MTK győzelem az NB II-es rangadón

2019. szeptember. 18., 21:07   |    

MTK győzelem az NB II-es rangadón
Fotó: mtkbudapest.hu

Szerdán játszották a Merkantil Bank Liga 9. fordulóját, ami után továbbra is élen áll az ETO. Mindkét újonc győzni tudott, a Haladásnak be kellett érnie egy ponttal.

Büntetőből szerzett vezetést Hursán György a 26. percben a Békéscsaba együttesének. A Haladás csapatából Szalay Szabolcs a 43. percben egalizált, így döntetlenről folytatódott a játék a szünetet követően. A második félidőben is a békéscsabaiak kerültek előnybe, a 80. percben Nikola Pantovic talált be. Az előző szezonban még NB I-es szombathelyiek Mészáros Márk 82. percben vétett öngóljának köszönhetően mégis szereztek egy pontot.

Szintén öngól volt a Gyirmót második találata a Soroksár vendégeként, Varga Ádám talált a saját kapujába a 40. percben. Ezt megelőzően Heffler Norbert (34.) volt eredményes. A fordulás után aztán Szarka Ákos (65.) is gólt szerzett, illetve Heffler Norbert (92.) duplázott a mérkőzésen.

A Dorog a Siófokot fogadta, ami Kiss Balázs (18.) és Izing Martin (71.) révén elhozta a három pontot az egykori bányászcsapattól.

Az újonc Szeged-Csanád idegenben győzött, a Budaörsnek lőtt három gólt: Tóth Gábor (34.) és Kóródi Nándor (79., 82.) volt eredményes.

A második félidőben dőlt el a Kazincbarcika–Vác mérkőzés. Előbb a hazaiak szereztek vezetést (Oldal Tibor, 69.), majd a vendégek kiegyenlítettek (Hajnal Balázs, 87.). Berki István (93.) hosszabbításban szerzett góljára viszont már nem jött válasz, így lett a végeredmény 2–1.

Puskás Zoltán hiába szerzett már a 6. percben vezetést a Tiszakécske számára a Budafok ellen, Ihrig-Farkas Sebestyén (18.) hamarosan kiegyenlítette a mérkőzés állását. A szünet előtt Puskás Zoltán (45.) még egyszer beköszönt, majd az 53. percben Kovács Dávid büntetőből egalizált. Végül Kulcsár Kornél (63.) lövése ért három pontot a Budafoknak.

A forduló rangadóján a Vasas fogadta az MTK-t és a 0–0-s első félidő után kikapott 1–4-re – és mind az öt találat az utolsó 30 percben esett. Palincsár Martin (71.) kezdte a sort, amire még Birtalan Botond tudott válaszol (78.), majd Vass Patrik (86., 96) és Katona Máté (89.) is feliratkozott a gólszerzők közé.

Csákvár–Szolnok mérkőzés egyetlen gólját Vólent Roland jegyezte a 67. percben – találata győzelmet ért a Szolnoknak. 

A listavezetőhöz látogatott a Nyíregyháza. Az ETO egyelőre nem akar lemondani előkelő pozíciójáról és habár Hornyák Marcell (16.) volt az első gólszerző, hamar ébredt a csapat és Nemanja Andric (22.), Szimcso Viktor (33.) és Szánthó Regő (49.) találataival győzött 3–1-re.


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS