer már nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén – Ugrai révén – visszaállt a kétgólos különbség. A ráadás pillanataiban Iszlai 11-est hibázott, majd még Grozav is kapott egy piros lapot.

MOL Fehérvár FC–Puskás Akadémia FC 3–1 (1–0)
MOL Aréna Sóstó, v.: Iványi
gólszerző: Nikolics (28.), Petrjak (84.), Zivzivadze (91.), illetve Knezevic (57.)
sárga lap: Fiola (27.), Alef (33.), Houri (51.), Musliu (55.), illetve Plsek (8.), Baluta (16.), Nagy Zs. (49.)

MOL Fehérvár FC: Kovácsik – Nego, Musliu, Stopira, Fiola – Houri, Alef (Nikolov 59.) – Bamgboye, Evandro (Hodzic 72.), Petrjak – Nikolics (Zivzivadze 79.)
Puskás Akadémia FC: Tóth B. – Tamás N., Hadzsiev, Nagy Zs., Deutsch L. – Plsek – Komáromi, Baluta (Knezevic a szünetben), Ganbayar (Mance a szünetben), Corbu (Vizler 75.) – Kiss T.

Nagy lendülettel kezdték a mérkőzést a csapatok, felváltva forogtak veszélyben a kapuk, de a lüktető játék a félidő közepére alábbhagyott. A Fehérvár egy formás támadás végén megszerezte a vezetést, onnantól fölénybe kerültek a hazaiak, az addig jól játszó Puskás Akadémiát pedig láthatóan megfogta a bekapott gól.

A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, akik ismét felpörgették a játékukat és a csereként beállt Josip Knezevic szabadrúgásával kiegyenlítettek. A Fehérvár is próbált ritmust váltani, de sokáig pontatlanul játszott. A találkozó végéhez közeledve Ivan Petrjak ismét előnyhöz juttatta a Fehérvárt, innentől pedig már nem volt kérdéses, hogy megnyerik a meccset a vendéglátók.

Újpest FC–Kisvárda Master Good 2–4 (2–2)
Szusza Ferenc Stadion, v.: Solymosi
gólszerzők: Perosevic (28., 40.), illetve Bumba (11.), Simovic (24.), Rubus (59.), Datkovic (64.)
sárga lap: Csongvai (58.), illetve Datkovic (17.), Bertucci (55.), Viana (79.), Bumba (84.)
 
Újpest: Banai – Csongvai (Tallo, 66.), Máté, Baosic, Pauljevic (Szakály P., 83.) – Nwobodo, Mitrovic – Simon, Onovo, Bacsa (Katona, 72.) – Perosevic
Kisvárda: Dombó – Melnyik, Datkovic, Hej, Rubus (Kravcsenko, 65.) – Bertucci – Navratil (Karaszjuk, 83.), Simovic, Bumba, Camaj (Sassá, a szünetben) – Viana

A kezdés után próbált kezdeményezni az Újpest, akadt is helyzete, mégis a vendégek szereztek vezetést. Jól szűrtek a kisvárdaiak, míg az újpesti védelem határozatlan volt, ennek eredményeként a félidő közepére nőtt a különbség. A kétgólos előny elkényelmesítette a vendégeket, és védelmi kihagyásuk szépítő gólhoz segítette az Újpestet. Kiegyenlített maradt a játék, az első hazai gólt jegyző Perosevic átlövésével – labdája gellert is kapott egy blokkoló lábon – pedig még a szünet előtt egyenlített a házigazda.

Az Újpest irányított a második játékrész elején is, de gólokat ismét a vendégek szereztek: öt percen belül előbb szabadrúgás, majd szöglet utáni beívelésből volt eredményes két védőjük. A találkozón másodszor volt kétgólos előnyben a Kisvárda. A lefújásig meddő mezőnyfölényben játszott az Újpest, a várdai kapura nem jelentett veszélyt. A vendégek rutinosan tartották és járatták a labdát, a kinyíló hazai védelemre vezetett kontráikban olykor gólveszély is volt.

Az Újpestnek megszakadt a hat hazai bajnoki mérkőzése óta tartó veretlenségi sorozata, amely során négyszer győzött, kétszer ikszelt. A lila-fehérek pályaválasztóként negyedszer találkoztak a Kisvárdával, három 1–0-s siker után először maradtak alul. A Kisvárda nagyszerűen teljesít vendégként: az előző öt idegenbeli bajnokijából a negyediket nyerte meg.

MTK Budapest–ZTE FC 0–3 (0–1)
Új Hidegkuti Nándor Stadion, v.: Karakó
gólszerzők: Favorov (42.), Bedi (74.), Szánthó (88.)
sárga lap: Cseke (31.), Mezei (58.), illetve Gergényi (4.), Bedi (49.), Favorov (67.)
 
MTK: Mijatovic – Balázs B. (Prosser, 80.), Baki, Nagy Zs., Herrera (Barna, 62.) – Katona M., Cseke, Mezei Sz. – Gera (Miovski, 67.), Bíró B., Schön
ZTE: Demjén – Szalai D. (Tanasin, 63.), Zivko, Bobál D., Gergényi – Sankovic, Bedi – Babati, Vass P. (Szánthó, 69.), Favorov – Könyves (Koszta, 78.)

A jó iramú első félidőben mindkét oldalon sok hiba csúszott a helyzetek kidolgozása előtt, így kiegyenlített mezőnyjáték mellett a kapuk nem forogtak veszélyben. A szünet előtt aztán formás támadás végén Favorov góljával a vendégek szereztek vezetést.

A fordulást követően esett az iram, az MTK pedig továbbra sem tudta feltörni a szervezett zalaiak védelmét. A vendégek a 74. percben növelték előnyüket, majd a hajrában bebiztosították megérdemelt győzelmüket az ezúttal enervált és ötlettelen, kapura abszolút veszélytelen fővárosiakkal szemben.

A MTK egy győzelem és két döntetlen után először kapott ki a szezonban, a ZTE két döntetlen és egy vereség után először nyert.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS