MOL Magyar Kupa: történelmi sikere után az aranyért játszhat a Budafok

2023. április. 05., 22:28   |    

MOL Magyar Kupa: történelmi sikere után az aranyért játszhat a Budafok

Története során első alkalommal jutott a hazai kupasorozat döntőjébe a másodosztályú Budafoki MTE, miután Beke Péter mesterhármasával legyőzte az élvonalbeli Vasast.

Hiába érkezett esélyesként Budafokra a Vasas, az első félidőben az történt a pályán, amit a hazaiak szerettek volna. A budaiak lendületesebben, motiváltabban játszottak, ráadásul a több jó egyéni teljesítmény között egy extra is akadt: Beke Péter az első félidőben mesterhármast szerzett, és tulajdonképpen eldöntötte a továbbjutás kérdését.

Kondás Elemér, a Vasas edzője még a szünet előtt hármat cserélt, de gyökeres változást nem hoztak a változtatások: feljavult ugyan az angyalföldiek játéka, de a második félidőben sem tudták bevenni a taktikusan játszó hazai csapat kapuját.

Az eredmény a lefújásig nem változott, a Budafok teljesen megérdemelten győzött 3-0-ra, és története során először jutott a kupadöntőbe, ahol május 3-án a ZTE FC lesz az ellenfele. Ez azt jelenti, hogy a Puskás Arénában új kupagyőztest avatnak majd, ugyanis még egyik finalista csapat sem nyerte el ezt a címet története során. A döntő másik tétje a nemzetközi kupaszereplés kiharcolása lesz: a győztes az UEFA Konferencia-ligában szerepel a következő idényben.

Drámai végjátékban jutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe a ZTE

Drámai végjátékban jutott a MOL Magyar Kupa döntőjébe a ZTE

A ZTE FC a 119. percben szerzett öngóllal 1-0-ra legyőzte a Puskás Akadémia csapatát a MOL Magyar Kupa elődöntőjében, ezzel története során másodszor bejutott a kupasorozat fináléjába!

Tovább


BUDAFOKI MTE–VASAS FC 3–0 (3–0)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Nándori B. (Vaszicsku, 71.), Jagodics M., Fótyik – Csonka, Adorján K. (Tischler, 86.), Kovács D. (Németh M., 60.), Soltész I., Kalmár O. – Bakti (Bíró M., 71.), Beke P. (Horváth O., 60.) Vezetőedző: Mátyus János
VASAS: Dombó – Ódor (Szalai J., 62.), Hegedűs J., Litauszki (Iyinbor, 42.), Silye (Szivacski, 42.) – Urblík, Sztojka D. (Hinora, 42.), Berecz Zs. – Ihrig-Farkas, Zimonyi (Novothny, 56.), Holender. Vezetőedző: Kondás Elemér 
Gólszerző: Beke P. (22., 34., 39.)

 


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Tatai József bízik a Veszprém újabb Magyar Kupa-sikerében
Bajnokságok / Kupák
Nagy hajrába kezdett a ZTE, Könyves-rekord 35 évesen

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS