Magyar Kupa: Gólnélküli döntetlen Szegeden

2020. február. 11., 22:06   |    

Magyar Kupa: Gólnélküli döntetlen Szegeden
Fotó: molfeherverfc.hu

Gól nélküli döntetlent hozott a 2018-ban győztes Újpest és a címvédő MOL Fehérvár FC első találkozója a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében.

Az első jelentősebb helyzetet a MOL Fehérvár FC dolgozta ki a Szent Gellért Fórumban, amely az előző fordulóban ugyanezen a helyszínen búcsúztatta a Szegedet a Magyar Kupából. A nyolcaddöntő 4. percben Pátkai Máté jó 20 méterről a bal felsőt vette célba, a lövés pedig nem sokkal ment mellé. 

A találkozó elején a biztonság volt a fő szempont mindkét oldalon, a kapuk sokáig nem forogtak nagyobb veszélyben. Ezen Ivan Petrjak és Georgi Milanov igyekezett változtatni a 23. percben, de összjátékuk végén Banai Dávid védeni tudott. Nemsokára a másik oldalon Simon Krisztián egy beadást követően a kapunak háttal, sarokkal továbbította a labdát, de a kaput nem találta el. A félidő hajrájában ismét ő törhetett kapura, a középen érkező Novothny Somát akarta helyzetbe hozni – a visszafutó Juhász Roland azonban bravúrosan mentett. A lefújás előtt néhány másodperccel – hiába az Újpest valamivel aktívabb játéka – Futács Márkó szerezhetett volna gólt, de a léc fölé lőtt.

A második félidő élénkebben kezdődött. A játékrész elején Zsótér Donát vette át a labdát a kaputól 22 méterre, egy csel után lőtt, de jó két méterrel a jobb felső sarok mellé talált. Egy fehérvári támadás végén aztán Futács Márkó és Pátkai Máté egyedül maradt az újpesti tizenhatos vonalán, szemben a kapuval, de érkezett Litauszki Róbert, és szögletre mentett. Az 50. perc környékén az Újpest próbálta átvenni az irányítást, a Fehérvár Nikolics Nemanja pályára küldésével igyekezett frissíteni. 

A hajrában úgy tűnt, a fehérváriak aktívabbak voltak, náluk volt többet a labda, a játék zömében az újpesti térfélen folyt, a hosszabbításban mégis a lila-fehérek dönthették volna el a találkozót: Burekovic ívelt be egy szabadrúgást, Novothny is beleért a labdába, amire hiába érkezett Onovo és Litauszki is teljesen üresen, kimaradt a lehetőség.

A visszavágót jövő szerdán, azaz február 19-én rendezik Székesfehérváron.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjének szerdai programja:

Február 11., kedd

19.30: Újpest FC–Mol Fehérvár FC (Tv: M4 Sport)

Február 12., szerda

14.00: Lipót Pékség SE (NB III)–ZTE FC
14.00: Dorogi FC (NB II)–III. Kerületi TVE (NB III)
14.00: Pécsi MFC (NB III)–Paksi FC
18.00: Mezőkövesd–Kaposvári Rákóczi
18.00: Békéscsaba (NB II)–Puskás Akadémia FC
18.00: MTK Budapest (NB II)–Dunaújváros (NB III)
19.30: Budapest Honvéd–Szombathelyi Haladás (NB II) (Tv: M4 Sport)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS