MTK-siker a budapesti derbin

2020. augusztus. 21., 21:10   |    

MTK-siker a budapesti derbin

Az MTK Budapest 3-1-re legyőzte a Budapest Honvédot, a Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a vendég ZTE-vel.

Mezőkövesd Zsóry FC-ZTE FC 1-1 (0-1)
Gólszerzők: Jurina (62.), illetve Vass P. (37.)
Mezőkövesd Zsóry FC: Szappanos - Vadnai, Guzmics, Katanec, Lakveheliani (Eperjesi, 81.) - Besirovic (Vajda, 61.), Cseri, Berecz, Szeles - Szerderov, Nagy D. (Jurina, 59.)
ZTE FC: Demjén - Tanasin, Zivko, Lesjak, Bobál D., Gergényi - Sankovic, Vass P. (Kovács B., 67.), Bedi - Babati (Zimonyi, 89.), Szánthó (Koszta, 51.)
    
Az első félidő első felében küzdelmes játék zajlott a pályán, nagyobb helyzet nélkül. Előbb a ZTE tudta pár percig ellenfele kapuja előtt tartani a labdát az első negyedóra végén, majd a játékrész közepén, az ivószünet előtt a kövesdiek percei következtek: Nagy Dániel gólt is szerzett, melyet azonban a bíró les címén nem adott meg. A hajrához közeledve az akkor már némi fölényben és ellenfelénél tudatosabban játszó Zalaegerszeg szerzett vezetést, az aktívan futballozó Vass Patrik lőtt pontosan Babati okos, bokából beemelt átadása után. A második félidőben a cseréknek köszönhetően agilisabbá, agresszívabbá vált a Mezőkövesd, és ez meg is hozta számára az eredményt. Az egyenlítés után a hazai csapat többször is ígéretes támadást vezetett, de a ZTE sem húzódott teljesen vissza, ellenakciói veszélyt jelentettek, így élvezetes volt a játék a hajrában, ezzel együtt nem változott az eredmény.

MTK Budapest-Budapest Honvéd 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Gera (16.), Herrera (66.), Katona (77.), illetve Gazdag (26.)
MTK Budapest: Mijatovic - Balázs B., Baki, Nagy Zs., Herrera - Cseke, Mezei, Schön (Bíró, 67.) - Gera (Palincsár, 82.), Katona M., Ramos (Lencse, 86.)
Budapest Honvéd: Tujvel - Mezgrani, Batik, Baráth, Tamás K. - Gazdag, Zsótér, Hidi, Kesztyűs (Gale, 71.) - Tóth-Gábor (Traoré, 54.), Ugrai (Cipf, 90.)

A Honvéd - amely a nyitó fordulóban nem lépett pályára - az első percekben meglepte az MTK-t, de hamar kiegyenlítetté vált a küzdelem. Mindkét csapat gyors labdaszerzésre koncentrált, már az ellenfél térfelén letámadott, ugyanakkor a játékosok nem jöttek zavarba ettől. A kék-fehérek az első komoly helyzetüket kihasználva előnybe kerültek, Gera ugyanis megelőzte a Kispestre visszatérő, de láthatóan meccshiánnyal küzdő válogatott Baráthot. A kapott gól kissé visszavetette a pontatlanná váló vendégeket, akiknek jól jött az ivószünet, mert utána azonnal sikerült egyenlíteniük Gazdag kiugratásából. A szünetig hátralévő időben váltakozva veszélyeztettek a csapatok, de újabb gól nem született, a kapusok közül Tujvelnek kellett nagyokat védenie. A folytatásban is hasonló felfogásban, kifejezetten agresszíven futballozott mindkét csapat, s bár az MTK hagyott ki egy nagy helyzetet, mégis többnyire a Honvéd akarata érvényesült. A Honvéd fölénye később már helyzetekben is megnyilvánult, mégis az MTK szerzett újra vezetést, ugyanis amíg Ugrai és a kispestieknél szintén visszatérőnek számító Zsótér célt tévesztett, addig a túloldalon egy szöglet után Herrera betalált. Az utolsó negyedórára sem csökkent az iram, és ugyanúgy mindkét gárdának voltak lehetőségei, de egy szögletvariációból ismét az MTK talált kapuba, ezzel eldöntötte a három pont sorsát.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS