Nagyobb a Fradi előnye, mint tavaly ilyenkor

2020. május. 28., 10:50   |    

Nagyobb a Fradi előnye, mint tavaly ilyenkor
Fotó: ujpestfc.hu

A Ferencváros Franck Boli góljával megnyerte a 228. derbit. A zöld-fehérek nagyobb előnnyel állnak az élen a 25. forduló után, mint amekkorával tavaly, a bajnokság hasonló szakaszában vezettek.

ÚJPEST FC–FERENCVÁROSI TORNA CLUB 0-1 (0-1)
Gólszerző: Boli (7.)

– Az OTP Bank Liga 2019–2020-as idényében eddig mindkét „derbi” 1-0-s ferencvárosi győzelmet hozott, mindkettőn Franck Boli lőtte az egyetlen gólt.
– Az elefántcsontparti csatár nyolc gólnál tart a bajnoki idényben, ezzel feljött a góllövőlista negyedik helyére. Ha ő a kapuiba talált, a zöld-fehérek kivétel nélkül mindig nyertek.
– Szergej Rebrov együttese két nyeretlen idegenbeli bajnoki után győzött ismét vendégként.
– A címvédő kilencpontos előnyre tett szert a tabellán a MOL Fehérvárral szemben, ez eggyel több, mint amennyivel a 2018–2019-es szezonban vezetett a 25. forduló után.
– Az Újpest két bajnoki mérkőzést játszott eddig a 2019–2020-as idényben a Megyeri úton, az OTP Bank Liga első és második helyezettjétől egyaránt 1-0-ra kikapott.
– A lila-fehérek a legutóbbi hét derbin mindössze két gólt tudtak szerezni a Ferencváros ellen. A legutóbbi három meccset a zöld-fehérek nyerték, kivétel nélkül egygólos különbséggel.
– Nebojsa Vignjevics együttese pályaválasztóként 27 pontot veszített, s csak kilencet szerzett az OTP Bank Liga mostani idényében.

Derbit nyert a Megyeri úton a Ferencváros

Derbit nyert a Megyeri úton a Ferencváros

Akárcsak ősszel, ezúttal is Franck Boli találatával múlta felül az ősi rivális Újpest FC-t a Ferencváros az OTP Bank Liga 20. fordulójából elhalasztott összecsapáson. A zöld-fehérek a Szusza Ferenc Stadionban elért 1-0-s sikerükkel 9 pontra növelték előnyüket a tabella élén.

Tovább

A statisztikák újpesti fölényt mutattak

A szerdai mérkőzés sok szempontból hasonlított az őszi összecsapásra: akkor is viszonylag hamar vezetést szerzett a Ferencváros, és ezt követően az Újpest alakított ki több helyzetet. A lila-fehérek ezúttal 58 százalékban birtokolták a labdát a mérkőzésen, 19 kapura lövéssel próbálkoztak (szemben a Ferencváros 7 lövésével), és a helyzetek minőségét jelző várható gólok (xG) mutatóban is jobbak voltak, de végül a várható 2,3 gólból egyet sem sikerült szerezniük, a Ferencváros pedig megtartotta az előnyt.

Néhány InStat-adat a mérkőzésről:

Újpest FC-Ferencváros 0-1 (0-1)

Helyzetek száma: 6-4
Lövések: 19-7
Kapura tartó lövések: 9-3
xG (várható gólok): 2.3-0.43
Passzok: 626-437
Pontos passzok: 86%-84%
Pontos kulcspasszok: 7-6
Sikeres cselek: 6-7
Labdabirtoklás: 58%-42%
A legjobb játékosok az InStat szerint: Vincent Onovo (287) - Dibusz Dénes és Lovrencsics Gergő (296-296)


Címkék:

A hírkategória további hírei

Bajnokságok / Kupák
Az Újpest ellen a leggólerősebb a Kisvárda, gödörben a Paks
Bajnokságok / Kupák
Kikapott Budafokon az ETO, növelte előnyét a Nyíregyháza
Bajnokságok / Kupák
Paksi győzelmével ezüstközelbe került a Fehérvár

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS