MTK-siker Zalaegerszegen, pontot szerzett Újpesten a Gyirmót FC Győr

2022. május. 01., 20:02   |    

MTK-siker Zalaegerszegen, pontot szerzett Újpesten a Gyirmót FC Győr

ZTE FC-MTK Budapest 2-3 (0-1)
Gólszerzők: Spoljaric (58.), Zsóri (86.), illetve Futács (14., 55.), Grozav (91.)
ZTE FC: Demjén - Lesjak, Serafimov, Mocsi, Gergényi (Spoljaric, a szünetben) - Sankovic - Grzan, Halilovic (Zsóri, 59.), Tajti (Posztobányi, 59.), Bedi - Ubochioma
MTK Budapest: Mijatovic - Varju, Nagy Zs., Rajkovic, Herrera - Ramadani, Horváth A. - Kovács M. (Mezei, 66.) - Stieber (Kovácsréti, 84.), Futács (Miovski, 70.), Vancsa (Grozav, 84.)

Az első negyedóra végéhez közeledve az első helyzetéből gólt szerzett az MTK. Hátrányba kerülése után a Zalaegerszegnek rögtön lehetősége nyílt az egyenlítésre, de kimaradt a nagy helyzete. A labdabirtoklást és a kapura lövéseket tekintve sokáig kiegyenlített volt a mérkőzés, a hajrában azonban a zalaiak többször is közel álltak a gólszerzéshez. Az első félidőben sokszor nem volt folyamatos a játék, több, figyelmeztetést érő szabálytalanság tördelte az akciókat, mindkét oldalon három futballista kapott sárga lapos büntetést. A szünet után a hazai csapat az MTK kapuja előtt tartotta a labdát, a vendégek azonban rendre lendületesen indultak meg ellentámadással, ezek egyikéből megduplázták előnyüket. A ZTE hamar szépíteni tudott, majd továbbra is igyekezett nyomás alatt tartani ellenfelét, sokat próbálkozott kapura lövéssel, végül a hajrában egyenlített. Erre még két góllal válaszolt az MTK, melyből az elsőt videobírós elemzés után nem adták meg, a másodikat viszont hosszas videózás után igen, ezzel számára fontos három ponthoz jutott a fővárosi csapat.

Újpest FC-Gyirmót FC Győr 2-2 (1-1)
Gólszerzők: Mitrovic (45+2.), Onovo (84.), illetve Nagy P. (14.), Ventura (90.)
Újpest: Banai (Pajovic, a szünetben) - Pauljevic, Kutrumpisz, Diaby, Kastrati - Boumal (Katona, 60.), Onovo - Croizet (Bjelos, 87.), Mitrovic, Beridze (Simon K., 87.) - Zivzivadze
Gyirmót: Rusák - Szegi, Csörgő, Széles, Hajdú (Zeke, 50.) - Vass Á. (Radics, 70.) - Hasani (Simon A., 70.), Klimovic (Ventura, 50.), Nagy P. (Herjeczki, 87.), Medgyes Z. - Varga B.
 
A kezdőjében magyar mezőnyjátékos nélkül felálló Újpest azonnal magához ragadta a kezdeményezést, sorra alakította ki a lehetőségeket, ám a 14. percben Nagy Patrik kapáslövésével meglepetésre mégis a vendégek szereztek vezetést. Megtört a házigazdák lendülete, akik a szünetig már nagyon ritkán tudták feltörni a jól tömörülő gyirmóti védelmet, ezért ritkán kerültek helyzetbe. A szünet előtti hajrában aztán feltámadtak: előbb Rusák bravúrral védte Croizet ziccerét, a ráadás utolsó pillanataiban pedig egyenlített az Újpest. Diaby saját térfelének közepéről indulva nagy sprintet vágott le a bal szélen, majd beadását Mitrovic 14 méterről lőtte a kapu jobb oldalába. A szünetben sérülés miatt le kellett cserélni a hazaiak egyetlen magyar játékosát: Pajovic váltotta Banait, aki egy kivetődésnél kapott rúgást a kezére. Az Újpest a tizenhatosához szegezte a Gyirmótot, amely kilenc mezőnyjátékossal védekezett, ám Rusáknak így is sok dolga akadt. A 64. percben Csörgő kezezett a tizenhatoson belül, az újpesti büntetőt azonban Zivzivadze a kapu fölé emelte. Nem tört meg a házigazdák lendülete, továbbra is óriási nyomás alatt tartották ellenfelüket. A hajrában aztán gólt eredményezett ez a mezőnyfölény és a sok helyzet: Onovo ollózó mozdulattal talált a kapuba. A hátrányba került Gyirmót a ráadásban támadást is vezetett, Ventura remekbe szabott lövésével pedig egyenlített és pontot mentett. A bennmaradásért küzdő Gyirmót immár tíz forduló óta nyeretlen az NB I-ben, öt vereség mellett ötödször ért el döntetlent. Viszont a szezonban ötödik fővárosi vendégjátékát követően is veretlen: három győzelem mellett másodszor játszott döntetlent.

Tabella


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS