Nagy csatában maradt alul az amatőrválogatott

2013. június. 27., 20:24   |    

Nagy csatában maradt alul az amatőrválogatott

Az UEFA Régiók Kupája döntőjének utolsó csoportmeccsén egy korai fejesgól döntött a hazaiak javára.

A keleti NB III-as csoportok legjobbjaiból álló magyar amatőrválogatott győzelmi kényszerben lépett pályára, egyedül a három pont megszerzése jelentett volna döntőbe jutást a tornán. Az olaszok eddigi öt meccsüket kivétel nélkül megnyerték a sorozatban (hármat az elitkörben, kettőt a döntőben), és ezeken egyetlen akciógólt sem kaptak.

A házigazdák ellenünk is bizonyították, hogy szervezetten, szinte feltörhetetlenül tudnak védekezni, a helyzetünket ráadásul nehezítette, hogy bár jól kezdtünk, a 10. percben az olaszok egy szöglet után Franco Ballarini fejesgóljával megszerezték a vezetést.

A 19. percben kapust kellett cserélnünk, Makó Róbert sérülése miatt nem tudta folytatni a játékot. Az olaszok előnyük tudatában a védekezést helyezték előtérbe, remekül zárták le a területet, a mieink kevés lehetőséget tudtak kialakítani. A 44. percben Pálvölgyi járt közel az egyenlítéshez, de lövése elkerülte a kaput, így hátrányban zártuk a félidőt.

A 62. percben Fodor András - egy látszólag szabályos megmozdulás után - megkapta második sárga lapját, ezért az utolsó félórát emberhátrányban játszottuk le. Míg az északírek ellen tíz emberrel is sikerült fordítani 0-1 után, ezúttal nem tudtuk megszerezni az egyenlítő találatot, Benke próbálkozásánál a gólvonalról szabadítottak fel a házigazdák, míg a hajrában Less Krisztiánt gyanús körülmények között fosztották meg a labdától a védők a 16-oson belül, de a játékvezető nem ítélt büntetőt. Az olaszok a második félidőben helyzetig sem jutottak el, de így is övék lett a három pont, ezzel megnyerték a csoportot, és szombaton a katalánok amatőrcsapatával mérkőznek meg az UEFA Régiók Kupája győztesének járó trófeáért.

- Az első tíz percben nagyon jól játszottunk meg is leptük a hazaiakat, de a kapott gól kicsit padlóra küldte a társaságot - mondta a mérkőzés után Feczkó Tamás vezetőedző. - Az olaszok a gól után lassították, tördelték a játékot, nagyszerűen zárták a területeket, ezért a szokásosnál kevesebb lehetőségünk adódott a kapu előtt. Nem akarunk kifogásokat keresni, vagy elvenni a szervezetten, okosan játszó olaszok érdemeit, de a játékvezető befújta a hazai pályát, semleges helyszínen valószínűleg másképp alakult volna a meccs. Tíz emberrel is becsületesen helytálltunk, és bár most még mindenki nagyon csalódott az eredmény miatt, büszkék lehetünk a döntőben mutatott teljesítményünkre, néhány nap múlva talán már örülni is fogunk tudni annak, hogy Európa harmadik legjobb amatőrcsapata lettünk.

Olaszország (Veneto) - Magyarország (Keleti régió) 1-0 (1-0)
Magyarország:
Makó Róbert (Tóth Szilveszter, 19.) – Patály János, Ricsei Ferenc, Kaszás Norbert, Tóth György – Hadházi Dávid, Fodor András – Mészáros Dániel (Domokos Imre, 46.), Lakatos László, Pálvölgyi Balázs (Benke Bálint, 78.) – Less Krisztián
Gólszerző: Ballarini a 10. percben

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
MOL Magyar Kupa: A Paksi FC lesz a döntő egyik résztvevője
Bajnokságok / Kupák
Erőt demonstrált a Haladás

2024-04-22 21:53:02

Erőt demonstrált a Haladás

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS