MOL Magyar Kupa: A Vasas továbbjutott, a Kecskemét búcsúzott

2022. október. 18., 20:25   |    

MOL Magyar Kupa: A Vasas továbbjutott, a Kecskemét búcsúzott

A Vasas a Nyíregyházával, míg a Kecskemét a Győrrel találkozott a MOL Magyar Kupa 4. fordulójának első játéknapján. Az angyalföldiek 2-1-es sikert arattak, így továbbjutottak, a kecskemétiek viszont 1-0-ra alulmaradtak, így első élvonalbeli csapatként búcsúztak a sorozattól.

MOL Magyar Kupa. 4. forduló

Nyíregyháza Spartacus FC-Vasas FC 1-2 (1-0)

Sényő, v.: Kovács Imre

Nyíregyháza Spartacus FC: Nagy S. - Farkas (Jánvári, 46.), Szokol, Baki, Deutsch (Sigér, 46.) - Csősz, Márkus (Szerető, 74.) - Pekár, Artner (Pantovic, 56.), Gresó (Novák, 79.) - Kovács

Vasas FC: Dombó - Ódor (Otigba, 66.), Szivacski, Iyinbor (Hidi, 59.), Cipf - Vida (Novothny, 79.), Hidi M (Berecz, 65.), Márkvárt - Ihrig-F., Zimonyi, Radó (Géresi, 59.)

gólszerző: Zimonyi (42.), Otigba (81.), ill. Gresó (60.)

Az első félidőben a vendégek irányították a játékot, a 28. percben büntetőhöz is jutottak Deutsch Ihrig-Farkassal szemben elkövetett szabálytalanságát követően, a tizenegyest Radó azonban kihagyta. A vendégfölény a 42. percben érett góllá, Zimonyi volt eredményes.

A fordulást követően felélénkült a Nyíregyháza játéka, többször próbáltak támadást vezetni, és a 60. percben Gresó révén egyenlítettek is.

A bekapott gól nem fogta meg a Vasast, továbbra is domináltak, és a 81. percben a csereként beállt Otigba révén a győztes gólt is megszerezték, így továbbjutottak a legjobb 16 közé.

ETO FC Győr – Kecskeméti TE 1-0 (1-0)

Győr, v.: Pintér

ETO FC Győr: Fadgyas – Kiss Ba. (Kovács K. 70'), Szujó, Csinger, Fodor, Vincze, Toma, Kiss Be. (Priskin 82'), Vitális (Tuboly 82'), Borsos (Bacsa 54'), Lacza (Kovács I.70')

Kecskeméti TE: Varga Á. – Szabó A. (Szalai 46'), Ryashko, Buna, Sági, Bodor (Nagy K. 46'), Vágó (Belényesi 46'), Gréczi (Szuhodovszki 46'), Grünvald, Szabó L., Durnaovic (Tóth B. 76')

gólszerző: Kiss Bence (39’).

A találkozó elején mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek, de ezeket nem sikerült gólra váltaniuk. A 39. percben Kiss Bence gólt szerzett, így a hazaiak kerültek előnybe.

A második félidőben a Kecskemét mindent megtett az egyenlítésért, a 68. percben Nagy lőtt a hazaiak kapujába, a játékvezető azonban les miatt érvénytelenítette a találatot. Ezt követően továbbra is támadtak a vendégek, de nem tudták hosszabbításra menteni a mérkőzést, sőt, a Győr egy ellentámadást követően majdnem megszerezte második gólját is.

Az eredmény azonban nem változott, így az ETO továbbjutott, míg a KTE első élvonalbeli együttesként búcsúzott.

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa-elődöntő: Éllovasok egymás ellen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS