NB I: Először idegenben az MTK, újonchoz látogat a Fehérvár

2020. augusztus. 27., 19:34   |    

NB I: Először idegenben az MTK, újonchoz látogat a Fehérvár

Három napon át zajlik a hétvégén az OTP Bank Liga 3. fordulója. A Ferencváros ezúttal Zalaegerszegen játszik, a négypontos csapatok közül a Budafok otthon, az MTK és az Újpest idegenben lép pályára.

DIÓSGYŐRI VTK–MTK BUDAPEST
(Péntek, Diósgyőr, 20.00)

A diósgyőriek az első fordulóban győztek otthon a Mezőkövesd ellen, majd a Ferencváros nemzetközi kupaszereplése miatt hozzájárultak a második fordulóba kiírt mérkőzésük halasztásához. A május végi újrakezdés után rossz volt a mérlegük, érdekes lesz figyelni, valóban új szezont kezdtek-e. Edzőjük, Feczkó Tamás számára az MTK nyilván különleges ellenfél, először meccsel a kék-fehérek ellen ottani távozása óta. Az újonc MTK a Ferencváros ellen döntetlennel kezdett, a Honvédot legyőzte, most játszik először bajnoki mérkőzést az idényben a Hungária körúttól távol.

PAKSI FC–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC
(Szombat, Paks, 20.30)

A paksiak otthon kikaptak az első fordulóban az Újpesttől, majd majdnem nyerni tudtak Székesfehérváron. A Mezőkövesd ellen jó a mérlegük, a legutóbbi öt mérkőzésből négyet megnyertek. Pályaválasztóként még soha nem kaptak ki az élvonalban a Mezőkövesdtől. Az ellenfél ugyanolyan eredményeket ért el eddig, mint a Paks, vereséggel kezdett, majd döntetlent játszott. A Diósgyőr elleni megyeri rangadó elveszítése után egy pontot szerzett a Zalaegerszeg ellen. Kuttor Attila együttese május vége óta mindössze egy tétmérkőzését nyerte meg.

ZALAEGERSZEGI TE FC–FERENCVÁROSI TC
(Vasárnap, Zalaegerszeg, 17.45)

A ZTE két, a Ferencváros – amely néhány napja óriási sikert elérve legyőzte a Celticet a Bajnokok Ligája selejtezőjében – egy döntetlennel áll, még mind a két csapat nyeretlen és veretlen a bajnoki idényben. Az egerszegiek pályaválasztóként január 25. óta veretlenek, igaz, a legutóbbi négy hazai meccsükből csak egyet nyertek meg. A Ferencváros ellen kétszer játszottak a 2019–2020-as idényben Zalában, előbb 2–1-re kikaptak, majd 1–1-re végeztek. A Ferencváros február 1. óta nem nyert vidéki helyszínen bajnoki mérkőzést.

BUDAFOKI MTE–MOL FEHÉRVÁR FC
(Vasárnap, Budafok, 17.45)

Az előző OTP Bank Liga második helyezettje és az előző Merkantil Bank Liga felfüggesztéskor érvényes tabellájának második helyezettje találkozik a Promontor utcában. Az újonc áll egyelőre jobban, a Kisvárda legyőzése után döntetlent ért el Újpesten.

PUSKÁS AKADÉMIA FC–ÚJPEST FC
(Vasárnap, Felcsút, 20.00)

A Puskás Akadémia a csapat keretét elérő koronavírus-járvány miatt még nem játszott bajnoki mérkőzést. Pályaválasztóként nem szerepelt túlságosan jól az előző szezonban a felfüggesztésig, de aztán magára talált, a Ferencváros elleni döntetlen után három meccset is megnyert. Az Újpest a 2020–2021-es idényben Pakson győzött, a Budafok ellen viszont otthon csak döntetlent játszott. Predrag Rogannal eddig csupán a Ferencvárostól kapott ki. A mostani idényben minden bajnoki gólját (hármat) Simon Krisztián lőtte.

BUDAPEST HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD
(Vasárnap, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 20.00)

Érdekes az edzők szempontjából is e párosítás, Bódog Tamás Kisvárdán dolgozott még júniusban, Supka Attila pályafutása ezer szállal kötődik a kispestiekhez. Mindkét csapat csak egy bajnokit játszott eddig, s azt elveszítette. A Honvéd az MTK-tól 3–1-re, a Kisvárda a Budafoktól 2–1-re kapott ki. Azok a gárdák közül, akik már játszottak mérkőzést az OTP Bank Liga mostani idényében, csak ez a kettő áll pont nélkül.


A hírkategória további hírei

Főszponzoraink

  • Adidas
  • OTP Bank
  • TMP
  • Mol GBS