Nagy változások a női mezőnyben

2020. augusztus. 14., 14:16   |    

Nagy változások a női mezőnyben

Portugál válogatott a Fradinál, FTC-játékos az MTK színeiben, fiatalok a keretekben – nagy volt a játékosmozgás a női csapatoknál a nyáron. Bár az átigazolási időszak csak szeptember 22-én zárul, összeszedtük az eddigi változásokat.

Kiélezetebb harcra számítanak a női bajnokság résztvevői

Kiélezetebb harcra számítanak a női bajnokság résztvevői

Az előző idény nyolc csapatát, azonban jelentősen átalakult kereteket láthatunk a női bajnokságban. A DVTk fényesebbre váltaná eddigi érmeit, az Astra is a dobogóról álmodik, a Fradinál légiósokkal erősítettek a BL-re, az MTK pedig a riválistól igazolt. A hétvégén rajtoló Simple Női Liga szereplői nyilatkoztak.

Tovább

A legnagyobb mozgás talán a Bajnokok Ligája-selejtezőre készülő Ferencvárosnál volt. A zöld-fehérekhez csatlakozott a portugál válogatott Vanessa Marquest (SC Braga); a korábbi svéd bajnok kanadai kapus Chandra Bednar (LB07); az előzőleg az olasz élvonalban szereplő szlovén Lara Ivanusa (U.P.C. Tavagnacco); a 23 éves amerikai középpályás Elizabeth Lane Brandon (Houston Dash); a jamaicai támadó Tiffany Cameron (Stabæk), Siklér Kinga (Haladás-Viktória); valamint az utánpótláscsapatokból felkerült Nagy Viktória (U19-ből) és Németh Diána (U17-ből).

Távozott viszont a válogatott játékosok közül Csiki Anna (Göteborg FC), Samu Anna és Kocsán Petra is, utóbbi a rivális MTK színeiben lép pályára az új idényben. Az MTK-hoz csatlakozott Diószegi Fanni is, a kapus Böröcz Bettibára pedig az U19-es együttesben számítanak. De elhagyta a Fradit Marija Aleksic, Nkem Ezurike, Sarah Kinzner, Sini Laaksonen is.


Az FTC legnagyobb ellenlábasától, az MTK-tól az érsekújvári Unionhoz igazolt Papp Dóra és Nagy Lili. Csolti Réka a futsal mellett döntött és az Astra csapatárhoz csatlakozott. Turányi Lilla pedig a Bundesligában szereplő Bayer 04 Leverkusen védője lett. Méry Rita a szezon végén visszavonult, illetve távozott Váradi Ráhel is.

A két ferencvárosi igazolás mellett ketten, Brianne Cremer és Opal Curless a tengerentúlról érkeztek Budapestre, illetve még egy amerikai védő leigazolása is várható.


A kék-fehérek az első fordulóban a DVTK vendégei lesznek. A miskolciak Görögországból hoztak erősítést: leiagzolták a 33-szoros válogatott Szofia Koggulit, illetve az eddig még csak utánpótlásválogatott Maria Palamát és Chriszanti Voilát. A kapuba pedig Ádám Anna érkezett Mezőkövesdről. 

A távózok között van Danae Kaldaridou, Christianna Kiamou, Lyliana Kostova és Kelly O’Brien, valamint a magyar játékosok közül Balogh Dominika (Kazincbarcika) és Ónodi Vanessza (FC Hatvan) is.


Szombathelyről az Astrához igazolt Rácz Zsófia és Szakonyi Emese; de távozott még a Haladás-Viktóriától Siklér Kinga (FTC-Telekom) és Öreg Cintia (ETO FC Győr) is. Visszavonult az aktív játéktól Kiss Zsófia, Tóth Alexandra, Heike Manhart és Tálosi Szabina.

Azonban négy új játékos is csatlakozott a kerethez Herczeg Andrea (KÉSZ-St. Mihály FC), Gődér Brigitta (ETO FC Győr), Jánosi Ninetta (MOL Fehérvár FC) és Szil Tünde (KÉSZ-St. Mihály FC) személyében, illetve többi fiatal is a felnőttekkel kezdi a szezont az utánpótláscsapatból.


A győriek a nyáron öt játékossal erősítettek, az ETO FC Győr mezét viseli a 2020-2021-es szezonban Romanoczki Kármen (MOL Fehérvár FC), Szalai Fanni (MOL Fehérvár FC), Feketevízi Tímea (Slovan Bratislava), Öreg Cintia (Haladás-Viktória) és Rublík Orsolya (Slovan Bratislava).

A Bundesligában bizonyíthat Süle Dóra és Kovács Laura is, Szűcs Luca pedig Amerikába írt alá. Búcsúzott a Rába-partiaktól Gődér Brigitta (Haladás-Viktória), Sárosi Csilla (KÉSZ-St. Mihály FC) Csontos Zsanett (KÉSZ-St. Mihály FC) és Peák Mercédesz (Magyar Labdarúgó Egylet) is.


Vicsek Nóra hazatért Amerikából az Astrához és a két szombathelyi érkező mellett az U19-es keretből is többen csatlakoztak a felnőttekhez.

A második vonalbeli Puskás Akadémiában folytatja Krascsenics Petra és Kiss Patrícia, távozott továbbá Káli Zsuzsanna az üllőiektől.


Makón folytatja az ETO-ból Csontos Zsanett és Sárosi Csilla, a Kelenből pedig Kerekes Eszter, Tornyi Zita és Ramon Korinna, továbbá Kiss-Lantos Hanna a Haladás-Viktóriából érkezett a KÉSZ-St. Mihályhoz. Eligazolt viszont Herczeg Andrea, Nagypál Fatima, Szil Tünde (Haladás-Viktória), Sütő Eszter (Nagymágocs), Lovászi Zita (Mórahalom VSE), Baksa Kata (Nagymágocs) és Börcsök Ágota (Nagymágocs).


A Kelen SC-hez két brazil légiós, Geovana Cristina Dos Santos Alves (ZFK Spartaka) és Daniela Medeiros Venturini (Real Ariquemes) csatlakozott, hazatért Amerikából Zágonyi Barbara, valamint Nyíregyházáról érkezett a fővárosba Szanyi Mária. A klub Fehér csapatából Nyéki Anna, az U19-esektől pedig Tarpataki Nóra lett az NB I-es keret tagja.

OTP Bank Liga NB I. 1. forduló

Sorsolás
2023. 07. 28. 20:00
Új Hidegkuti Nándor Stadion
2023. 07. 29. 18:00
DVTK Stadion
2023. 07. 29. 20:15
Szusza Ferenc Stadion
2023. 07. 30. 20:00
ZTE Aréna
2023. 07. 31. 20:00
Debreceni Nagyerdei Stadion
2023. 09. 27. 20:00
Groupama Aréna


A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Simple Női Kupa: sorozatban harmadszor aranyérmes az ETO
Bajnokságok / Kupák
Nagy csatában lett Amatőr Kupa-győztes az Unione FC

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS